• 9.378.153 stemmen

FBI - Seizoen 1 (2018-2019)

Show titel: FBI

Afleveringen: 22

Speelduur: 15 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: Dick Wolf en Craig Turk

Met: Missy Peregrym, Zeeko Zaki en Ebonée Noel

Datum van release: dinsdag 25 september 2018

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

Plot FBI

FBI is een serie over de interne werking van het New Yorkse kantoor van de FBI, waarbij alle vaardigheden, intellect en de meest geavanceerde technologie van het Bureau worden gebruikt om New York en het land veilig te houden. Dit wordt onder anderen gedaan door speciaal agent Maggie Bell, een veteraan van het kantoor in Manhattan, en haar partner Omar Adom "OA" Zidan, die pas in dienst is en uit Queens, New York, komt. Hij werkte voorheen undercover voor de drugsafdeling. Assistent-speciaal agent Jubal Valentine leidt de onderzoeken vanuit het hightech kantoor in Manhattan, samen met analist Kristen Chazal.

Afleveringen Seizoen 1 (2018-2019)

1. 1. Pilot

25 september 2018 (43 minuten)

Nadat een bomexplosie een appartementsgebouw verwoest, onderzoeken speciaal agenten Maggie Bell en Omar Adom 'OA' Zidan van het FBI-kantoor in New York een mogelijke oorlog tussen rivaliserende bendes. Hun hoofdverdachten worden echter op brute wijze vermoord.

2. 2. Green Birds

2 oktober 2018 (43 minuten)

Nadat acht mensen dodelijk zijn vergiftigd in een delicatessenzaak in New York City, volgen speciaal agenten Maggie Bell en OA Zidan de zaak en komen uit bij een onwaarschijnlijke dader. Ze voeren een undercover-operatie uit om verdere aanvallen te voorkomen.

3. 3. Prey

9 oktober 2018 (43 minuten)

FBI agent Maggie Bell, FBI-agent OA Zidane en het team onderzoeken de moorden op 18 jonge vrouwen met hulp van een overlevende die in verband staat met de overledene.

4. 4. Crossfire

16 oktober 2018 (43 minuten)

Maggie Bell en OA Zidan hebben er haast bij om een actieve sluipschutter op te sporen met een ongrijpbaar motief. Er vallen steeds meer slachtoffers.

5. 5. Doomsday

23 oktober 2018 (43 minuten)

Maggie Bell en OA Zidan onderzoeken de dood van een veiligheidsinspecteur en zijn mogelijke betrokkenheid bij een lek op een nucleaire kerncentrale.

6. 6. Family Man

30 oktober 2018 (43 minuten)

Nadat de dochter van een senator is ontvoerd en vastgehouden wordt voor losgeld, wordt de FBI ingeschakeld om te helpen met het vinden van het meisje voordat de deadline afloopt. Om dit te doen, moeten ze echter in het verleden van de senator graven naar aanwijzingen voor wie dit met zijn gezin heeft gedaan.

7. 7. Cops and Robbers

13 november 2018 (43 minuten)

Maggie en OA jagen op een groep meedogenloze overvallers. De overvallers doen zich voor als agenten van de New Yorkse politie en willen geldtransporten overvallen.

8. 8. This Land Is Your Land

20 november 2018 (43 minuten)

Maggie en OA leiden de zoektocht naar een ontvoerde voormalige biologische wapens chemicus.

9. 9. Compromised

4 december 2018 (43 minuten)

Nadat een belangrijke getuige en een US Marshall in een hinderlaag zijn gelopen en zijn vermoord, moeten Maggie en OA een man opsporen die informatie heeft gelekt waardoor de mannen zijn vermoord..

10. 10. The Armorer’s Faith

11 december 2018 (43 minuten)

Wanneer een illegale wapenmakelaar de informant is geworden wordt vermoord, neemt OA zijn identiteit aan en gaat undercover. Zo probeert hij de verkoop van gevaarlijke wapens te stoppen, met hulp van Maggie en hun voormalige FBI-instructeur, Rowan Quinn.

11. 11. Identity Crisis

15 januari 2019 (43 minuten)

Wanneer een rechter en haar dochter worden vermoord nadat ze een man heeft veroordeeld tot levenslang, zoeken Maggie en OA naar de moordenaar die een mogelijke vergeldingsactie lijkt. Dana heeft een belang in deze zaak omdat ze een geschiedenis heeft met het slachtoffer.

12. 12. A New Dawn

22 januari 2019 (43 minuten)

Wanneer een extreemrechtse persoon wordt vermoord na een speech aan een universiteit in New York City, onderzoeken Maggie en OA de extremere politieke groeperingen van de school en vertrouwen daarbij op OA's zus, Amira, die student is en kan helpen.

13. 13. Partners in Crime

12 februari 2019 (43 minuten)

Maggie en OA hebben de opdracht om een stel gangsters op te sporen die verantwoordelijk zijn voor een golf van gewapende overvallen. Bij één van deze overvallen overleed een politieagent in zijn vrije tijd.

14. 14. Exposed

19 februari 2019 (43 minuten)

Nadat een onderzoeksjournalist wordt vermoord ontdekt het team een link naar eerdere zaken. De dood van het slachtoffer heeft ook invloed op Maggie, die hierdoor wanhopig op zoek gaat naar antwoorden die te maken hebben met een traumatische ervaring uit haar verleden.

15. 15. Scorched Earth

26 februari 2019 (43 minuten)

Een bommenlegger heeft het op de elite van Wall Street gemunt. Maggie en OA zoeken de verdachte die op een wraakactie uit lijkt te zijn.

16. 16. Invisible

12 maart 2019 (43 minuten)

De 17-jarige Elizabeth Chase wordt na een avondmaaltijd met haar vader door een onbekende man met een taser uitgeschakeld en ontvoerd. Gaat het de dader om losgeld?

17. 17. Apex

26 maart 2019 (43 minuten)

In New York werken de agenten hard om een seriemoordenaar te pakken te krijgen die het voorzien heeft op jonge vrouwen.

18. 18. Most Wanted

2 april 2019 (43 minuten)

De agenten zoeken hulp van collega's van de 'Fugitives Department' omdat ze een man willen vangen die tot de meest gezochte criminelen in de VS behoort.

19. 19. Conflict of Interest

16 april 2019 (43 minuten)

Diplomaat Ryan Parker en zijn chauffeur worden doodgeschoten. Maggie ontdekt drugs in Parkers koffer. Was hij verwikkelt in criminele activiteiten?

20. 20. What Lies Beneath

30 april 2019 (43 minuten)

De baas van de Egyptische inlichtingendienst wil zich in New York aan zijn hart laten opereren. De beveiligingsmaatregelen zijn hoog, wat al snel nodig blijkt.

21. 21. Appearances

7 mei 2019 (43 minuten)

Het team is geschokt door de dood van een collega die tijdens een inval doodgeschoten werd. Eerst tasten de officieren in het duister, totdat ze een aanwijzing vinden.

22. 22. Closure

14 mei 2019 (43 minuten)

Maggie ontdekt dat haar man Jason voor zijn moord in contact zou zijn geweest met Angela Perez, de financieel directeur van een grote hotelketen.

avatar van 606

Is dat de actrice van Rookie Blue ?

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

606 schreef:

Is dat de actrice van Rookie Blue ?

Ja Missy Peregrym ik heb de eerste 4 afl bij de hand maar nog niet aan de beurt.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Tegenvallende serie totaal geen binding met de acteurs en geen rode draad met het oog op de privé situaties, ik mis gewoon drama en dat is wat dit soort series omhoog tillen. Ik zie net dat er een 2de seizoen komt ik hoop beter dan dit maar ik ben er bang voor.

avatar van badfans69

badfans69

Vanaf 1 oktober op Videoland vijf seizoenen van FBI.

avatar van Skuller

Skuller

Fijne serie , in het begin had ik wat twijfels maar inmiddels met sez 5 bezig en ik ben benieuwd naar 6 . Hoewel ik me ook wel een beetje vinden in het commentaar van stinissen toch vond ik het niet super storend.

avatar van De Blauwe Rijder

De Blauwe Rijder

Het eerste wat mij opviel was het hoog wokegehalte van de serie. Maar ook dat nagenoeg alle badguys blanke Amerikanen zijn terwijl de misdaadstatistieken in NY iets anders laten zien. Verder zijn de verhalen goed en het acteerwerk en filmkwaliteiten is prima op orde. Alleen is er weinig chemie tussen OA en Maggie.

avatar van Pip2020

Pip2020

Die Jeremy Sisto die alleen maar een beetje staat te schreeuwen op de werkvloer, doen alsof hij heel hard aan het werk is. Erg lachwekkend (en erg irritant) totaal geen meerwaarde voor de serie.