• 10.789 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.264 gebruikers
  • 8.985.232 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Flintstones - Seizoen 2 (1961-1962)

3,50 25 stemmen

Show titel: The Flintstones

IMDb beoordeling: 7,5 (40.781)

Afleveringen: 32

Speelduur: 11 uur en 44 minuten

Ontwikkeld door: William Hanna en Joseph Barbera

Met: Jean Vander Pyl (stemrol), Alan Reed (stemrol) en Mel Blanc (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Flintstones

The animatieserie The Flintstones speelt zich af in de steentijd, in het fictieve plaatsje Bedrock. Centraal staat de familie Flintstone, onder leiding van vader Fred. Hij woont hier met zijn vrouw Wilma, zijn dochtertje Pebbles en hun dinosaurus. Het liefste gaat Fred bowlen met zijn buurman Barney, terwijl Wilma afspreekt met buurvrouw Betty. De twee families leiden een doodnormaal leven in een levensgevaarlijk, prehistorisch tijdperk.

Afleveringen Seizoen 2 (1961-1962)

  1. 1. The Hit Song Writers

    Na ontdekt te hebben dat Barney talent heeft als dichter, slaagt Fred erin om hem in contact te brengen met liedjesschrijver Hoagy Carmichael en de drie gaan een hit schrijven. Het resulterende liedje zorgt ervoor dat de mannen succes krijgen als liedjesschrijvers.

  2. 2. Droop Along Flintstone

    De Flintstones en de Rubbles gaan in op het aanbod van Freds rijke familie, Tumbleweed en Mary Lou Jim, om voor hun ranch te zorgen terwijl zij op een cruise gaan. Nadat ze zijn verdwaald op de boerderij, stuiten Fred en Barney op een nabijgelegen filmlocatie, waar ze worden achtervolgd door cowboys en indianen.

  3. 3. The Missing Bus

    Nadat hij na dertien jaar bij de steengroeve een salarisverlaging heeft gekregen, besluit Fred ontslag te nemen en buschauffeur te worden. Met Barney als medebestuurder brengt Fred vijftig kinderen naar school, een zenuwslopende klus. Plichtsgetrouw als hij is haalt hij ze later ook weer op, maar brengt ze vervolgens naar de verkeerde plek.

  4. 4. Alvin Brickrock Presents

    Wanneer de ruzies van zijn buren plotseling eindigen met het verdwijnen van de vrouw, vermoedt Fred dat Alvin Brickrock iets vreselijks heeft gedaan. Na het lezen van een detectivemagazine, raakt hij ervan overtuigd dat Brickrock eigenlijk de moordenaar Albert Bonehart is.

  5. 5. Fred Flintstone Woos Again

    Nadat Wilma heeft geklaagd over zijn gebrek aan romantiek, neemt Fred zijn vrouw mee op een tweede huwelijksreis naar Rock Mountain Inn, vergezeld door de Rubbles. Wanneer de Flintstones vernemen dat de ambtenaar van burgerlijke stand die hen huwde, Judge Wedrock, nooit een vergunning had, profiteert Wilma van de situatie door Fred haar opnieuw het hof te laten maken.

  6. 6. The Rock Quarry Story

    Filmster Rock Quarry heeft genoeg van Hollyrock en besluit naar Bedrock te verhuizen, waar hij gestalkt wordt door Wilma en Betty, die een handtekening willen. Ondertussen botst Fred met zijn auto tegen de acteur en nodigt hem uit voor het avondeten. Daar wordt hij herkend door Wilma, ondanks dat hij blijft ontkennen dat hij Rock Quarry is.

  7. 7. The Soft Touchables

    Part-time detectives Fred en Barney nemen hun eerste zaak aan van Dagmar, beter bekend als The Peroxide Kid. Deze werkt eigenlijk voor Boss Rockhead, een boef die zich voordoet als een bankdirecteur. Rockhead zet Fred en Barney in als bankbeveiligers, terwijl hij en zijn bende het geld naar een "veilige plek” vervoeren.

  8. 8. Flintstone of Prinstone

    Vastbesloten om niet langer ongeschoold werk te doen, volgt Fred een avondschool aan de Prinstone University en speelt daar ook als quarterback voor het universiteitsteam. Tijdens de grote wedstrijd tegen Shale U. zorgt de uitgeputte Fred voor problemen, wanneer hij zijn aanwijzingen verwart met zijn boekhoudkundige cijfers.

  9. 9. The Little White Lie

    Nadat hij Wilma heeft verteld dat hij een zieke vriend gaat bezoeken, gaat Fred naar een pokerspel, waar hij 200 dollar wint. Om dit geld uit te leggen, vertelt hij Wilma dat hij het geld heeft gevonden en is verbijsterd wanneer ze een advertentie plaatst in de krant om de eigenaar te vinden.

  10. 10. Social Climbers

    Wilma en Betty krijgen tickets voor de receptie van de ambassadeur en zijn hooggeplaatste kennissen. Ze overtuigen hun echtgenoten om met hen mee te gaan en sturen Fred en Barney naar school om te leren hoe ze zich moeten gedragen tijdens de receptie. Het viertal komt er uiteindelijk achter dat het niet goed voelt om zich beter voor te doen dan ze daadwerkelijk zijn.

  11. 11. The Beauty Contest

    Fred en Barney worden benoemd tot juryleden voor de schoonheidswedstrijd van de Loyal Order of Water Buffalo. Wat dit echter lastig maakt, zijn Wilma's en Betty's bemoeienissen, de druk van meneer Slate, wiens dochter meedoet aan de verkiezing, en bedreigingen van een oplichter die wil dat zijn vriendin tot Miss Water Buffalo wordt gekozen.

  12. 12. The Masquerade Ball

    Fred koopt kaartjes voor een gemaskerd bal van zijn baas, meneer Rockhead. Freds plan om van deze gelegenheid gebruik te maken om zijn verklede baas aan te vallen valt in duigen, wanneer Rockhead van kostuum wisselt. In plaats van slachtoffer van Freds plan te worden, wordt hij een onwetende medeplichtige van diens plan.

  13. 13. The Picnic

    Jaloers op de trofeeëncollectie van Joe Rockhead, realiseert Fred zich dat het laten vallen van Barney als zijn partner zijn winkansen zal verbeteren tijdens de jaarlijkse sportwedstrijden. Dit plan veroorzaakt echter problemen met zowel Barney als Rockhead.

  14. 14. The House Guest

    Terwijl loodgieters het huis van de Rubbles proberen te redden na Freds poging om iets te repareren, verhuizen Betty en Barney tijdelijk naar de Flintstones. De vrouwen zijn ervan overtuigd dat het gedwongen samenzijn tussen Fred en Barney problemen zal veroorzaken en ze krijgen gelijk, ondanks de poging van de mannen om hun gekibbel te verbergen.

  15. 15. The X-Ray Story

    Dino, het huisdier van de Flintstones, is ziek en wordt naar de dierenarts gebracht. Deze stelt vast dat Dino een bepaalde ziektekiem draagt die veel voorkomt bij dinosaurussen, maar dodelijk is voor mensen. Wanneer de röntgenfoto's van Dino echter worden aangezien als die van Fred, wordt Wilma opgedragen om de enige bekende remedie toe te passen: de patiënt 72 uur wakker houden zonder hem te vertellen waarom.

  16. 16. The Gambler

    In zijn jonge jaren was Fred een dwangmatige gokker, maar hij is genezen door middel van een psychiatrische behandeling. Alles gaat nu goed, totdat krantenjongen Arnold hem tot een weddenschap verleidt. Wanneer het meubilair van de Flintstones op mysterieuze wijze begint te verdwijnen, wordt Barney op pad gestuurd om Freds gedrag te onderzoeken.

  17. 17. A Star Is Almost Born

    Wanneer ze met Betty aan het winkelen is in een drogisterij in Bedrock, wordt Wilma ontdekt door een beroemde televisieproducent. Als gevolg daarvan leent Fred geld van Barney om te betalen voor acteerlessen en stopt hij met zijn baan om de carrière van zijn vrouw te managen.

  18. 18. The Entertainer

    Fred werkt overuren om extra geld te verdienen voor een verrassing voor Wilma. Hij wordt uiteindelijk door meneer Slate opgedragen om een belangrijke vrouwelijke klant te vermaken in de Copa Cave nachtclub. Helaas komen de Rubbles en Wilma diezelfde avond ook naar de club.

  19. 19. Wilma's Vanishing Money

    Terwijl hij op zoek is naar een haarspeld om de broodrooster te repareren, vindt Fred een geheime voorraad geld die door Wilma is verborgen. Om haar een lesje te leren, gebruikt hij het geld om een nieuwe bowlingbal te kopen, zich er niet van bewust dat Wilma spaart om hem dezelfde bal als verjaardagscadeau te kopen.

  20. 20. Fuedin' and Fussin'

    Terwijl Fred de spanning voor zijn aanstaande golftoernooi probeert weg te slapen, onderbreekt Barney de dromen van zijn vriend met een oefenschot. De temperamentvolle Fred ontploft tegenover Barney, waardoor de Flintstones bijna hun buren kwijtraken, wanneer de Rubbles hun huis te koop aanbieden.

  21. 21. Impractical Joker

    Helemaal klaar met de grappen van Fred, besluit Barney hem een koekje van eigen deeg te geven. Barney bereidt de grap voor met een stapeltje van vijf nieuwe bankbiljetten van 100 dollar, zijn prijs voor het winnen van de Sudsy-Wudsy jingle-wedstrijd.

  22. 22. Operation Barney

    Terwijl ze naar hun werk rijden, besluiten de jongens te spijbelen en gaan naar het honkbalveld. Ze melden zich ziek bij hun bazen en Barney wordt prompt bevolen zich te melden bij de bedrijfsverpleegkundige voor een controle. Fred verzint dan een ingewikkelde list die er voor zorgt dat Barney werkloos raakt en naar het ziekenhuis gebracht wordt.

  23. 23. The Happy Household

    Na een ruzie over de financiën gaat Wilma op zoek naar een eigen baantje. Ze solliciteert naar een kantoorbaan bij de Bedrock Radio & Television Corporation, maar wordt in plaats daarvan de gastvrouw van de 'Happy Housewife Show'. Dit zorgt ervoor dat de situatie thuis nog meer onder spanning komt te staan.

  24. 24. Fred Strikes Out

    Fred vergeet wederom de verjaardag van de avond dat hij Wilma ten huwelijk vroeg. Na een uitbrander van Wilma, stemt hij ermee in haar mee te nemen naar de film. Zij wil echter op de avond gaan wanneer hij aanvoerder van zijn bowlingteam zou zijn en uiteindelijk probeert Fred beide activiteiten te combineren.

  25. 25. This Is Your Lifesaver

    Fred en Barney ontmoeten de straatarme J. Montague Gypsum, die van een brug dreigt te springen. Fred neemt de man mee naar huis en komt er te laat achter hoe verantwoordelijk hij is voor het leven dat hij heeft gered.

  26. 26. Trouble-In-Law

    Nadat ze haar huis heeft verkocht, arriveert de vijandige schoonmoeder van Fred in de Flintstone-grot. Fred probeert Cupido te spelen na een ontmoeting met een rijke Texaan die op zoek is naar een oudere vrouw. Hij nodigt de man thuis uit voor het avondeten, maar Wilma wordt achterdochtig.

  27. 27. The Mailman Cometh

    Woedend omdat hij de enige werknemer van de steengroeve is die geen salarisverhoging heeft gekregen, schrijft Fred een boze brief aan zijn baas, meneer Slate. Wilma probeert vervolgens wanhopig deze brief te onderscheppen, nadat meneer Slate zich verontschuldigt voor zijn vergissing.

  28. 28. The Rock Vegas Story

    In een eetcafé ontmoeten Fred en Barney hun oude vriend Sherman Cobblehead, eigenaar van The Golden Cactus Hotel in Rock Vegas. Cobbleheads belofte om voor Fred "te zorgen" mocht hij ooit naar Vegas komen, wordt verkeerd geïnterpreteerd als een garantie dat Fred een grote winnaar in het casino zal worden.

  29. 29. Divided We Sail

    Fred krijgt een ticket voor een tv-spelshow waar grote prijzen te winnen zijn, maar hij krijgt plankenkoorts voor de show. Barney valt voor hem in en wint een woonboot, die Fred vervolgens als de zijne probeert te claimen.

  30. 30. Kleptomaniac Caper

    Wilma maakt in het geheim Freds kast met souvenirs leeg voor een rommelmarkt, inclusief zijn oude footballkleding. Wanneer Fred echter de spullen in de auto van de Rubbles vindt, waar Wilma ze heeft heengebracht, vermoedt hij dat Barney een dief is.

  31. 31. Latin Lover

    Onder de indruk van acteur Roberto Rocketing, probeert Wilma ervoor te zorgen dat Fred op hem gaat lijken. Dit is verrassend succesvol, uiteindelijk een beetje te succesvol, want de onstuimige Fred zorgt ervoor dat vrouwen zwijmelend in zijn armen vallen.

  32. 32. Take Me Out to the Ball Game

    Fred wordt door de spelers van de PeeWee League gekozen om scheidsrechter te zijn tijdens een playoff-wedstrijd. Zijn problemen nemen toe wanneer hij het spel eerlijk moet leiden, ondanks de druk van vrienden, werkgevers en honkbalscouts uit de grote competities.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Phantasm

Phantasm

  • 6684 berichten
  • 6611 stemmen

Blijft leuk om te kijken.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.