• 11.763 nieuwsartikelen
 • 164.321 films
 • 10.542 series
 • 30.598 seizoenen
 • 620.616 acteurs
 • 194.440 gebruikers
 • 9.060.307 stemmen
Avatar
 
Shia LaBeouf vertrekt bij artiestenbureau CAA
Foto: © ANP

Shia LaBeouf vertrekt bij artiestenbureau CAA
Foto: © ANP

Artiestenmanagementbureau CAA nam onlangs al afscheid van Marilyn Manson, maar heeft nu ook Shia LaBeouf zien vertrekken, zo meldt The Hollywood Reporter. Het zou zijn eigen beslissing zijn geweest, nadat hij zich zou hebben ingeschreven voor een hulpverleningstraject.

Er zijn flink wat dingen gaande in Hollywood, en twee namen die veelvuldig worden genoemd zijn die van Manson en LaBeouf. Eerstgenoemde kwam onlangs in opspraak nadat zijn ex-vriendin Evan Rachel Wood hem beschuldigde van misbruik en mishandeling. Dit heeft jaren geduurd, maar pas aan het begin van deze maand durfde ze de identiteit van haar mishandelaar wereldkundig te maken. "De naam van mijn mishandelaar is Brian Warner, onder het publiek beter bekend als Marilyn Manson," zo schreef ze op Instagram. Sindsdien hebben meer vrouwen zich gemeld, waaronder zangeres Phoebe Bridgers. Zij is zelf niet het slachtoffer geworden van Manson, maar meldt wel op Twitter dat hij een zogenaamde verkrachtingskamer had in zijn woning. Al met al flink wat beschuldigingen voor de zanger/acteur, waarop veel partijen afstand namen van hem. CAA was daar één van.

LaBeouf

Manson is echter niet de enige die onlangs afstand deed van het artiestenmanagementbureau. LaBeouf heeft weliswaar vrijwillig afscheid genomen, maar ook hij ligt onder vuur na het mishandelen van zijn ex-vriendin, zangeres FKA twigs. Deze mishandeling heeft hij eind december erkend en waarschijnlijk heeft hij zich om die reden ook aangemeld voor een hulpverleningstraject. Om wat voor traject het gaat, is niet bekend. CAA heeft ook nog geen toelichting gegeven op het vertrek van de acteur.

LaBeouf was onlangs nog te zien in de Netflix-film Pieces of a Woman. Hierin vertolkt hij de rol van Sean, die een gelukkig stel vormt met Martha. Als er een kindje op komst is kan hun geluk niet op, maar bij de thuisbevalling gaat het gruwelijk mis. Door het grote verdriet verliezen de twee elkaar en weten ze niet meer hoe ze naar elkaar moeten groeien. De film wordt goed beoordeeld en vooral het acteerwerk van hoofdrolspeelster Vanessa Kirby wordt lovend ontvangen. Ze werd onlangs al genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste actrice - drama. De uitreikingen hiervan vinden op 28 februari plaats. LaBeouf werd anderszijds door Netflix geschrapt uit de lijst met prijscategorieën. De acteur was eerder al te zien in films als Transformers, Fury en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Reacties (12)


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Antonev

Antonev

 • 1696 berichten
 • 1137 stemmen

Een verkrachtingskamer in je huis hebben....dat zijn nogal beschuldigingen hoor.

Ik, als subjectief persoon, vraag me dan af of de mensen die dit roepen ook met bewijzen komen? Want ik vind het vooral bijzonder dat je weet dat iemand zo’n kamer heeft, maar dat je dan al niet veeeeeeeeeeeel eerder een melding maakt. Al was het maar anoniem.....


avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

 • 459 berichten
 • 235 stemmen

Antonev schreef:

Een verkrachtingskamer in je huis hebben....dat zijn nogal beschuldigingen hoor.

Ik, als subjectief persoon, vraag me dan af of de mensen die dit roepen ook met bewijzen komen? Want ik vind het vooral bijzonder dat je weet dat iemand zo’n kamer heeft, maar dat je dan al niet veeeeeeeeeeeel eerder een melding maakt. Al was het maar anoniem.....

Precies. Plus misschien wordt de context erg verdraaid, want misschien is die “verkrachtingkamer” gewoon een fetisj en een vorm van SM. Dan maakt het het wat mij betreft al onschuldiger.


avatar van Von Peach

Von Peach

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

Het "nieuws" is dat zij met vrienden op bezoek was bij hem, dat ze hem vroeg "wat die kamer daar was" en dat hij antwoordde dat het "de r*pe-room" was...

Lijkt mij eerder een antwoord van een shock-rocker die iets shockerend wou zeggen, (ja, het antwoord mag dan voor sommigen wansmakelijk zijn, maar hij had even goed kunnen zeggen "daar bewaar ik mijn verzameling dode baby's" (om maar iets te zeggen)), dan van iemand die daadwerkelijk zo een kamer heeft...

Zo heeft zij het verhaal ook gepost, maar wat maken journalisten ervan?

"Marilyn Manson heeft een r*pe-room"... Volledig uit de context gerukte click-bait dus...


avatar van John Milton

John Milton

 • 21765 berichten
 • 11843 stemmen

Ik ben ook gestopt met reageren op dat soort stukken. Officieel aanklagen en due process. Iemand alleen vanwege een beschuldiging (volledig) schuldig verklaren zonder gedegen onderzoek en proces vind ik eveneens zeer kwalijk.

Maar het zijn zorgwekkende beschuldigingen, zowel als het waar is, als wanneer het toch uit zijn verband lijkt te zijn gerukt. De pers speelt hier met zijn trial by media absoluut een rol in.


avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

Volgens mij zijn vrijwel alle beschuldigingen van de laatste jaren waar gebleken, zeker als ze van meerdere kanten komen. Vind het ook een beetje raar en gemakkelijk om het aan de media te wijten. Het gaat vaak om sociale media, oftewel gewone mensen, en dan vervolgens wordt erover gerapporteerd in de media.

Kijk, als er iets gebeurt dat het daglicht niet kan verdragen dan mag je dat natuurlijk best publiekelijk maken. Sterker nog, dat is goed. Of iemand daarover dan zijn baan moet verliezen voordat duidelijk is hoe de vork in de steel zit, dat is aan de werkgever, die zich weer aan de wet dient te houden. Dus volgens mij staan de media ook daar buiten. Het punt lijkt te zijn dat de ophef op sociale media echter zodanig krachtig is dat zeker in publieke functies niemand zich er dan meer aan durft te branden om iemand aan te houden. Daar zit het zorgwekkende, maar ik zie ook niet direct in hoe je dat kan veranderen.

Ik vond dit stuk uit de tweede 'In Europa'-serie van Geert Mak sterk, om even de kant van de klokkenluiders te schetsen: #metoo in Frankrijk | In Europa - YouTube. Laat ook zien waarom sommige vrouwen niet 'veeeeeeeeel' eerder aan de bel trekken.


avatar van Spoelworm

Spoelworm

 • 326 berichten
 • 63 stemmen

ik meen te herinneren van musicmeter dat die Phoebe Bridges ook al haantje de voorste was bij het aanklagen van een andere artiest. Ik heb het even gegoogled, ene Ryan Adams (?) . Ik ken hem verders niet (of het verhaal erachter) maar het viel me op.

Als je met een vent als Manson de lakens deelt kon ik je ook al van te voren vertellen dat dat geen zondagmiddag papa mama sex zou zijn en dat er waarschijnlijk vreemd zal worden. Als de aantijgingen waar zijn is het natuurlijk verschrikkelijk maar we zullen het zien. Dat er ineens meerdere opstaan met dergelijke beschuldigingen dat is altijd een discutabel onderwerp, net zoals die kamer overigens.


avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

Spoelworm schreef:

ik meen te herinneren van musicmeter dat die Phoebe Bridges ook al haantje de voorste was bij het aanklagen van een andere artiest. Ik heb het even gegoogled, ene Ryan Adams (?) . Ik ken hem verders niet (of het verhaal erachter) maar het viel me op.

De geloofwaardigheid van een slachtoffer in twijfel trekken zonder onderbouwing. Zoiets heet victim blaming. Zonder je in de zaken te verdiepen, natuurlijk, je stelt slechts een vraag.

Ryan Adams werd door zeker vier vrouwelijke artiesten beschuldig, inclusief zijn ex-vrouw, en heeft ook bekend en excuses aangeboden.

Is het echt zo moeilijk te geloven dat seksueel wangedrag veel voorkomt bij mannen in machtsposities?


avatar van John Milton

John Milton

 • 21765 berichten
 • 11843 stemmen

Zeker niet, en begrijp me niet verkeerd eRCee; ik verwelkomde de #metoo beweging met open armen, en ben blij dat slachtoffers met vermeend (en inderdaad doorgaans feitelijk) misbruik naar voren komen. Ik geloof dat het veelvuldig voorkomt, en het lijkt dat veel meer mensen in 'de industrie' daarvan afwisten, dan waarvan je de realisatie prettig vindt. Ik weet er helaas meer van dan me lief is, maar dat is een ander verhaal en niet voor een comment section.

Overigens bedoel ik met media ook social media, en de online lynch mobs die er kunnen ontstaan om iemands leven kapot te maken. Als je daar een half uurtje naar googelt vind je best schrijnende dingen (familiebedrijven kapot gemaakt door 1* reviews terwijl de beoogde dader iemand anders was met dezelfde naam, oid) en tot nuance dwingende think pieces over wat we verwachten van onze rechtstaat en persoonlijke sociaal-economische veiligheid. Dat heeft echter meer overlap met dit dan dan het hetzelfde is. Misschien had ik het niet aan moeten halen omdat het dan lijkt alsof je beschuldigingen bagatelliseert ( I don't), maar ik zou ondanks de gevoelige (en verwerpelijke) aard van die beschuldigingen het liefst hebben dat de media feitelijk rapporteert, in plaats van met pitchforks en sensatie, wat je toch vaak ziet. Niemand is daarmee geholpen, uiteindelijk. Geen steek naar Dion, trouwens; ik bedoel dit in het algemeen.

Echter: een werkgever houdt zich mijn inziens in de praktijk met dit soort mediagevoelige dingen niet zozeer aan de uitkomst van juridische procedures, die houdt zich aan mogelijke guilt by association en potentiële inkomstenderving voor het bedrijf en de aandeelhouders tot gevolg. LaBeouf is niet juridisch schuldig bevonden, maar vrijwel iedereen trekt zijn handen van hem af. Heel gek vind ik dat overigens niet, en hij heeft met zijn jeugd wellicht niet de meest stabiele basis, maar toch. Ik ben wel blij dat ik de 'luxe' heb om te zeggen: ik heb geen idee, wat een serieuze beschuldigingen, hier is een gedegen proces en strafrechtelijk onderzoek voor nodig.

Maar het baart me wel zorgen.


avatar van Spoelworm

Spoelworm

 • 326 berichten
 • 63 stemmen

eRCee schreef:

(quote)

De geloofwaardigheid van een slachtoffer in twijfel trekken zonder onderbouwing. Zoiets heet victim blaming. Zonder je in de zaken te verdiepen, natuurlijk, je stelt slechts een vraag.

Ryan Adams werd door zeker vier vrouwelijke artiesten beschuldig, inclusief zijn ex-vrouw, en heeft ook bekend en excuses aangeboden.

Is het echt zo moeilijk te geloven dat seksueel wangedrag veel voorkomt bij mannen in machtsposities?

Rustig aan vriend, nergens zeg ik dat dergelijke zaken niet voorkomen, nog zeg ik dat Manson schuldig of onschuldig is.

Ik merk enkel op dat de naam wederom verschijnt bij een dergelijk nieuwsbericht. Ik meen toch echt te lezen dat Bridges niet eens een vermeend slachtoffer van Manson was , dus ik doe hier nergens aan victim blaming.

Ik merk iets op - en ik vermeld erbij dat ik niet op de hoogte ben van de feiten uit eerder genoemde zaak. Het was gewoon opvallend dat deze dame, die er buiten het feit dat ze er op de koffie is geweest ooit eens, eigenlijk niks mee te maken heeft (vermoed ik uit het artikel), meteen vanaf de kantlijn roept en daarmee met een beschuldiging aan het adres van de vooralsnog vermeende dader, de heer Brain.

Wat de reden ook is, dit is best een heftige beschuldiging. Of dit voortkomt uit trauma van haar eigen zaak dat zou inderdaad goed mogelijk zijn, en dat is ook te betreuren. Maar het was enkel een observatie. Ik praat niks goed, maar het valt mij op dat bij dergelijke zaken ineens heel veel personen dingen beginnen te roepen .

Zoals eerder werd gezegd, zou het de betrokkenen sieren de naam pas bloot te geven nadat de beschuldigingen hard zijn gemaakt. Niet iemand kapot maken via sociale media.

Ik hoop dat het duidelijk is en dat je niet meer boos bent


avatar van eRCee

eRCee

 • 13372 berichten
 • 1930 stemmen

Ik zal aannemen dat je van goede wil bent. Toch gebeurt hier iets onfris, namelijk mensen die zich verder ook niet in de zaken verdiepen en die jouw berichten lezen zullen denken: h'm, die Bridgers, daar is iets mee.

In werkelijkheid is er helemaal niks mee. Ze heeft iets meegemaakt met Ryan Adams, net als andere vrouwen, en dat heeft ze openbaar gemaakt. Adams heeft toegegeven dat hij verkeerd gedrag heeft vertoond en excuses aangeboden. Nu blijkt dat er vrouwen slachtoffer zijn geworden van Marilyn Manson en daar heeft ze een jeugdherinnering aan die ze deelt. Het is niet haar schuld dat hij tegen een groep jonge meisjes spreekt over z'n 'rape chamber'.

Ik wil je echt aanmoedigen om dat filmpje te bekijken wat ik post, want daarin zie je de mechanismen waardoor klokkenluiders zelf slachtoffer worden als ze zich uitspreken (waardoor ook bepaalde figuren als Weinstein en Cosby decennialang onbestraft zijn gebleven). Niet onbelangrijk om van op de hoogte te zijn!

(Ondertussen gaat dit artikel erover dat Shia LeBeouff ZELF opstapt bij z'n agentenbureau, ZELF toegegeven heeft dat hij z'n ex-vriendin mishandelt heeft en ZELF aangeeft dat hij hulp nodig heeft. Veel duidelijker kan het allemaal niet.)


avatar van Spoelworm

Spoelworm

 • 326 berichten
 • 63 stemmen

Helder. Bedankt.

namelijk mensen die zich verder ook niet in de zaken verdiepen en die jouw berichten lezen zullen denken: h'm, die Bridgers, daar is iets mee.

Dat was eigenlijk mijn punt, mensen die zich verder niet verdiepen lezen haar bericht ook en zeggen nu dat deze man stelselmatig vrouwen naar huis lokt en daar verkracht in een speciale kamer terwijl het misschien (ik weet het niet) op dat moment een foute grap betrof...erg,erg ziek maar het is natuurlijk een figuur die graag chokkeerd .


avatar van Spoelworm

Spoelworm

 • 326 berichten
 • 63 stemmen

Ik ga het hier ook even bij laten voordat ik het gevoel krijg dat ik in de hoek geduwd word om aan de kant te staan van een of andere malloot die zich aan vrouwen vergrijpt . Dat is nl niet wat ik zeg . Of ooit zal zeggen

Gerelateerde Clips