• 10.544 nieuwsartikelen
  • 161.735 films
  • 10.094 series
  • 29.645 seizoenen
  • 613.219 acteurs
  • 192.885 gebruikers
  • 8.964.096 stemmen
Avatar
 
Bradley Cooper zwaar onder vuur vanwege 'Maestro', familie Bernstein verdedigt regisseur: 'Breekt ons hart'
Foto: © Netflix

Bradley Cooper zwaar onder vuur vanwege 'Maestro', familie Bernstein verdedigt regisseur: 'Breekt ons hart'

Bradley Cooper zwaar onder vuur vanwege 'Maestro', familie Bernstein verdedigt regisseur: 'Breekt ons hart'
Foto: © Netflix

De Amerikaanse acteur en regisseur Bradley Cooper ligt onder vuur vanwege zijn neusprothese in de aankomende film MaestroDat blijkt uit verschillende reacties op Twitter, onder meer van StopAntisemitsmCooper, die zelf geen joodse achtergrond heeft, portretteert in de film de joodse componist Leonard Bernstein, maar dat schiet bij mensen in het verkeerde keelgat. 

Amerikaans acteur en regisseur Bradley Cooper heeft zich niet geliefd gemaakt bij de Joodse gemeenschap. De niet-joodse acteur speelt in de aankomende film de film van legendarisch componist Leonard Bernstein, die zelf vol Joods is en heeft zich daarvoor een neus-prothese laten aanmeten. Dat kan niet door de beugel, zo laat onder meer de organisatie StopAntisemitsm op Twitter weten. "Hollywood heeft Bradley Cooper - een niet-jood - gecast om de joodse legende Leonard Bernstein te spelen en heeft hem een walgelijke overdreven 'jodenneus' opgeplakt," zo schrijft de organisatie, die eveneens een recasting voorstelt. "Ze hebben nee gezegd tegen Jake Gyllenhaal, daadwerkelijk een jood, die er al tientallen jaren van droomt Bernstein te spelen."

Familie schaart zich achter Cooper

De kritiek op de neus van Cooper komt ook vanuit het grote publiek. Zo schrijven verschillende mensen dat de prothese 'antisemitisch' is. "Het gekke is dat de neus van Bradley Cooper al enorm is. Groter dan de echte man die hij in die film speelt. En dus kun je me niet vertellen dat die shit geen belachelijk antisemitisme was. Niemand hield het tegen," zo tekent een Twitteraar op. 

Dat niemand de visagieafdeling tegenhield, is overigens goed te verklaren. De kinderen van de componist was namelijk nauw bij het project betrokken en gaf dan ook toestemming om de neus van Bernstein zo waarheidsgetrouw mogelijk na te maken. "Het is waar dat Leonard Bernstein een mooie, grote neus had. Bradley koos ervoor om make-up te gebruiken om zijn gelijkenis te versterken, en dat vinden we prima. We zijn er ook zeker van dat onze vader het ook goed zou hebben gevonden," zo laten Jamie, Alexander en Nina Bernstein weten in een statement. Eerder gaven ze al aan ontzettend geraakt te zijn door Coopers vertolking. De kritiek 'breekt hun hart' en is volgens hen een golf van "onoprechte pogingen om een succesvol persoon een toontje lager te laten zingen - een praktijk die we maar al te vaak hebben gezien bij onze eigen vader."

Maestro verschijnt 20 december op Netflix.

Poll: Ben je het eens met de kritiek op 'Maestro'?

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.