• 9.378.059 stemmen

Parfum - Seizoen 1 (2018)

Alternatieve titel: Perfume

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 47 minuten

Ontwikkeld door: Oliver Berben

Met: Friederike Becht, August Diehl en Wotan Wilke Möhring

Oorsprong: Duitsland

Datum van release: woensdag 14 november 2018

Eerst uitgezonden op: ZDFneo (Duitsland)

• CANAL+ Bekijk seizoen 1 via CANAL+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Parfum

De serie Parfum laat zich inspireren door het geur-element, maar geeft een moderne draai aan het verhaal. Een profiler onderzoekt een aantal brute moordzaken, die leiden naar een groepje jongens op een kostschool die experimenteren met het manipuleren van mensen met geur. Een zangeres wordt vermoord terug gevonden. Haar geurklieren blijken uit haar lichaam te zijn verwijderd.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Ambra

14 november 2018 (53 minuten)

Terwijl de politie de bizarre en wrede moord op de mooie zangeres Katharina Läufer onderzoekt, zien vijf van haar voormalige klasgenoten elkaar terug op haar begrafenis.

2. 2. Skatol

14 november 2018 (56 minuten)

Een vermissingszaak die verband houdt met het internaat wordt heropend. Wanneer de vrienden een vreemd spel spelen, komt het tot een uitbarsting tussen Butsche en Roman.

3. 3. Synthese

21 november 2018 (57 minuten)

De rechercheurs doen een gruwelijke ontdekking. In het bordeel krijgt Butsche een band met Parels dochter Elsie. Nadja ontdekt de gemeenschappelijk obsessie van de groep.

4. 4. Die Dritte Substanz

21 november 2018 (1 uur)

Butsche vraagt Elena om hulp met Elsie, wat de woede wekt van Roman. Nadja overvalt Grünberg met schokkend nieuws en toetst een provocerende hypothese over Katharina.

5. 5. Herzakkord

28 november 2018 (1 uur en 07 minuten)

Elena zoekt een veilig heenkomen op een onverwachte plek. Roman neemt wraak, en geheimen uit het verleden komen uit als Nadja de moeder van Merten Brodmann ondervraagt.

6. 6. Fesselung

28 november 2018 (54 minuten)

Wanneer er nog een slachtoffer wordt gevonden, richt de politie zich op een verdachte. Nadja's twijfels, en een tip van Köhler, leiden tot een schokkende confrontatie.

avatar van brawljeff

brawljeff

Een nieuwe verfilming van de Duitse bestseller 'Het Parfum'. Nu te zien op Netflix.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Hey ! Vanmiddag nog hier gezocht maar toen stond het er nog niet op. Ik ga vanavond beginnen met kijken. Mooi dat het een Duitse serie is vanwege de origine van de schrijver. Trailer ziet er best wel veel belovend uit. Benieuwd naar de erotische inhoud van het geheel want dat is waar Het Parfum voor uitgevonden is. Benieuwd of ‘Petzi’ Süskind hier ook nog met het script te maken heeft gehad. Zou leuk zijn.

Goh, origineel ! Bedankt voor het toevoegen moedertje !

avatar van ZAP!

ZAP!

3 2 1 cut schreef:

Imdb is vlakbij; zap!

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Gisteren in één ruk uitgekeken. Zeer aangenaam verrast.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Is dit een miniserie? Waarschijnlijk niet he?

avatar van brawljeff

brawljeff

greenmannl het wordt nergens aangegeven als mini-serie, dus bij succes komt er vast een vervolg.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Prima serie maar ook hier weer een wat zwak einde. Zonde.

avatar van 7 stars

7 stars

series waarin the who-done-it de climax moet zijn draaien wel om het einde de finale. Welke in deze serie totaal niet zit. Stort als een kaartenhuis in mekaar. Dus alsjeblieft sla deze over, echt zonde van je tijd. gewoon bar slecht geschreven.

avatar van NRT

NRT

Is dit gebaseerd op dat boek? Ik herinner ook dat er al een film is over het boek. Is dit hier allemaal op gebaseerd?

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

NRT schreef:

Nou, niet helemaal. Maar ik moet eerlijk zijn, ik heb de eerste afleveringen geprobeerd maar ik haakte af. En ik weet niet eens meer waarom. Iets te arty-farty voor mij, geloof ik.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Heerlijke serie, die me bij het lezen vd inhoud, indd direct deed denken aan de heerlijke film 'Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders'. Deze serie wist me evenzeer van begin tot eind uitermate te boeien. Gewoon zeer sterk verhaal, heel goed gebrachte erotische en zwoele touch, vet met de flashbacks, top cast, echt top vermaak. Dikke 9/10.

avatar van mikey

mikey

krimi over het meest perverse en incompetente politiebureau ooit, krijgt te maken met enkele seksmoorden en de verdachte lijkt een vriendengroep dat is geobsedeerd door verkrachting, moord en een vaag boek genaamd das parfum. De groep komt na 20 nogwat jaar weer samen omdat eentje van hen is gefileerd door een snode messentrekker. Dit alles onder toezicht van een waanzinnige politie-agente. Omdat de serie na vele uren totaal uit de bocht vliegt; is zelfs het einde totaal onduidelijk. Het komt erop neer dat de recherche .... met elkaar in bed duikt. Verwacht geen 'realisme' of degelijk politiewerk. Wel veel zijdelingse plotjes en, volgens de Duitse traditie, precies 0,0% aan humor. Oh ja de serie claimt dat mannen rode behaatjes kunnen ruiken onder dameskleding en daar opgewonden van raken Ook al is dat misschien superwaar, toch is dat, in dit geval dan, een boude bewering.

Had in 90 minuten gemogen!