menu

Film / Algemeen / Arthouse distributeurs en gespecialiseerde labels

zoeken in:
avatar van Malick
Distributeur Mokum Film gaat drie hele bijzondere films uit België en Nederland later dit jaar uitbrengen. Eerst het experimentele Drift (Benny Vandendriessche), dan de 3D-arthouse Above Us All (Eugenie Jansen) en daarna het contemplatieve I'm the Same, I'm Another (Caroline Strubbe).


avatar van skinny_tie
Fijn dat Ondersteboven eindelijk uitkomt, toch een film waar ik al lang op wacht.

In het kader van Contact Film vs Lantaren/Venster viel het me op dat Feuchtgebiete in Cinerama draait. Lijkt me niet echt een bioscoop die alle releases van Contact Film gaat oppakken.

avatar van Malick
Had nog nooit van het Terracotta Filmfestival (Engeland) gehoord maar die brengen ook wel afwijkende Aziatische DVD's uit zeg. Hun webshop.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
September Film Distribution nieuwe naam Wild Bunch Benelux

Met ingang van vandaag is de naam van Wild Bunch Benelux veranderd in September Film. Het filmdistributie bedrijf, zes jaar geleden opgericht door het Franse Wild Bunch en Pim Hermeling, is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende arthouse distributeur met releases als Jagten, Melancholia, The Broken Circle Breakdown, Elle s’ en Va, De 100-Jarige Man Die Uit Het Raam Klom En Verdween en Nymphomaniac.

Nadat het bedrijf in 2010 volledig in handen is gekomen van Pim Hermeling heeft het de afgelopen jaren een aantal belangrijke stappen gezet die uiteindelijk hebben geleid tot deze naamsverandering. De naamsverandering leidt niet tot een herprofilering van de bedrijfsfilosofie; September Film Distribution blijft ‘director driven’ films acquireren en zal (inter)nationale arthouse/cross-over producties uitbrengen zowel in de bioscopen als op dvd, vod en alle andere vormen van filmvertoning.

Met het recent opzetten van een eigen filmdistributie kantoor in België, de aankoop van een eigen filmtheater in Antwerpen (stadsbioscoop Cartoons), de ontwikkeling van een groot arthouse complex (Stadsbioscoop De Kade Utrecht), het opzetten van een eigen productietak voor (inter)nationale (co)-producties en een groeiende slate van nationale en internationale kwaliteitsfilms (Ventoux – Nicole van Kilsdonk, Publieke Werken – Joram Lürsen, The Search – Michel Hazanavicius, Elser – Oliver Hirschbiegel, Belgica – Felix van Groeningen en KOLLEKTIVET – Thomas Vinterberg) geeft September Film aan wat haar ambities de komende jaren zijn.

Een selectie van een aantal komende releases: THE TRIP TO ITALY (Michael Winterbottom), INFILTRANT (Shariff Korver), LOCKE (Steven Knight), THE SALVATION (Kristian Levring) en STILL LIFE (Uberto Pasolini).

www.septemberfilm.nl
www.facebook.com/septemberfilmnl
www.twitter.com/septemberfilmnl

(persbericht)

avatar van Mochizuki Rokuro
Stadsbioscoop De Kade? Die is nieuw voor mij - hoewel, misschien eens gelezen en weggezakt.
Ga ik even op googelen wat dat is...

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Ja vreemd he, komt mij ook niet bekend voor...

Nieuwe plannen voor arthouse complex in Utrecht : Filmnieuws : Bioscoopagenda Nederland

"Pim Hermeling had dit plan al 12 jaar geleden bedacht. Na de annulering van Bieb++ heeft hij zijn oude plannen weer te voorschijn gehaald."

De naam Pim Hermeling zegt me trouwens ook niets...

avatar van Mochizuki Rokuro
O ja in dat kader had ik het eens gelezen.

Moet op het Paardenveld komen. Erg onaantrekkelijke locatie.
Misschien over tien jaar als de gracht weer open is. Nu is dat terrein één bouwput.

Wist niet echt goed waar ik dit plaatsen moest dus hier maar.

Het kortfilmfestival in Leuven gaat binnenkort weer van start van 28 November tot 6 December.

Ze hebben ook een eigen webshop:

http://www.daltonshop.be/[/url]

Wel benieuwd naar hun deluxe boxset ter ere van het 20ste verjaardag. ( 50 meest memorabele Vlaamse kortfilms een een boekje met een blik achter de schermen van de voorbije edities )

Nog veel anders ook in hun webshop.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Filmfreak Distributie is per 1 januari gesplitst in twee entiteiten: Remain In Light B.V en Filmfreak B.V.

In 2013 heeft er zich een splitsing ingezet binnen De Filmfreak Distributie BV die vanaf heden is voltrokken. Zowel de eigen acquisities onder de Remain In Light banner alsmede de distributiesamenwerkingen met de labels Imagine, Contact Film en Victory Productions zullen worden verdergezet onder de B.V. Remain In Light.

Het Filmfreak label wordt gecontinueerd door Kamiel van der Ster onder de Filmfreak B.V. Exploitatie van deze titels gebeurt door Kamiel in samenwerking met Joop Verdenius en Sonic Rendez-Vous.

www.remaininlight.nl

(persbericht)

Toch nog wel wat verwarrend vanwege voortzetting Filmfreak label, maar een aantal kleinere distributeurs bundelt dus de krachten.

avatar van Malick
Dit gaat Contact Film de komende tijd uitbrengen:

- Mange Tes Morts (02 april)
- Kurai Kurai - Tales on the Wind (30 april)
- Geronimo (21 mei)
- Ilo Ilo (18 juni)
- Marketa Lazarova (4K) (09 juli)
- Hard To Be a God (4K) (13 augustus)
- Stoedjent (03 september)
- Refugiado (17 september)


avatar van Mochizuki Rokuro
In de bios of op DVD?

avatar van McSavah
In de bioscoop. Zou Hard to be a God wel willen herzien.

avatar van Malick
Filmhuizen. En daarna op DVD /BR.

avatar van Mochizuki Rokuro
Het staat bij 'filmdragers en apparatuur' dus was even op het verkeerde been. Maar fijn dat Ilo Ilo nog een release krijgt.

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Hmm, de filmfreak-site linkt nu door naar Remain in Light. En ook de Facebook en het Youtubekanaal zijn hernoemd. Wat moeten we daar van denken. Filmfreak zou toch ook voortgezet worden?

avatar van Malick
Check. Dubbelcheck: http://www.filmfreak.nl/

avatar van Mochizuki Rokuro
Ah, ze hadden eerst de domeinnaam www.filmfreaks.nl

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
En een nieuwe site.

avatar van Malick
En we hebben een nieuwe distributeur: KLIK
Periscoop Film - is een distributiebedrijf opgericht door de producenten Fu Works en Submarine. “Wij distribueren wat we zelf ook graag hadden willen produceren”. Grote internationale documentaires, geanimeerde langspelers en genrebending films die het filmlandschap in de Benelux verrijken en diverser maken.
Verwacht:
- The Wolfpack (Crystal Moselle)
- Is the Man Who Is Tall Happy?: An Animated Conversation with Noam Chomsky (Michel Gondry)
- We Come As Friends (Hubert Sauper)

Gereleased:
- Menino (Alê Abreu)
- The Art of Happiness (Alessandro Rak)

Hoop dat ze ook iets met de DVD-markt gaan doen. Interessante titels.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Filmkrant :: Nieuwe distributeur brengt films van zwarte makers uit

Naast de al aangekondigde producties van Curaçao, Sensei Redenshon en de documentaire Sombra di Koló, gaat de nieuwe distributeur Full Color Entertainment ook het Zuid-Afrikaans Necktie Youth in Nederland vertonen. Alle drie gingen in première op het Amsterdamse World Cinema Festival.

avatar van Malick
Mooi initiatief. Hopelijk zijn het ook echt bijzondere speelfilms / documentaires die gezien en vertoond moeten worden. Dus meer dan alleen maatschappelijk verantwoord.

avatar van Malick
Weer een splitsing:
Former Remain In Light executives Elise Van Marcke and Olivier Van Den Broeck are at the Toronto International Film Festival (TIFF) with new Benelux distributor The Searchers.

The outfit is set to acquire six to nine titles per year and will focus on English-language, cast-driven indie fare.

At Remain In Light, the duo acquired numerous titles including Snowpiercer, Fading Gigolo, While We’re Young and 20,000 Days On Earth.

Acquisitions that will now segue to The Searchers include TIFF opener Demolition, Gaby Dellal’s About Ray, Joel Edgerton’s The Gift, Stephen Gaghan’s Gold, the Mulleavey Sisters’ Woodshock and Joshua Marston’s upcoming as-yet-untitled drama with Michael Shannon and Rachel Weisz.

However, the privately-backed company will release through the infrastructure of Remain In Light – which will continue to be run by Bert Trentels – and Remain In Light’s sister company Victory Productions.

“Our goal is to bring quality content that will also seduce younger audiences,” the duo told Screen.

“Our commitment is to the next generation of cinemagoers as well as older audiences and we look forward to keeping the love of cinema alive.”
Dat is dus de derde 'nieuwe' distributeur van dit jaar. Verzadiging?

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Ik heb de topictitel even wat minder omslachtig gemaakt en verplaatst naar de categorie Film > Algemeen, aangezien het ook bioscoopreleases betreft en niet enkel dvd-labels.
(was "Onafhankelijke (arthouse) distributeurs en blu-ray / dvd-labels")

Er is nu ook een algemeen filmdistributeurs topic, dat is dus voor alle overige / algemene discussie en mainstream / grote distributeurs.
Film >> Algemeen >> Filmdistributeurs (algemeen topic)

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Malick schreef:
Dat is dus de derde 'nieuwe' distributeur van dit jaar. Verzadiging?

Vooral ook versplintering. Het wordt er niet overzichtelijker op. Zie ook die vage scheiding na de gedeeltelijke ontmanteling van De Filmfreak.
Zou het ten dele een richtingenstrijd zijn, of zitten er wellicht vooral bezuinigingsoperaties achter...
Dat ze anders misschien wel ontslagen waren, maar nu als ZZP-ers ingehuurd gaan worden via de 'infrastructuur van Remain in Light", zodat het voor beide partijen goedkoper is.
Het vervelende is dat ze vaak niet zijn aangesloten bij de NVF.


avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Amerikaans artikel. Maar een deel van de argumenten gaat hier ook op. Waarom distributeurs sommige films wel en andere niet aankopen en wat werkt en niet werkt voor een filmmaker.

Why We Bought Your Film: Top Distributors Answer The Toug | Indiewire


avatar van Mochizuki Rokuro
Aan de titel is in elk geval niks gelogen

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Cinemien was bijna failliet gegaan:
Er moest iets gebeuren. Den Breejen: "Ik stond voor de keuze om het bedrijf failliet te laten gaan of mijn huis, dat mijn pensioen was, te verkopen en als borg te gebruiken."

'We schieten niet met hagel' | De Ondernemer - deondernemer.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 03:28 uur

geplaatst: vandaag om 03:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.