• 9.377.386 stemmen

Äkta Människor - Seizoen 2 (2013-2014)

Alternatieve titel: Real Humans

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Lars Lundström en Alex Haridi

Met: Eva Röse, Leif Andrée en Måns Nathanaelson

Oorsprong: Zweden

Datum van release: zondag 1 december 2013

Eerst uitgezonden op: SVT1 (Zweden)

• Viaplay Bekijk seizoen 2 via Viaplay
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Äkta Människor

Wat zou er gebeuren als robots vrijwel precies hetzelfde uiterlijk krijgen als mensen? Als ze zelfs minnaars kunnen worden? Deze serie vindt plaats in een parallelle wereld, waarin het menselijk leven compleet veranderd wordt door een nieuwe generatie robots - Hubots. Leo en Niska leiden een groep opstandige Hubots die vecht voor hun onafhankelijkheid. Tijdens een ontsnapping, verdwijnt Leo's geliefde Mimi en hij verlaat de groep om haar te vinden. Op dat zelfde moment besluit de familie Engman een tweedehands Hubot aan te schaffen, iets dat voor hen tot onverwachte resultaten zal leiden. Warenhuischef Roger's leven valt aan duigen als zijn vrouw hem verlaat voor haar Hubot-minnaar. Hij ziet dat al zijn employees Hubots zijn en besluit een beweging te starten tegen de oprukkende Hubots.

Afleveringen Seizoen 2 (2013-2014)

1. Aflevering 1

1 december 2013 (1 uur)

Een virus verspreidt zich, en elke hubot die het krijgt wordt oncontroleerbaar. Bea wordt gereactiveerd en hervat haar zoektocht naar Davids verloren code.

2. Aflevering 2

8 december 2013 (1 uur)

Bea blijft zoeken naar de code. Tobias worstelt met de aantrekkingskracht die hij voelt voor Mimi. De familie Engman ontvangt de kloon van opa Engman.

3. Aflevering 3

15 december 2013 (1 uur)

Bea probeert toegang te krijgen tot Greta's kluis. De Engman's activeren de kloon. Douglas kan Florentines geheim niet accepteren. Roger doet een schokkende ontdekking.

4. Aflevering 4

22 december 2013 (1 uur)

Douglas en Florentine maken trouwplannen. Lennarts kloon verveelt zich. Tobias en Matilda nemen Mimi mee naar Transhuman Fest.

5. Aflevering 5

29 december 2013 (1 uur)

Bea en Colette vinden Davids kloon maar er mist iets. Tobias en Matilda onderzoeken de code en vermoeden dat Mimi mogelijk de sleutel is tot een ontbrekend stuk.

6. Aflevering 6

5 januari 2014 (1 uur)

Tobias, Betty en Matilda proberen Lennarts kloon te programmeren met behulp van Davids code. Florentine wil geen drie jaar wachten om een kind te adopteren.

7. Aflevering 7

12 januari 2014 (1 uur)

Florentine weigert de baby die ze ontvoerd heeft op te geven. Rick is gewapend en gevaarlijk. Jonas activeert Davids kloon en probeert de code te bemachtigen.

8. Aflevering 8

19 januari 2014 (1 uur)

Mimi wordt hard getroffen door het virus. Florentine ontdekt een groot geheim. Davids kloon probeert Bea te redden en werkt ondertussen met Jonas aan de code.

9. Aflevering 9

26 januari 2014 (1 uur)

Mimi's conditie verslechtert. Jonas zet zijn plan voort om zijn bewustzijn te transformeren naar zijn kloon, maar om hierin te slagen moet Silas hem een gunst verlenen.

10. Aflevering 10

2 februari 2014 (1 uur)

Mimi wordt opgeroepen als getuige in Florentines zaak. Kevin en een groep Real Humans-jongeren strijden met Rick om de macht over Hubattleland. Roger helpt Bea.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Net als bij het eerste seizoen is er genoeg aan te merken op de wel erg gemakkelijke plotwendingen. Deze eigenzinnige science fiction voelt daarmee als iets met meer potentie dan dat het uiteindelijk waar kan maken. Toch is het nog altijd genieten om het vakmanschap waarmee dit geloofwaardige universum tot leven wordt gebracht. Ook hier gaat er zeker een pluim naar de schitterende make up en de intrigerende locaties die de makers steeds weten te vinden. Leuk ook dat sommige karakters uit het vorige seizoen op hele andere manieren terugkomen dan je in eerste instantie verwacht.

avatar van HK Senator

HK Senator

Net iets beter en onderhoudender dan het eerste seizoen. Het gezeur over die code ging me op een gegeven moment wel vervelen en ik ben van mening dat naar het einde toe de serie iets wat inkakt. Maar toch, als er een derde seizoen komt ben ik zeker weer van de partij. Al was het alleen al voor hubot-publiekslieveling-Mimi en de boven natuurlijk mooie Bea.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Net iets minder juist dan het 1ste seizoen. Hoewel deze serie me uitermate boeide, bleef de verhaallijn wat hangen in deze 10 afleveringen. Er mag best een derde serie komen.