• 148.941 films
 • 8.190 series
 • 24.982 seizoenen
 • 547.083 acteurs
 • 323.747 gebruikers
 • 8.484.963 stemmen
Avatar
 
Disneyland Parijs associeert zich voor het eerst in vier jaar weer met Johnny Depp

Disneyland Parijs associeert zich voor het eerst in vier jaar weer met Johnny Depp

Woensdag 22 juni 2022 om 09:32, door Dion Olbach
Disneyland Parijs associeert zich voor het eerst in vier jaar weer met Johnny Depp

De Amerikaanse filmstudio Disney heeft zich voor het eerst sinds 2018, toen deze afstand deed van Johnny Depp, weer geassocieerd met de acteur. Tijdens een Pirates-show in Disneyland Parijs, werd zijn hoofd als die van Captain Jack Sparrow geprojecteerd op het Magic Castle. Iets wat lange tijd uit den boze was. 

Het lijkt erop dat, nu Johnny Depp zijn naam heeft gezuiverd in de rechtszaak met zijn ex-vrouw Amber Heard, allerlei partijen weer voorzichtig met de acteur gezien willen worden. Eén van die partijen is de Amerikaanse filmstudio Disney. De partij, die verantwoordelijk is voor films als Pirates of the Caribbean en Into the Woods, nam in 2018 afstand van Depp toen deze door zijn ex-vrouw werd beschuldigd van mishandeling en wiste langzaam aan alle associatie tussen Depp en zijn favoriete kapitein Jack Sparrow uit.

Nu, weken na de winst van de acteur in de zaak tegen Heard, lijkt dat tij eindelijk gekeerd. Tijdens een grote Pirates of the Caribbean-show in het pretpark Disneyland Parijs, preikte het hoofd van de Amerikaanse ster weer in vol ornaat als projectie op het Magic Castle. Een tafereel waarvan men een jaar geleden nog niet had durven dromen. 

Welkom bij Disney

Hoewel het er alle schijn van heeft dat Disney Depp weer in zijn hart probeert te sluiten, staat de filmster zelf nog niet te springen om een hereniging met de studio waarvoor hij sinds 1994 elf films inblikte. In de veelbesproken rechtszaak benadrukte hij nogmaals dat hij een terugkeer als de kapitein niet ziet gebeuren. Dat deed hij in antwoord op een gerichte vraag van Heards advocaat Ben Rottenborn. "Het is een feit, meneer Depp, dat al zou Disney naar u toe komen met 300 miljoen dollar en een miljoen alpaca's, er niets op deze aarde u ertoe zou kunnen brengen om opnieuw met Disney aan een Pirates of the Caribbean-film te werken? Juist?" zo vroeg Rottenborn. "Dat is waar, meneer Rottenborn," luidde het antwoord van Depp.

Hoewel het dus niet aannemelijk is dat Depp zijn piratenhoed weer opzet, is het natuurlijk wel mogelijk dat hij zich voor een andere Disney-film laat lenen. Hoe dat zich ontwikkelt, zal de toekomst uitwijzen.

MovieMeter video

Reacties (7)

MovieMeter is niet de plek om maatschappelijk-politieke discussies te voeren.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Antonev

Antonev

 • 1499 berichten
 • 1087 stemmen

Hypocriet gedoe.


avatar van eRCee

eRCee (moderator films)

 • 12175 berichten
 • 1800 stemmen

Niet zozeer hypocriet als wel puur vanuit belangen gedacht. Denkt Disney dat het financieel ongunstig is zich met Depp te associëren, dan doen ze het niet, denken ze dat het juist gunstig is, dan doen ze het wel. Eigenlijk heel consequent dus.


avatar van johan_sb2

johan_sb2

 • 191 berichten
 • 2438 stemmen

eRCee schreef:

Niet zozeer hypocriet als wel puur vanuit belangen gedacht. Denkt Disney dat het financieel ongunstig is zich met Depp te associëren, dan doen ze het niet, denken ze dat het juist gunstig is, dan doen ze het wel. Eigenlijk heel consequent dus.

Goede uitleg van wat hypocriet betekend


avatar van eRCee

eRCee (moderator films)

 • 12175 berichten
 • 1800 stemmen

Hypocriet is als je actie voortkomt vanuit een veronderstelde 'waarde' of ideaal, dat je vervolgens weer terzijde schuift als de gelegenheid anders is. Je doet of je heilig bent, maar je bent schijnheilig. Nogmaals, Disney denkt alleen financieel, het zijn puur zakelijke overwegingen. Je kan dat amoreel noemen of je kan dat heel onjuist vinden, maar dat is nog iets anders dan hypocriet.


avatar van mjk87

mjk87

 • 11751 berichten
 • 3418 stemmen

De beweegredenen van Disney zijn vermoedelijk volledig financieel van aard ja, maar ook als dat je beweegreden is dan kan je op zich wel hypocriet zijn. Hypocrisie is jezelf beter voor de dag brengen, om wat voor reden dan ook. Een financiële reden kan er één zijn

Disney zal als bedrijf ongetwijfeld wel een moraal hebben dat ze vrouwenmepperij niet willen, dus in zoverre is het niet hypocriet. Maar het was wel netjes geweest als Disney dan had gewacht tot de uitspraak van de rechter, en desnoods nu met een grote advertentie waren gekomen met een mea culpa in deze zaak.


avatar van eRCee

eRCee (moderator films)

 • 12175 berichten
 • 1800 stemmen

mjk87 schreef:

Maar het was wel netjes geweest als Disney dan had gewacht tot de uitspraak van de rechter, ...

Wat ze dus niet doen omdat ze alleen zakelijk kijken. De zakelijke werkelijkheid was anders vóór de uitspraak van de rechter dan erna, dus passen ze hun beleid aan.

Als ze nu bij het laten vallen van Johnny Depp dat van alle daken hadden geroepen en ook dat ze niet met zo'n figuur geassocieerd willen worden, dan zou een excuus zeker op z'n plaats zijn, maar ik kan me iets dergelijks niet herinneren. Ook niet zo gek, want dat zou tegen hun zakelijke belangen ingaan.

Kijk, Ben & Jerry's is een bedrijf dat zich heeft teruggetrokken uit Israël vanwege ethische redenen. Ze kregen hierop een forse backlash in de VS. Als ze daarop hun Israelbeleid weer hadden aangepast, dan was dat hypocriet geweest. Ik vind niet dat Disney zich als een heel ethisch bedrijf voordoet wanneer ze niet langer met Depp werken zolang er een zaak loopt over mogelijke mishandeling. Ze doen zich voor als een calculerend bedrijf. Maar misschien heb ik een minder hoge pet op van Disney dan jullie, dat kan.


avatar van Persival113

Persival113

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

Euhm jongens, die show speelt al jarennnn. Zeker sinds de 25ste verjaardag, 2017 dus, en is sinds dien ook niet echt meer aangepast. Just so you know. Heeft niets met Depp zelf te maken.