• 149.616 films
 • 8.301 series
 • 25.321 seizoenen
 • 556.540 acteurs
 • 324.503 gebruikers
 • 8.518.545 stemmen
Avatar
 
Amber Heard tekent officieel hoger beroep aan tegen vonnis in smaadzaak Johnny Depp

Amber Heard tekent officieel hoger beroep aan tegen vonnis in smaadzaak Johnny Depp

Maandag 4 juli 2022 om 11:45, door Younes Ben Abdelkader
Amber Heard tekent officieel hoger beroep aan tegen vonnis in smaadzaak Johnny Depp

De advocaten van Amber Heard hebben afgelopen vrijdag officieel hoger beroep aangetekend tegen het vonnis in de smaadzaak tegen haar ex-man Johnny Depp, zo is zondag bekend gemaakt. Het juridisch team van de actrice liet twee weken geleden, op 24 juni, al weten dat ze officieel in hoger beroep zou gaan en dat hebben ze afgelopen vrijdag officieel gedaan. In een rechtbankdocument van 43 pagina's stellen ze dat er niet voldoende bewijs was voor de uitspraak in het voordeel van Depp.

Begin vorige maand hoorden Amber Heard, Johnny Depp en de hele wereld met hen wat de uitspraak was van de rechter in de rechtszaak tussen het voormalige koppel. Als schadevergoeding moest Heard ruim tien miljoen dollar overmaken aan Johnny Depp, maar haar advocaat stelde toen al dat de actrice dat bedrag helemaal niet kan betalen en het werd toen al waarschijnlijk geacht dat Heard in hoger beroep zou gaan.

Uitspraak en schadevergoeding

De jury gaf Depp gelijk in hun uitspraak en achtte hem onschuldig aan de mishandelingen waarvan hij door Heard werd beschuldigd. Niet alleen zuiverde de acteur hiermee zijn naam, ook werd Heard zelf schuldig bevonden aan alle aanklachten van smaad en laster. Dit door middel van een opiniestuk in The Washington Post, waarin zij hem zonder naam en toenaam beschuldigt van meerdere gevallen van huiselijk geweld. De actrice werd daarom een netto schadevergoeding van 10 miljoen dollar ten laste gelegd, die zij moet betalen aan haar ex-man. Haar advocaten kwamen in de dagen na het vonnis echter al vrij snel met de boodschap dat Heard niet het geld had om deze schadevergoeding te betalen, een hoger beroep leek toen al erg waarschijnlijk. Heard werd echter ook op één punt in haar gelijk gesteld, de jury bepaalde namelijk dat er sprake was van laster toen Depps advocaat haar beschuldigingen van misbruik eerder een "hoax" noemde. Ook hier zat een schadevergoeding aan verbonden in de vorm van 2 miljoen dollar die Depp dan weer aan Heard moest betalen.

De advocaten van Heard stellen volgens verschillende Amerikaanse media nu dat de beslissingen van de jury om voor én tegen haar te oordelen haaks staan op elkaar en daardoor niet rechtsgeldig zouden zijn. Ook zeggen ze dat de geboortedatum van een van de juryleden verkeerd stond in de rechtbankpapieren. Daardoor zou niet kunnen worden vastgesteld of het wel de juiste persoon was die heeft plaatsgenomen in de jury. 

MovieMeter video

Reacties (4)

MovieMeter is niet de plek om maatschappelijk-politieke discussies te voeren.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

 • 6258 berichten
 • 713 stemmen

Tof vooral voor The Oceanic Six, komt er weer een lekkere stroom leesvoer voor hem aan.


avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

 • 299 berichten
 • 5 stemmen

Lol, gewoon.....lol.


avatar van lang pee

lang pee

 • 327 berichten
 • 298 stemmen

Ideaal leesvoer i.p.v een slaappil...geeuw


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 56322 berichten
 • 3630 stemmen

Graaf Machine schreef:

Tof vooral voor The Oceanic Six, komt er weer een lekkere stroom leesvoer voor hem aan.

Kan Moviemeter weer als een stel commerciele gieren er 45 artikels over produceren

Domme zet van Heard, gaat ze een tweede maal voor de wereld over. Haar imago is voor de rest van haar loopbaan vernietigd.