• 9.378.495 stemmen

Treasures of the Indus - Seizoen 1 (2015)

- Nog geen stemmen

Show titel: Treasures of the Indus

Afleveringen: 3

Speelduur: 3 uur

Ontwikkeld door: Harry Bell

Met: Sona Datta

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 31 augustus 2015

Eerst uitgezonden op: BBC Four (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Treasures of the Indus

Kunsthistoricus Sona Datta ontdekt het verhaal van het Indiase subcontinent door de bewoners, plaatsen en dynastieën die de het moderne India gevormd hebben te onderzoeken. We komen te weten wat het effect van dit subcontinent is op de moderne wereld. Er wordt aandacht besteed aan Pakistan op het gebied van godsdienst en kunst. We zien ook hoe de Mughals de Taj Mahal hebben gecreëerd. Ook zien we hoe het hindoeïsme zich heeft ontwikkeld.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

1. 1. Pakistan Unveiled

31 augustus 2015 (1 uur)

Maar al te vaak wordt Pakistan afgeschilderd als een land van bommen, baarden en boerka's, en de naam 'Islamitische Republiek Pakistan' versterkt het beeld van het land als moslimstaat. Maar Pakistan was ooit een intrigerende ontmoetingsplek voor de verschillende geloven. Volgens sommigen doet het land er alles aan om dat verleden te vergeten.

2. 2. The Other Side of the Taj Mahal

7 september 2015 (1 uur)

Onder de mogols was India een van de meest verbluffende rijken op de planeet. De vraag die nog steeds blijft: hebben de mogols hun islamcultuur opgedrongen aan de lokale Hindoebevolking, of stonden ze net open voor andere culturen en religies? De kunstwerken die de mogols tijdens hun 200-jarige rijk hebben voortgebracht bevatten sporen van zowel de hindoe- als de moslimcultuur. Sona Datta reconstrueert hoe de meest fascinerende van alle Indiase beschavingen ook het begin van een hevige strijd zou worden.

3. 3. Of Gods and Man

14 september 2015 (1 uur)

Sona Datta trekt door het Zuid-Indiase Tamil Nadu, waar ze op zoek gaat naar de wortels van het hindoeïsme, een religie die de vrucht is van enkele lokale geloofstradities, maar vandaag een dominante positie ingenomen heeft. Haar uitgangspunt zijn de vele historische gebouwen: tempels aan de Golf van Bengalen in Mahabalipuram, de stenen tempels in Tanjavur en de sites bij Madurai, waar de god Shiva elke avond rond de stadswallen dwaalt om een bezoekje te brengen aan de slaapkamer van zijn echtgenote Parvati.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.