menu

Film / Algemeen / Arthouse distributeurs en gespecialiseerde labels

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Filmkrant :: Filmdistributeur Cherry Pickers gelanceerd in Berlijn
Cherry Pickers is opgericht door Huub Roelvink, tot voor kort managing director van Imagine Filmdistributie. Hij wil zo'n zeven films per jaar gaan uitbrengen.

Cherry Pickers is de vierde nieuwe distributeur in een half jaar tijd. Vorig jaar werden al Full Colour, Periscope Film en MOOOV opgericht.

Toch opmerkelijk. Cinemien ging al bijna failliet. Nieuwe trend: de ZZP / niche-distributeur?
Hoe dan ook, het betekent concurrentie voor de bestaande distributeurs.
Ik begreep dat elke distributeur subsidie kan krijgen. Die kleine distributeurs zijn wellicht wat minder kwetsbaar, maar die versplintering maakt het er niet overzichtelijker op...

http://www.cherry-pickers.nl

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Het wordt erg, erg druk. En ik heb niet echt de indruk dat A-films faillissement nu een enorm gat heeft achtergelaten.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Nee dat niet, wel qua dvd-releases, maar die hele markt is nou eenmaal ingestort.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Het betreft een sales agent, maar ik vind dit topic toch het meest passend:

De Filmkrant :: Fortissimo Films vraagt uitstel van betaling aan
Fortissimo Films, de gerenommeerde sales agent met vestigingen in Amsterdam, Londen, New York en Hong Kong, vraagt in Nederland uitstel van betaling aan, meldt het Britse filmindustrievakblad Screen Daily. Daarmee komt een eind aan een ooit uiterst succesvol bedrijf dat 25 jaar lang de Aziatische en Europese onafhankelijke film naar een groot publiek bracht.


avatar van John Milton
Die diva-drol. Geweldig.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=nx26ammblcU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Gemaakt voor een schoolopdracht, maar geeft toch wat 'inside info' over hoe Amstelfilm te werk gaat.

avatar van Malick
Distributeur Contact Film gaat de laatste drie films van Hong Sang-soo uitbrengen. Waarschijnlijk zullen er al een paar te zien zijn in Gent en of Rotterdam voor de officiële release.

avatar van Malick
Fortissimo Films is terug:
Chinese drama “The Wrath of Silence” has been picked up for world sales by Fortissimo Films. It is the first pickup of a new title since the famous sales company slid into bankruptcy last year.
Groot nieuws!

avatar van Malick
Voor de Belgen onder ons:
​‘Charlie en Hannah gaan uit’, de debuutfilm van Bert Scholiers wordt de eerste film die zal worden verdeeld door Bedazzle, een nieuwe speler op de Belgische distributiemarkt. ‘Charlie en Hannah’ was de slotfilm van de 44ste editie van Film Fest Gent en komt op 14 februari 2018 in de zalen.
Omdat kleine of ongewone arthousefilms het steeds moeilijker hebben om de bioscoop te halen, bundelen de productiehuizen Bo Films, IntiFilms, Menuetto en Minds Meet de krachten om ook die films een kans te geven.

Bo Films is de productiemaatschappij van Peter Brosens en Jessica Woodworth. Zij kenden recent veel succes met ‘King of the Belgians’. IntiFilms van Peter Krüger staat bekend wegens zijn creatieve documentaires en met zijn jongste productie, ‘Rabot’ van Christina Vandekerckhove, won hij de publieksprijs op de jongste editie van Film Fest Gent. Menuetto is een onafhankelijke productiemaatschappij die geleid wordt door Hans Everaert, vroeger werkzaam bij het VAF. Minds Meet van Tomas Leyers verdiende zijn sporen al met de films van onder andere Caroline Strubbe, Gust Van den Berghe, Bas Devos en Bülent Öztürk.

Bedazzle kijkt met een open geest naar de arthouse markt en zal zich niet beperken tot de films van de initiatiefnemers. De verdeler wil niet zozeer concurreren met andere collega’s als wel onderdak verlenen aan films die een release verdienen. Het gebeurde eerder al dat een film door de producent zelf werd verdeeld. Dat was onder meer het geval bij Minds Meet dat in eigen beheer films van Gust Van den Berghe uitbracht. Nu worden de krachten gebundeld.

avatar van Malick
Bij Le Secret de la Chambre Noire:

kappeuter schreef:
Aangekocht door Lumière. Releasedatum nog niet bekend.
Volgens mij is Journey to the Shore voorlopig de laatste Kurosawa die in Nederland wordt uitgebracht. Le Secret de la Chambre Noire zit bij Lumière en die heeft al heeft laten weten dat Loveless en The Square de laatste twee films zijn die ze uitbrengen. Ze stoppen er namelijk mee. Before We Vanish zit bij Imagine die er ook geen enkele plannen mee heeft. Aankoopbeleid van sommige distributeurs ...

avatar van John Milton
Wat? Ze stoppen? Dat was een kort zwaaien van de scepter voor die nieuwe CEO’s...

Heb je hier verder nog een mening over, wat dit zegt en betekent voor de filmcultuur/business?

avatar van Malick
Ze stoppen met de distributietak in Nederland maar voor de rest gaan ze gewoon door hoor. Wel meer focus op andere zaken zoals productie. Wat ik ervan vind? Iedere distributeur die een Malick-film in bezit heeft maar niet uitbrengt verdient het om failliet te gaan.

avatar van Malick
In de tussentijd zijn er weer twee nieuwe distributeurs bijgekomen:

Gusto Entertainment + Windmill Film

avatar van McSavah
En beiden met interessante/gewaagde titels.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Moskwood heeft een nieuwe site.

Moskwood schreef:
Geachte geïnteresseerde

Het was alweer enige tijd geleden dat u van ons een teken van leven ontving.

Dat had deels te maken met een veranderende afzetmarkt. Veel van onze afnemers sloten de deuren, wat onze mogelijkheden beperkte. Een andere reden was dat we onze handen vol kregen aan o.a. het opzetten van een platenlabel (blowpipe.org) en andere zaken.

Onze ambitie met Moskwood Media is vanaf het allereerste begin in 1989 echter onveranderd: het uitbrengen van voornamelijk (niet-engelstalige) filmhuisfilms en klassiekers in het Nederlands taalgebied.

Dat we op het goede pad zaten, bewees onze betrokkenheid bij de tentoonstellingen die Eye Filmmuseum in Amsterdam rond Jan Svankmajer en Andrej Tarkovski organiseerde. Twee cineasten wiens werk wij vanaf het allereerste begin hebben gesteund en onder de aandacht gebracht.

Directe aanleiding van dit bericht is echter dat we deze maand de stap hebben gemaakt om onze titels in een nieuwe website aan te bieden. Technisch is deze website een sprong voorwaarts in gebruiksvriendelijkheid en o.a. geschikt voor smartphone en tablet.

De komende periode zullen alle leverbare titels zichtbaar worden en hopen we met enkele nieuwe titels en series aan te kondigen. Neem een gerust een kijkje.

tot zover namens Moskwood Media
met hartelijke groet
Wim Dekker

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Filmkrant schreef:
De crisis zou voor een shakeout kunnen zorgen en de markt corrigeren. “Ik sluit het niet uit”, zegt Safira Dijkstra van Cinema Delicatessen. “De situatie is nu erg onzeker. Als we twee jaar lang moeten opereren onder beperkende maatregelen zullen we de zaken echt anders gaan aanpakken. En dan zullen er ook partijen omvallen.”
Vooralsnog is dat niet aan de orde. Alleen Gerard Huisman van Contact Film ziet het somber in. “Voor corona was het al lastig, maar we krijgen nu een extra zetje richting de afgrond. Wij zijn een stichting en geen BV. Daarom hebben we geen reserves. Als ik op het einde van het jaar geld overhoud dan zegt mijn bestuur ‘koop maar een lastige Godard’ en is alles weer op. We weten niet waar het schip strandt, maar stranden zal het.”

Bron

Gast
geplaatst: vandaag om 10:29 uur

geplaatst: vandaag om 10:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.