• 9.378.230 stemmen

Sprookjes van Klaas Vaak - Seizoen 2 (2009-2010)

- Nog geen stemmen

Show titel: Sprookjes van Klaas Vaak

Afleveringen: 5

Ontwikkeld door: Robert Schinkel

Met: Jan Hoek en Gert Van der Vijver

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 13 december 2009

Eerst uitgezonden op: Nederland 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sprookjes van Klaas Vaak

Klokslag kinderbedtijd vliegt Klaas Vaak, de vriendelijke, magische kabouter uit, samen met zijn trouwe uil Oehoe Houdoe. Hij strooit zijn beroemde slaapzand over de daken en zorgt dat iedereen de mooiste dromen droomt. Elke avond keert hij na afloop terug naar zijn zandkasteel, waar de zandkabouters ademloos toekijken hoe Klaas Vaak met zijn magische zandtekeningen, boven een lichtbak, de mooiste sprookjes tot leven brengt.

Afleveringen Seizoen 2 (2009-2010)

1. 1. Assepoester

13 december 2009 (10 minuten)

Er was eens een lief meisje dat Assepoester werd genoemd. Van haar stiefmoeder en haar twee stiefzusters, die heel gemeen waren, moest ze altijd hard werken. Dat deed ze zonder te mopperen. ‘Als ik goed probeer te leven, is het leven ook goed voor mij’, had ze van haar moeder geleerd, vlak voordat die stierf.

2. 2. De Wolf en de Zeven Geitjes

20 december 2009 (10 minuten)

Er was eens een moeder geit die met haar zeven geitjes in het bos woonde. Op een dag zei moeder: ‘Kindjes, ik ga boodschappen doen. Beloof me dat jullie voor niemand de deur opendoen.’ Dat beloofden ze. Toen moeder net weg was werd er op de deur gebonsd. Iedereen schrok van een zware stem die riep: ‘Ik ben het. Moeder. Ik ben al terug!’ De geitjes geloofden er niets van en keken uit het raam. Daar zagen ze de wolf!

3. 3. De Zes Dienaren

27 december 2009 (10 minuten)

Er was eens een koningin die erg streng was. Niemand durfde haar tegen te spreken. De koningin had een dochter voor wie ze ook erg streng was. Ze sloot haar vaak op in de torenkamer van het kasteel. Er kwamen regelmatig prinsen naar het kasteel die allemaal met haar wilden trouwen. De koningin verzon dan steeds hele moeilijke opdrachten. Lukte het hem, dan mocht hij trouwen met de prinses, maar mislukte het, dan overleefde hij het niet.

4. 4. Doornroosje

3 januari 2010 (10 minuten)

Er waren eens een koning en een koningin en hun dochter Doornroosje. Ze waren zo blij met haar, dat ze een groot feest gaven. Ook de feeën van het land mochten komen. Nu waren er dertien feeën, maar de koningin had maar twaalf gouden borden...

5. 5. Hans en Grietje

10 januari 2010 (10 minuten)

Het waren slechte tijden. Op een avond hoorde Hans zijn stiefmoeder zeggen: ‘We hebben niet genoeg geld meer om eten te kopen. Morgen zullen we de kinderen in het bos achterlaten'. Midden in de nacht sloop Hans de deur uit. Hij vulde zijn zakken met kiezelsteentjes en ging daarna weer vlug naar bed. Hij had een plan bedacht.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.