menu

Filmdragers en apparatuur / Apparatuur / Blu-ray vs. HD-dvd

zoeken in:
Reinbo
Dat was idd doorslaggevend bij de strijd tussen vhs en betamax, maar ik weet niet of porno ook de doorslag gaat geven bij zo'n high end medium. (Ik hoop het wel aangezien Philips in het BR kamp zit.)

avatar van Halcyon
Ik heb zoiets nochtans opgevangen, onlangs op het journaal.

Reinbo schreef:
(quote)


Tuurlijk wel, minder ruimte betekend meer comprimeren = mindere kwaliteit. Of dit op een normale tv zichtbaar, ik denk het niet, maar wel als je groot projecteerd en een echt thuis bios hebt.


Ook op grote oppervlakten zal het niet te onderscheiden zijn denk ik. Resolutie is zelfde. Alleen de bitrate zal misschien lager zijn bij HD-DVD. Maar zal nog steeds hoog genoeg zijn om met het normale oog geen onderscheid te kunnen zien op grote oppervlakten. Dat is iig wat ik denk.

avatar van Dogie_Hogan
Blijven ze met die nieuwe systemen ook weer doorgaan met dat, in mij ogen stupiede, (DVD) regio-gedoe?

(afbeelding)


avatar van Goodfella_90
Ik zag gisteren in een Mediamarkt folder dat de 1e blu-ray speler al verkocht wordt (1300,-). Ook hebben ze al blu-ray schijfjes te koop die ca. 2 maal zo duur zijn als de gemiddelde dvd.

Reinbo
Met PS3 op de markt denk ik dat het snel gedaan is met HD dvd als HT norm. Wellicht dat het wel als opslagmedium blijft bestaan. Wacht zelf op de 2e generatie BR.

avatar van Dogie_Hogan
Goodfella_90 schreef:
Ik zag gisteren in een Mediamarkt folder dat de 1e blu-ray speler al verkocht wordt (1300,-). Ook hebben ze al blu-ray schijfjes te koop die ca. 2 maal zo duur zijn als de gemiddelde dvd.
HIER prijzen voor Blu-Ray gezien tussen de € 13 en € 21.
HD-DVD lijkt iets goedkoper, veel rond de € 15,50.

Een speler, die beide systemen aankan, lijkt mij een pre.

avatar van Goodfella_90
Reinbo schreef:
Met PS3 op de markt denk ik dat het snel gedaan is met HD dvd als HT norm. Wellicht dat het wel als opslagmedium blijft bestaan. Wacht zelf op de 2e generatie BR.

Kan je dit misschien wat verduidelijken voor de leek.

Reinbo
De strijd die woedt tussen HD dvd een Blue ray als HET nieuwe format voor speelfilms (Home Theater) wordt volgens mij gewonnen door Blue ray. Niet alleen omdat daar meer bekende merken achter zitten (Sony, Philips, Pioneer vs Toshiba) maar vooral omdat de BR speler in elke Play Station3 zit. PS3 is een geheid succes en op die manier worden er in het komend jaar veel meer BR spelers verkocht dan HD DVD spelers (optioneel aan te schaffen bij een Xbox360.) Beide opties zullen veel meer verkocht worden dan stand alone spelers. Daarom denk ik dus dat BR de strijd uiteindelijk gaat winnen. Zal nog wel 2 a 3 jaar duren want voorlopig is dvd nog goed genoeg voor de massa.

Ik wil pas de 2e geneartie BR hebben omdat dan alle aanloop problemen vaan BR en oof HD dvd mee te maken hebben waarschijnlijk zijn opgelost.


avatar van ToNe
De DVD-koe is nog lang niet uitgemolken en van de prijs voor de eerste spelers en het eerste (grote studio) aanbod lig ik resp. wel en niet wakker...

Zijn er al duospelers?

avatar van Goodfella_90
Dank je Reinbo, duidelijk.

@ Wouter

Volgens mij nog niet. Las bijvoorbeeld ook het volgende (bericht van 13 november), maar dat zegt natuurlijk nog niets over andere eventuele aanbieders.

avatar van Dogie_Hogan
Kanttekeningen bij HD-DVD/BLU-RAY: LINK

avatar van Dogie_Hogan
Beelden/sneak peeks van DVD-DVD's kunnen we inmiddels HIER vinden.

Reinbo
Dogie_Hogan schreef:
Kanttekeningen bij HD-DVD/BLU-RAY: LINKWeinig echt sterke argumenten, beetje bashen, meer niet. Alleen de format war blijft heel vervelend....

Ik heb begrepen dat er zeker regio-codering wordt op BluRay (HD-DVD op dit moment nog niet, maar dat zal vast komen neem ik aan), echter zijn de regio's iets groter...en ze heten A, B en C :
A = America
B = Europe + Middle East + Australia
C = Asia

Ik heb ergens in een MediaMarkt "tijdschrift" gelezen dat het merk LG een combi-speler gaat uitbrengen binnen enkele maanden.

Wat betreft beeldkwaliteit is het op dit moment nog een beetje "troebel" :
Zowel HD-DVD als BluRay *kunnen* gebruik maken van VC-1 compressie (gebasserd op Microsoft's WMV9). In dat geval zou er dus geen onderscheid hoeven te zijn tussen dezelfde film op HD-DVD en BluRay. Echter, vroege generatie BluRay discs zijn met MPEG-2 compressie op de disc gezet. Welliswaar in HD-resolutie, maar wel met gebruik van MPEG-2 compressie. Dat schijnt nog wat subtiel zichtbare pixellation op te kunnen leveren, die bij VC-1 uitblijft.

Universal doet op dit moment alleen films in HD-DVD uitbrengen. Overige maatschappijen brengen titels uit op BluRay en evt. ook op HD-DVD (Warner Bros doet dat als ik me niet vergis).

Ik heb het niet gezien in dit topic, maar voor Full HD heb je meer nodig dan een "HD Ready" LCD-TV/Plasma/Beamer. Om dus van alle 1920x1080 pixels te kunnen genieten heb je ook een weergever nodig die net zoveel pixels heeft.

Overigens lig ik van de kopiëer-beveiliging persoonlijk nog niet zo heel erg wakker. Ben best bereid om voor een goede film in HD-formaat wat geld uit te geven. Maar goed, da's ieder voor zich.

Reinbo
Blue Ray lijkt de Format war gewonnen te hebben.

In Japan heeft het een 96% marktaandeel en in Australië lijkt men zelf geen enkele interesse in HD DVD te hebben. Met de lancering van PS3 in Europa lijkt HD DVD dit jaar nog KO te gaan.

Zie ook: http://www.thedigitalbits.com/#mytwocents

avatar van BoordAppel
Wat ik ervan begrepen heb is dat HD-DVD voor films in HD kwaliteit goed genoeg is. Zou dus jammer zijn als de duurdere Blu-Ray het gaat winnen.

Reinbo
Bij BR is alleen de 1e generatie spelers duurder, tweede generatie eind dit jaar zal fors goedkoper zijn. Daarbij is de PS3 nauwelijks duurder dan de HD DVD spelers die op de markt zijn.

avatar van BoordAppel
De PS3 is ook veel te duur.

Beetje vroeg om te roepen gezien de nog beperkte marktpenetratie buiten Japan / N-Am.

Reinbo
BoordAppel schreef:
De PS3 is ook veel te duur.


Tja, DVD spelers zijn (inmiddels) gewoon veel te goedkoop. € 500 voor een geode speler vind ik niet te duur.

avatar van tukkerstein
Gisteren voor het eerst Blue Ray-film gezien in een winkel, ik was zeer sceptisch maar de kwaliteit is echt ontzettend goed dus, vooral bij grote televisieschermen is het echt ontzettend scherp, nog veel beter dan dvd.

avatar van metaledje
er is altijd wel weer wat nieuws.. maar als je 35 euro gaat uitgeven voor 1 film,hoe mooi en scherp het ook is, ben je niet goed bij je hoofd... nee gewone dvd is voor mij best zat

Reinbo
Voor tv's is dvd zeker voldoende, maar op een behoorlijke projector verwacht ik toch wel een behoorlijk verschil.

avatar van metaledje
klauwen vol geld voor een klein beetje verschil, dvd en vhs hebben op gewone tv's ook niet zo mega veel verschil dus de dvd komt op een grotere tv ook meer tot z'n recht, vind het allemaal maar overbodige luxe,ze hadden er beter 20 jaar mee kunnen wachten..

Reinbo
Mwah, het vershil tussen dvd en vhs is op gewone tv's ook al behoorlijk. al is het belangrijkste verschil dat we op dvd tenminste vaak het juiste beeldformaat krijgen. Dat was pas echt een ramp tijdens het videotijperk.

Maar ben wel blij dat ik me de luxe kan veroorloven, want overbodig vind ik kwaliteit nooit.

avatar van metaledje
als je al je geld wilt besteden aan films in HD/blu ray gebied, moet je zelf weten natuurlijk, ik besteed me geld liever ergens anders aan uit en blijf dus nog een tijdje op zoek naar 7 tot 10 euro dvd-tjes

Ik ben overtuigd BLU-RAY is het.Pas een full hd plasma gekocht en een ps3.
DVD verbleekt daar gewoon bij je weet echt niet wat je ziet.
En die prijs ach wordt vanzelf wel goedkoper.
Betaalde in het begin 150 euro per seizoen x files op dvd kosten nu bij play.com rond de 20 euro.
En als je je blu-rays via www.playusa.com haalt heb je nieuwe releases voor rond de 26 /27 euro net the departed besteld 26,49 euro.
En alle warner en paramount releases zijn regio vrij.
http://bluray.lindsite.dk/

Gast
geplaatst: vandaag om 20:45 uur

geplaatst: vandaag om 20:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.