menu
Mijn Series +

House of Cards - Seizoen 6 (2018)

mijn stem
2,39 (61)
61 stemmen

Verenigde Staten
Drama

ontwikkeld door Beau Willimon
met Robin Wright, Michael Kelly en Diane Lane

Francis Underwood is een roekeloos politicus. Hij is bereid over lijken te gaan om zijn doel te bereiken. Wanneer hij door de zo net verkozen president gepasseerd wordt, besluit hij wraak te nemen. Hij wil immers zelf president worden en besluit daarom alle politieke geheimen van Washington te lekken. Het politieke drama is gebaseerd op de gelijknamige Britse miniserie uit 1990.

  1. Aflevering 1
  2. Aflevering 2
  3. Aflevering 3
  4. Aflevering 4
  5. Aflevering 5
  6. Aflevering 6
  7. Aflevering 7
  8. Aflevering 8
zoeken in:
avatar van brawljeff
2,5
De laatste 8 afleveringen zijn vanaf 2 november te zien op Netflix!

avatar van Esteban
Tijd voor mij om met deze serie van start te gaan. Waarschijnlijk is het wel my cup of tea. Ook lang naar uitgekeken, maar ik had nog geen Netflix.

avatar van Alfie Solomons
Geweldige serie. Ik ben benieuwd hoe ze het wegvallen van Frank Underwood gaan oplossen.


Kiriyama
Seizoen is in zijn geheel erg matig, maar het eind slaat alles! Niet sinds Dexter Seizoen 8 zo'n kut eind bij een (eens fantastische) show gezien. WTF was dat???

avatar van Djumbo
1,0
Ik heb echt met veel plezier gekeken naar de seizoenen 1 tot en met 7...; maar heel seizoen 8 was ronduit niet goed.
En het einde is simpelweg..... onnozel

3,0
Er worden in de eerste afleveringen nog genoeg goeie verhaallijntjes opgezet en ook vanwege het goede acteerwerk kijkt het hierdoor wel gemakkelijk weg. Maar het einde is inderdaad gewoon slecht. Ook omdat er nog te veel vragen onbeantwoord blijven en verhaallijnen niet uitgewerkt. Een serie als deze eindigen is ook een kunst op zich. Dit laatste seizoen kan dan ook niet in de schaduw van de voorgaande seizoenen staan, maar heeft toch wel nog wat te bieden.

Djumbo schreef:
Ik heb echt met veel plezier gekeken naar de seizoenen 1 tot en met 7...; maar heel seizoen 8 was ronduit niet goed.
En het einde is simpelweg..... onnozel


??????

avatar van brawljeff
2,5
Ik denk dat hij seizoen 6 bedoelt

Volgens mij bedoelt hij de serie House Die heeft er 8 dacht ik

avatar van AOVV
Bedoelt hij niet Dexter? Die serie wordt in het bericht daarboven genoemd en kent inderdaad een zwak achtste (en tevens laatste) seizoen.

avatar van Djumbo
1,0
Sorry, realiseer mij dat ik mis was met mijn vorige commentaar (waarom kan ik dat niet meer veranderen ?????...)
Ik bedoelde dat ik met plezier gekeken heb naar de seizoenen 1 tot en met 5 , maar dat ik heel seizoen 6 ronduit slecht vond .... en dat het einde S6E8 ronduit onnozel was
[/quote]

[quote]

Nu heb ik eigenlijk geen zin meer om er naar te kijken en het te houden op het einde van seizoen 5.

avatar van Esteban
Ik merk zowat overal dat er opvallend weinig te doen is rond deze serie nu het laatste seizoen effectief gelanceerd is. Waar de vorige seizoenen toch voor heel wat gespreksstof zorgden, enkele weken lang. Zou het verdwijnen van de hoofdrolspeler dan effectief de doodsteek zijn voor de fans? Mensen die uit principe niet meer kijken?

avatar van thomzi50
1,5
Zelfs nadat ik de comments hier had gelezen, en een par vernietigende recensies, viel dit me alsnog tegen - wat een raadselachtig en uitermate slordig rommeltje, dat ik ook een kwart van de tijd niet begreep. Het aller jammerlijkst vond ik nog wel dat ik zelfs Robin Wright, in eerdere HoC-seizoenen zo fenomenaal, vrij theatraal vond en amper overtuigend. Al kan dat met zulke scènes ook moeilijk; ze leek er zelf hoe dan ook geen moment in te geloven. Om erg treurig van te worden.


avatar van brawljeff
2,5
Esteban als je weet wat hij mogelijk gedaan heeft en realiseert dat Netflix hier waarschijnlijk niets vanaf wist, is Frank nog extra creepy.

Fijn om Spacey weer eens ergens te zien!

avatar van The Oceanic Six
Die man is al publiekelijk veroordeeld zonder proces. Nogal logisch dat hij eens tegengas geeft.

avatar van Donkerwoud


Als ik er geen moreel oordeel aan verbind dat de man mogelijk veel leed op z'n kerfstok heeft, is dit eigenlijk best een geniale zet van hem. En op een bepaalde manier ook een belangrijke. De ongemakkelijke werkelijkheid is dat we als publiek én graag naar figuren als Frank Underwood kijken én toch een stempel 'maar het is niet echt' erbij willen zodat we ons er niet voor schamen. En dat terwijl kunst los zou moeten staan van de mensen die het maken (of die er onderdeel van zijn), want iets kan nog steeds mooi en waarachtig zijn als het bij de grootste hufters vandaan komt. En jeetje...wat blijft Kevin Spacey een magnetische acteur. Ik zit er meteen weer helemaal in...

avatar van Esteban
Spacey, die inderdaad een meester in z'n vak blijft, heeft in ieder geval ballen aan zijn lijf. Zoveel is duidelijk. Dat hij dit lanceert net op de dag dat bekendgemaakt werd dat Spacey in januari voor de rechtbank moet verschijnen voor het 'aanranden'(wat precies is niet bekend) van een 16-jarige jongen. Straf. De constant aanwezige dubbele betekenis van die filmpje is geniaal gevonden, wat je er ook mag van vinden. Het is ook nog eens vrij confronterend op bepaalde vlakken. Ik merk namelijk dat ik hem nu als dubbel zo intrigerend ervaar.

Dat het internet zowaar ontploft en dit niet in goede aarde valt, is geen wonder. De werkelijkheid maakt dat dit extra intimiderend (bijna creepy) overkomt. En dat iemand in deze positie op dergelijke manier de bal terugkaatst, is ongezien. Met de vinger wijzend dan nog. Of het een slimme zet is, betwijfel ik. Dit zet duidelijk alleen maar meer kwaad bloed, vooral in de US. Daar weegt het feit dat hij op mannen valt méér door dan wat Weinstein allemaal op z'n kerfstok heeft. Dat Spacey hier bewust de indruk geeft het allemaal niet zo erg te vinden en er in zekere zin zelfs plezier lijkt in te hebben, valt -heel begrijpelijk- niet in goede aarde.

Nu, wie alles hieromtrent op de voet gevolgd heeft, heeft ook wel door dat Spacey inderdaad wel wat uitgestoken heeft. Maar zijn proces moet nog gevoerd worden. Ondanks het feit dat hij reeds op de slachtbank terecht kwam via media algemeen. En dat is inderdaad een bedenkelijk fenomeen, los van alles.

Ik ben wel benieuwd. Ik schat de kans haast onbestaande dat Spacey ooit nog een filmrol te pakken krijgt. Maar stel dat hij in de rechtbank zowaar gelijk krijgt, just imagine.

Ook als hij schuldig bevonden zal worden, blijf ik naar zijn films kijken. Het één staat voor mij los van het ander. Er zijn wel meerdere acteurs wiens privé-toestanden ik maar niets vind. Ik zal hun films daarom niet vermijden.

avatar van Kos
2,5
Kos
Na de eerste afleveringen dacht ik nog 'mwa, ik begrijp niet waarom dit zo massaal overal is neergesabeld ondanks dat Spacey niet meedoet'.

Maar nu episode 6 en 7 gezien te hebben.... men wat zonde opeens van die vergezochte onzin zeg.

Ik begrijp wel ineens waarom Claire in het begin ergens Rosemary's Baby zit te kijken

avatar van brawljeff
2,5
Ondanks de negatieve recensies wilde ik uiteraard wel de serie afkijken die ik jarenlang gevolgd had, zeker omdat het maar 8 afleveringen betreft en ik het personage Claire altijd wel hoog heb zitten. Met het grootste gedeelte van de serie heb ik mij zeer vermaakt. Een groot nadeel is dat er veel door de tijd wordt gesprongen en er niet echt een rechte lijn in het verhaal zit. Toch gebeurt er genoeg waardoor je verder wil kijken. Als het script wat beter was geweest, had het prima zonder Spacey gekund. Wat alles dan weer grandioos onderuit haalt is het belabberde open einde. Daar heb ik niet jarenlang voor zitten kijken... heel jammer!

3,0
Ik heb deze ook gekeken vanuit het standpunt een reeks af te maken, maar ik heb er ook wel plezier aan beleefd. Het is igg niet zo slecht als het wordt afgetekend. Natuurlijk zijn de verhaallijnen een groot zooitje en komen er plots de Schepards uit het niets bij kijken. Maar ze laten wel een soort best of karakters de revue passeren en doen tenminste een poging het ontbreken van Kevin Spacey te verwerken. Al bij al geen goed einde, maar ook niet dramatisch slecht.


avatar van brawljeff
2,5

Geweldig en creepy tegelijk!

Gast
geplaatst: vandaag om 03:51 uur

geplaatst: vandaag om 03:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.