menu

Film / Overige films / Old Believers (1981, Margaret Hixon)

zoeken in:
avatar van danuz
Film by Margaret Hixon
Produced by Margaret Hixon
Cinematographer: Harry Dawson and John Stewart
Sound: Dan Adams and Glenn Micallef
Editing: Harry Dawson
Copyright: 1981, Margaret Hixon
29 minutes, Black and White
Original format: 16mm, 1981

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://www.folkstreams.net/media/old_believers/Untitled.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.



Old Believers is een documentaire over het leven van de Old Believers (ook wel de Oude Ritualisten genoemd), een Russische geloofsgemeenschap die sinds de hervorming van de kerk in 1660 op de vlucht zijn geslagen en zich overal ter wereld hebben verspreid (o.a. Brazilië, Turkije, Canada en Amerika). Ondanks de massale migratie zijn ze trouw aan hun tradities gebleven en leven ze tot op de dag van vandaag naar de eeuwenoude maatstaven.
Margaret Hixon filmt op beschouwende wijze een trouwerij in een nederzetting in Oregon. De kijker krijgt hierbij een inkijk in het leven, de tradities, folkloristische kunst en de rituelen omtrent de trouwerij.

Wellicht is enige interesse nodig in het beschouwde onderwerp, die was bij mij aanwezig en ik heb daarom met volle teugen genoten. Het is interessant te zien hoeveel gemeenschappen te midden van de moderne wereld nog aan hun tradities vast weten te houden en daarvan is Old Believers een mooi document.

A strikingly beautiful film... the film's visual delights...lead us to a clearer understanding of the cultural values that lie at the heart of Old Believer society.
--- Richard Meyer, Journal of American Folklore

Gast
geplaatst: vandaag om 04:03 uur

geplaatst: vandaag om 04:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.