• 10.943 nieuwsartikelen
  • 162.701 films
  • 10.285 series
  • 30.014 seizoenen
  • 616.371 acteurs
  • 193.475 gebruikers
  • 8.998.757 stemmen
Avatar
 
Aftrap van smaadzaak tussen Johnny Depp en 'The Sun'
Foto: © ANP

Aftrap van smaadzaak tussen Johnny Depp en 'The Sun'

Aftrap van smaadzaak tussen Johnny Depp en 'The Sun'
Foto: © ANP

Op de eerste dag van de behandeling van de smaadzaak tussen acteur Johnny Depp en The Sun hebben zich een aantal opmerkelijke ontwikkelingen voorgedaan. Zo ontkende Depp met klem dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard ooit zou hebben mishandeld, en claimde hij van haar te willen scheiden nadat hij uitwerpselen in bed aantrof. 

De smaadzaak tussen acteur Johnny Depp en de Britse tabloidkrant The Sun is gisteren van start gegaan in de Engelse hoofdstad London. Depp, die de krant aanklaagde vanwege een artikel met daarin beschuldigingen van mishandeling door zijn toenmalige vrouw en eveneens actrice Amber Heard, ontkende haar ooit ook maar met één vinger te hebben aangeraakt. Dat beargumenteerde hij door toe te geven zich regelmatig schuldig te maken aan destructief gedrag in de vorm van alcohol en drugs, maar absoluut geen woedeprobleem te hebben. “Ik ben soms boos om m’n destructief gedrag, maar dat wil niet zeggen dat ik een probleem heb om m’n woede te beheersen. Ik lach ook, maar ik heb geen lachprobleem,” zo zou hij volgens Sky News gezegd hebben. 

Rollen omgedraaid

De acteur spande de rechtszaak tegen de Britse krant aan nadat deze in 2018 een artikel publiceerde waarin Depp openlijk een 'vrouwenmishandelaar' werd genoemd. Dit op basis van claims die werden gemaakt door zijn ex-vrouw Amber Heard. Depp, die beweert onschuldig te zijn, beschouwde dit als smaad en daagde de krant voor de rechter. Daarin draaide Depp de rollen niet zelden om. Zo zou Heard degene met losse handjes zijn en hem terroriseren met zowel fysieke als psychische mishandeling. Ook in de rechtszaal gaf hij daarvan een voorbeeld door te zeggen dat hij van haar wilde scheiden toen hij na haar verjaardagsfeest uitwerpselen in bed aantrof. “Ze heeft nadien aan de manager van het appartementsgebouw onthuld dat het om een onschuldige grap ging. Ze gaf zo dus meteen haar schuld toe, ook al zei ze eerder dat het om uitwerpselen van de honden ging. Op dat moment wist ik zeker dat ik wilde scheiden," zo claimde Depp. 

Andere exen staan achter Depp

Heard is formeel niet bij de rechtszaak betrokken, maar staat wel achter het artikel dat in 2018 door The Sun werd gepubliceerd. Zij was dan ook aanwezig in de rechtszaal. De twee staan overigens nog wel lijnrecht tegenover elkaar in een zaak omtrent een ander artikel, geschreven door Heard zelf. Deze liet in een column van The Washington Post weten slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. Volgens Depp was dat stuk echter zo duidelijk op hem gericht, dat hij een schadevergoeding eiste. Heard houdt nog altijd vast door Depp te zijn geslagen, maar eerdere partners van de acteur waaronder Winona Ryder en Vanessa Paradis, en zijn goede vriendin Penelope Cruz laten weten de acteur nog nooit van een gewelddadige kant te hebben gezien. 

De zaak tussen The Sun en Depp is nog verre van afgerond. Verwacht wordt dat dit in totaal drie weken in beslag zal nemen.

Reacties (1)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Kakes

Kakes

  • 24 berichten
  • 31 stemmen

Die Heard is alleen een mooi gezicht, verder diep en diep triest