menu

Film / Algemeen / Pathé

zoeken in:
avatar van petey
Veel voordeel voor filmfans

We hebben goed nieuws voor filmfans. Want met de Pathé Film Voordeelpas krijgt iedere filmfan een bijzondere behandeling. Met de voordeelpas betaal je alvast voor zes kaartjes en dat levert tot 25% korting op. Verder hoef je ook niet meer in de rij te staan bij de kassa. Met de voordeelpas koop je ze namelijk éénvoudig via www.pathe.nl (maar kopen aan de kassa kan natuurlijk ook).

avatar van petey
Vanaf nu hoef je bij Pathé De Munt, bij Pathé Tuschinski en bij Pathé De Kuip nooit meer in de rij te staan voor je bioscoopkaartje. Pathé heeft in samenwerking met BelBios een systeem ontwikkeld waarmee je via internet kaartjes kunt kopen.

Het werkt heel eenvoudig:
1. Selecteer een voorstelling bij Pathé De Munt, Pathé Tuschinski, of Pathé De Kuip.
3. Kies de optie 'kopen'.
4. Betaal met je creditcard.
5. Print de barcode, dit is tevens je aankoopbewijs.
6. Scan je print-out in de bioscoop bij de speciale scannerterminal.
7. Je kaartjes worden direct geprint.

GOED OM TE WETEN
Je ticket is betaald. Het is dus niet nodig je ticket een half uur van tevoren op te halen.

Per kaartje wordt € 0,50 aan transactiekosten in rekening gebracht.

Dat is toch wel een korting van 12 euro over 6 kaarten. Maar om nou elke keer zo'n eigen barcode uit te printen en mee te nemen vind ik toch wel vreemd :/

avatar van JoeHallenbeck
In Films > Algemeen > Pathé varieert toegangsprijzen (Matrix wordt duur!):

Van het Fok!-forum geplukt.

Pathé varieert toegangsprijzen
Het bioscoopconcern Pathé voert in zijn vestiging aan de Munt in Amsterdam flexibele toegangsprijzen in. Criterium daarbij is de populariteit van de film. Het bezoeken van een pas uitgebrachte kaskraker wordt vanaf 15 mei duurder. het toegangskaartje gaat maximaal 9,50 euro kosten, een prijsstijging van ruim 8,5 procent.

Films die al wat langer te zien zijn, worden juist weer goedkoper. ook de voorstellingen in de ochtenduren van het weekend gaan in prijs omlaag. daarvoor zijn kaartjes beschikbaar vanaf 5 euro
Pathé gaat de prijzen bij de kassa bepalen 'afhankelijk van de belangstelling, het soort en het aantal draaiweken'.
Behalve de kinderkorting blijven alle voordeelregelingen bestaan.

avatar van Zavo
Belachelijk, alsof 8,75 nog niet duur genoeg was. Vorige week moest ik ook al opeens 8,75 betalen op een maandagavond (als ik normaal 4,50 betaal met studentenkorting) omdat ze maar even de hele week rond koninginnedag tot weekend gebombardeerd hadden. Ik hoop maar dat ze de prijzen doordeweeks hetzelfde houden.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Ben ik blij dat ik praktisch nooit naar een Pathe ga/ hoef. Da's echt te veel geld voor een filmpje. Dan heb ik nog minder zin om naar een 'blockbuster' te gaan.

neo (crew)
Dat wordt wel erg duur! Wat ik trouwens wel een enorm verschil vind is een kaartje in de voorverkoop voor Reloaded op de premiere dag bij de grote pathe bios 7,90 kostte en bij lumiere slechts 7 euro maar wel op 16 mei.

avatar van Phoenix
Pfoe, bij ons in de CineMec is elk kaartje voor een film die in zijn eerste week is 8,5 euro. Voor de eerste voorstelling van LotR TTT moest ik zelfs 10 euro neertellen.

avatar van Zavo
Dan zou ik toch wel een weekje wachten.
Het gekke is dat Pathe voor studenten op maandagavond in principe de goedkoopste bioscoop is, want bij de andere bioscopen/filmhuizen krijg je vaak veel minder korting, ik hoop wel dat dat zo blijft.

avatar van Yekezzez
Ik heb voor de Pathe in Eindhoven slechts €5,20 betaald, met studentenkorting en op 15 mei. Ik heb het gevoel dat naar een zondagmiddag-matinee ga. Het verbaast mij overigens niks dat de bioscopen deze film gaan uitbuiten, gelukkig dat de mijne daar niet zo aan meedoet.

Ik vind het idee van variabele prijzen wel goed, ze zouden nu nog meer de prijzen aan het tijdstip en de dag aan moeten passen.

In Films > Nieuws > Ideetje voor hardcore-bioscoopgangers:

Pathé Groningen introduceert donderdag een maandkaart, waarmee filmliefhebbers onbeperkt toegang hebben tot alle reguliere filmvoorstellingen in alle Pathé-bioscopen. De kaart gaat € 17,50 kosten.

De bioscooppas, Pathé Unlimited geheten, is een reactie op de sterk dalende bezoekcijfers van het afgelopen kalenderjaar. Over de hele linie trokken de Nederlandse bioscopen in 2004 bijna tien procent minder bezoekers dan een jaar eeder. In Noord-Nederland was die daling met dertien procent nog sterker. Pathé Groningen verkocht in 2004 645.000 kaartjes, tegen 710.000 in 2003.

"We hopen dat mensen die nu gemiddeld anderhalf of twee keer per maand naar de bioscoop gaan, de pas zullen aanschaffen", zegt theatermanager Hans Unger van Pathé Groningen.

De proef met de bioscooppas begint in Groningen en duurt zes maanden. Volgens Unger is voor Groningen gekozen vanwege onder meer de 'geïsoleerde ligging'. "We zullen hier duidelijk het effect kunnen meten." De kaarten die uitsluitend aan het Gedempte Zuiderdiep worden verkocht, zijn wel in alle Pathé-vestigingen geldig.

bron: DvhN

avatar van puck
Uitstekend plan!!

avatar van Chr.s
Mogen ze hier in het oosten ook wel introduceren.

avatar van kos
kos
Groningen is slechts een proef, het idee is landelijk bedoeld.

avatar van E V
E V
Wel een goed idee, jammer dat t alleen voor Pathé bioscopen geldt.

avatar van Zavo
Maar de kaart geldt dus wel landelijk? En je kunt 'm alleen in Groningen kopen? Beetje vreemde actie.

avatar van moviefreak#1
Tja ik kom elke dag na school langs de Pathé in Eindhoven dus van mij mag zo'n kaart best komen, dat geld haal ik er op zeker wel uit.
Nu natuurlijk nog iemand zo gek krijgen om even zo'n kaart in Groningen op te halen

avatar van Zavo
Tijd voor een moviemeter-pathe-maandkaart-service?

avatar van Idol
In Films > Nieuws > Pathe Unlimited!:

onbeperkt naar de film!

Zo vaak naar de film als je wilt!
Pathé heeft een ongelovelijk aanbod voor filmfans: Pathé Unlimited. Onbeperkt toegang naar alle reguliere voorstellingen in alle Pathé bioscopen in Nederland. En dat voor maar € 17,50 per maand

vanaf 13 november verkrijgbaar

ga jij er een kopen?


avatar van SuperSideSwipe
Heb hem al sinds hij uit is ongeveer,

Gezien ik ongeveer 80x p/j naar de bios ga komt dat nu neer op gemiddeld 2,50 per film, als ik vaker ga is het nog goedkoper, top actie van pathe.

In Films > Algemeen > Abonnement bios:

Enige tijd geleden (november of december) las ik in de krant dat Pathé een abonnement introduceerd, voor € 17,50 per maand onbeperkt naar de bios!
Ik kan op de site van Pathé hier echter niets over vinden, weet iemand hier iets meer over?

Bij toeval heb ik net de info wel gevonden op de site. Voor de geïntereseerden:

http://www.pathe.nl/unlimited/faq.asp?bios_id=6

Er kan dus een slotje op dit topic.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Samengevoegd met bestaande Pathé topic.


neo (crew)
In diezelfde NRC stond nog een leuke situatie over een gebeurtenis in de toiletten van een Pathé bioscoop na een voorstelling van Oorlogswinter.

neo (crew)
Extra betalen voor stille film

ROTTERDAM - Pathé laat bezoekers die in alle rust naar een film willen kijken extra betalen. De grootste bioscoopketen van Nederland biedt voor een paar euro meer een 'luxe' filmvertoning, alleen voor dertig-plussers, in een zaal waar een medewerker aanwezig is om de orde te bewaken.

Er staat niet vermeld hoeveel euro meer je moet betalen voor zo'n rustige avond. Geldt nu dus alleen voor Schouwburgplein. Erg eng dat ik het ditmaal eens eens ben met die vervelende 'filmkenner' Mioch. Je betaald dus meer, er is bewaking, maar het is helemaal mooi dat het ook inclusief popcorn en garderobe is. Een stille voorstelling, met popcorn? Laat mij niet lachen. Wees dan consequent en verbied die rommel ook.

Zag ook nog een ander middel in de strijd tegen overlast. Je kuint in twee bioscopen sms-en als er iets gebeurt. Dan komen de medewerkers naar binnen gestormd om de boel op te lossen. Vreemd, ze verzoeken al jaren dat de mobieltjes uitmoeten, tijdens de film en dan komen ze met dit. Tegenstrijdig?

AHWA
Bij Pathe heb je tijdens de reclames vooraf ook twee meldingen voor je gsm. Eerst moet je hem op stil zetten en daarna moet je hem uit zetten. Beetje raar.

avatar van IcU
IcU
neo schreef:
Geldt nu dus alleen voor Schouwburgplein.


Is ook wel nodig. Het tuig dat daar soms in de bioscoop zit is niet normaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:56 uur

geplaatst: vandaag om 19:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.