menu

Overig / Algemeen / Het grote boekentopic

zoeken in:

avatar van Brix
De Tarzan liefhebbers komen niks tekort tegenwoordig.
Het ene na het andere boek verschijnt, met toestemming van de erfgenamen van schrijver Edgar Rice Burroughs, en er komt nog meer aan..
En ook al blijft Burroughs uniek als schrijver van de oorspronkelijke verhalen, de hedendaagse auteurs kunnen er ook iets van.
Gelukkig gaan ze te werk met respect voor de originele boeken van Burroughs, en vinden het hoofdpersonage niet opnieuw uit.
De twee boeken die ik las zijn uitstekend, de andere twee bestelde moeten nog binnenkomen.

Dit eerste boek past perfect in de Tarzan canon van Burroughs zelf, en is gesitueerd net voor diens laatste voltooide roman: Tarzan and the Foreign Legion
http://i63.tinypic.com/280vdrk.jpg
http://i65.tinypic.com/sqjqes.jpg

http://i63.tinypic.com/2zfjzb8.jpg
http://i65.tinypic.com/mwtgm1.jpg
http://i68.tinypic.com/29w65w8.jpg

avatar van SergioMalick
Momenteel ben ik bezig met het lezen van de boeken van Karl Ove Knausgard. Eigenlijk heb ik weinig ervaring met literatuur, maar zijn boeken verleiden mij om in de toekomst meer boeken te gaan lezen. Het is bij vlagen redelijk somber, maar leest toch behoorlijk vlot. Zijn reeks, getiteld Mijn Strijd (echt waar), wil ik zeker aanraden aan degenen die graag autobiografische literatuur lezen en niet vies zijn van wat somberheid.

avatar van Pecore
SergioMalick, hoe ver ben je inmiddels? Ik heb die reeks destijds werkelijk verslonden. Het is verslavende kost.

avatar van SergioMalick
Pecore schreef:
SergioMalick, hoe ver ben je inmiddels? Ik heb die reeks destijds werkelijk verslonden. Het is verslavende kost.


Ah fijn, nog iemand die het weet te waarderen! Ik heb zijn eerste twee boeken gelezen en zoek nog een moment om aan het derde te beginnen. Aangezien ik geen grote en snelle lezer (er zit soms een pauze van een week tussen, totdat ik weer 100 bladzijdes lees) ben is dit voor mij al een behoorlijke prestatie.

Maar het zijn echt fantastische boeken! Wat is jouw favoriete deel?

avatar van Pecore
Dan staat je nog een hoop leesplezier te wachten, lichtelijk jaloersmakend. Ik heb niet echt een favoriet deel. Als ik er één moet kiezen dan is dat het deel over zijn studententijd (deel 4?), maar dat heeft wellicht te maken met het feit dat ik toen zelf nog maar net student-af was.

Ik vind het moeilijk te beschrijven wat me zo trekt in het werk van Knausgard, maar wat me in ieder geval bij is gebleven is dat hij door mij ervaren gevoelens en emoties, waar ik me zelf vaak maar half bewust van ben, perfect weet te vangen in woorden. Hoewel het een sombere en zwaarmoedige man is, is het heerlijk vertoeven in zijn gedachten en herinneringen. Ook zijn beschrijvingen van landschappen zijn wonderschoon.


avatar van Roger Thornhill
Grappig, Brix, ik heb net de special edition-DVD van Zulu op de kop getikt...

avatar van Brix
Roger Thornhill

Een van mijn favoriete films!
+ Toeval bestaat niet

Gast
geplaatst: vandaag om 11:57 uur

geplaatst: vandaag om 11:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.