menu

Overig / Algemeen / Hoe denken jullie over de toekomst van (technologische) ontwikkelingen?

zoeken in:
avatar van BoordAppel
Ik bedoel juist te zeggen dat de ontwikkeling van pc's en games razendsnel gaat. Een computer van vier jaar oud is al antiek en games van die leeftijd worden vaak ook al beschouwd als achterhaald.

avatar van aunuscus
Ah ik sluit je bij me aan toen we tien jaar geleden onze eerste computer bij mij thuis hadden was hij nog erg high-tech. Als wij dat ding nu nog ergens tegen komen vinden wij dat antiek. Over tien jaar zal waarschijnlijk een gsm van nu bespottelijk low-tech zijn.

dragje
BoordAppel schreef:
Ik bedoel juist te zeggen dat de ontwikkeling van pc's en games razendsnel gaat. Een computer van vier jaar oud is al antiek en games van die leeftijd worden vaak ook al beschouwd als achterhaald.


Precies. En vanuit die context begrijp ik wel dat 15 jaar een eeuwigheid lijkt te zijn maar men moet ook begrijpen dat het creëren van een fotorealistische omgeving in z'n totaliteit meer valkuilen kent dan alleen het ontbreken van de benodigde rekenkracht van de computer die hiervoor vereist is.

De consensus is dat de ontwikkeling niet stilstaat maar zich juist in een moordend tempo voortschrijd maar dat het maken van een fotorealistische omgeving niet alleen een visueel aangelegenheid is. Mijn conclusie is dat met betrekking tot de visuele kant dit op korte termijn, gezien de progressie in de ontwikkeling van nieuwe snelle computers, haalbaar zal zijn maar dat er een nieuw fenomeen opduikt; hoe 'realistisch' toon de computer bijvoorbeeld de personages in een spel. Realistisch 'eruit' laten zien van computer gegenereerde karakters is lastig genoeg maar op visueel vlak al volop in ontwikkeling. De werkelijke problematiek ligt mijns inziens eerder bij de interpretatie van 'gedrag'. Hoe realistisch gedraagt de omgeving die door de computer zal worden gegenereerd,Dit laatste vereist mijns inziens een reeks aan nieuwe revolutionaire ontwikkelingen waarbij 15 jaar, vind ik, een korte tijdspanne betreft.

Ik vind het trouwens uiterst fascinerend hoe techniek en de evolutie hierin vat krijgen op sociale gedragingen van de mens; incluis dragje. Zo kijk ik even op mijn I-phone als ik richting een klant fiets als ik even de richting niet meer weet. Ik kan met behulp van zo'n zogenoemde 'smartphone' heel eenvoudig op mijn fiets mij van punt A nar B laten begeleiden.
Zelfs als ik even snel moet pinnen en ik me in een vreemde stad bevindt druk ik op 1 knop en het ding loodst mij van de plek waar ik sta direct naar een pin automaat naar keuze. Ik hoef kort gezegd niet meer een passant te vragen om de weg. Triviale zaken maar als je tal van dit soort ogenschijnlijk triviale zaken bij elkaar optelt vind ik dat er sprake is van een enorme verandering in gedrag.

Zo zie ik tegenwoordig jongens en meisjes van rond de tien jaar al met mobieltjes rondlopen en jong adolescenten zijn al in staat gebeurtenissen op straat 'vast te leggen' en deze direct op het internet te plaatsen. De antiutopistische visie van George Orwel's boek 1984 waarin overheden op kafkaiaanse wijze de samenleving bespieden, het fenomeen 'Big Brother is watching you', wordt deels door de samenleving nu zelf gerealiseerd.

Resumerend

De evolutie van technische ontwikkeling versus die van de sociale gedragingen binnen een samenlaving gaan hand in hand. En de toekomst van technische ontwikkelingen zal op het eerste gezicht zich richten op de behoefte van vermeend 'gemak' waar de consument in sommige situaties om lijkt vragen maar zal ook een enorme impact hebben op ons gedrag.
Ik kan het boek van Amerikaanse biochemicus en sciencefiction schrijver Isaac Asimov 'Caves of Steel' van harte aanbevelen. Technische evolutie en de problematiek die hier eveneens om de hoek komen kijken worden hier op een prachtige wijze omschreven.avatar van Halcyon
Tja, de precisie van ons heelal is best angstaanjagend eigenlijk. Als je dat allemaal bekijkt, begin je die Getuigen van Jehova op den duur nog te geloven .

avatar van Erwinner
In welk verband?

avatar van Halcyon
Dat ze geloven dat ons heelal "in goede banen" geleid wordt door de Schepper. Althans, zo heb ik dat toch begrepen uit een van hun bezoekjes .

avatar van Erwinner
Lijkt me inherent aan een goede schepper

avatar van Erwinner
Maan onder vuur voor onderzoek - Buitenland - Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [buitenland]

Vind dit behoorlijk riskant, zou hierdoor de maan niet uit zijn positie geraken? Ik heb geen idee, maar indien wel, heeft het volgens mij wel invloed op de aarde. Maar ze zullen er wel rekening mee hebben gehouden hoop ik. Het valt live te volgen, even opzoeken dus.

Edit: Zal wel meevallen zo'n inslag.

avatar van Observator
Als je morgenavond naakt wakker wordt en je hoofd is tot televisie getransformeerd, onthoud dan dat jouw vechtkwaliteiten waarschijnlijk maar matig ontwikkeld zijn, dat de economische crisis iets andere vormen heeft aangenomen, dat Sinterklaas nooit meer hetzelfde zal zijn en dat je niet vergeet vast wat luiers in te slaan.

avatar van Erwinner
Proost!

avatar van Observator
En oh ja, pas op voor een gigantische rups.

Kan zo'n onderzoek echt niet serieus nemen. We gaan voor miljoenen aan raketten de maan in schieten, want dat is "van levensbelang voor een eventuele kolonisatie van de maan". Ja hoor.

avatar van Erwinner
Maar ondertussen is de maan al geraakt, kijk maar naar boven
Voor mensen die op hun kop staan, naar onderen.

avatar van Observator
Waren die Russen de Amerikanen toch weer te slim af.
Morgenmiddag toch maar even kijken hoe de Amerikanen het er van afbrengen (hier). Mijn Dead Leaves scenario zal iets overdreven zijn, hoop ik.

avatar van Observator
"The LCROSS Centaur and Spacecraft impacted the moon at approximately 4:30 a.m. PDT." - Nasa.gov 09 Oct 2009.

We zijn er nog. Spectaculaire foto:

(afbeelding)

avatar van Erwinner
Lijkt toch best op een rups

avatar van Observator
Dit gaat de geschiedenisboeken in.

avatar van jumpstylemovie
Ik zie niks in de foto?

avatar van riesma
Spacewokkels! Kijk dan.

joyce.b
even een quote uit 2004, het begin van dit topic

BoordAppel schreef:
(quote)

Maar goed dat niet iedereen zo denkt, anders zaten we nu nog met een speer achter een olifant aan. Technologie is geweldig en ik hoop dat ik in mijn leven nog heel wat hoogstandjes te zien krijg. Mens op Mars lijkt me leuk of anders een maankolonie, maar dat zal nog wel even duren.Mij kan al die technolgie ook weinig schelen,maar wat me wel kan schelen is dat er steeds minder keuze overblijft.

betalen via de telefoon en creditcard,heel mooi,maar er wordt wel geprobeerd het fysieke geld uit te bannen.

Contante betalingen aan een loket kan bijna niet meer,en hoewel het niet verplicht is in de wet een rekeningnummer te hebben,kan je ,en mag je niet zonder.

Andere zaken ana het loktet regelen wordt steed moeilijker, je hebt gewoon een Digi d nodig.Dus moet je over een pc beschikken,en dus moet je er enige kennis van hebben,en dus wordt je gedwongen.
Kinderen van 3,4 jaar met een tablet (pardon me? wtf!) leren niet eens meer dat er een keuze is/hoort te zijn.

Soms maken die zaken dat ik denk dat het in Noord Korea relatief gezien vrijer is dan hier in het westen. je verkoopt je eigen vrijheid en identriteit en privacy om maar "vrij"mee te moeten doen aan "de race".
Alleen is er daar een dictator,en hier doe jij het -denk je- vrijwillig...Dat is oneindig veel gevaarlijker.

Dat soort nevenontwikkelingen van technologische snufjes,dat iedereen mee moet doen,mee hoort te doen,en dat er simpelweg geen andere keuzemogelijkheden zijn,maakt het gewoon eng.

Laat bv oudere mensen die lekker met cah geld hun huur willen betalen,dat doen, hou 1 loket open voor mensen die helemaal geen digi d willen, hou ook een buurt viedotheekje open voor mensen zonder pc...dat soort zaken.

En heel actueel: ik ben bezig met een rijbewijs, en afrijden met tomtom is verplicht. Mag ik even,ik kan gvd zelf kaartlezen.! Dat vind ik ook nog leuk, ja!
Ik lwordt gedwongen van een apparaat afhankelijk te zijn,en mijn eigen kunnen tot een papieren kaart te lezen, uit te schakelen.
Een apparaat is "handiger"en "verplicht". maar ik wil niet verplicht afhaneklijk zijn van een handig apparaat !

avatar van Onderhond
Vaag betoog.

Vroeger kon je enkel contant betalen, nu content, met telefoon of met bankkaart.
Vroeger had je enkel een fysieke kaart, nu tomtom of kaart.

Maar er blijft steeds minder keuze over? Uhm?

Zwolle84
Inderdaad, vróéger had je de keuze juist niet. En ik zou het persoonlijk toejuichen als contant geld eruit gaat. Gedoe.

Alleen de privacy- en veiligheidsaspecten vind ik nog wel eens eng.

joyce.b
Dan moet ik mn betoog misschien verduidelijken door te stellen dat je vroeger dan je eigen zaken deed, en dat je nu afhankelijk wordt gemaakt van een apparaat en/of instantie.

Een technisch snufje zou je moeten dienen tot gemak,niet tot afhankelijkheid ervan,en dat er bepaalde grote instanties /bedrijven/overheden zijn die er jou mee "beheersen"

Zwolle84


Heb jij nooit geld gespaard uit de landen waar je op vakantie was?
Dan weet je dat munt en flappengeld een identiteit is van een land

Zwolle84
joyce.b schreef:
Heb jij nooit geld gespaard uit de landen waar je op vakantie was?


Nope. Dat vind ik nu niet bepaald het mooiste souvenir van een vakantie.

avatar van Onderhond
joyce.b schreef:
Een technisch snufje zou je moeten dienen tot gemak,niet tot afhankelijkheid ervan

Zelden het geval. Anderzijds zullen ze dat bij de introductie van geld ook wel gezegd hebben. Verandering is gewoon moeilijk voor sommigen.

avatar van Montorsi
Ik was in Zweden, louter met de pas betaald. Enorm fijn om niet een paar briefjes en een hoop munten over te houden. Dit in tegenstelling tot Duitsland waar je vrijwel nergens kunt pinnen. Dat zijn dan twee ontwikkelde landen waar toch anders over zulke ontwikkelingen wordt gedacht.

Raffael77
Ik heb al een aantal docu's hierover gezien en ben mij er van bewust dat dit een ware ondergang wordt voor middenklassers en uiteindelijk zij ook aan de onderkant van de maatschappij eindigen.

Er wordt beweerd door deskundigen dat over 50 jaar 75% van de Bouw, Productie en Schoonmaak volledig door machines gedaan wordt. In Amerika leiden ze nu al kleine peuters op tot programmeurs onder het nom van dat zij later beter kunnen anticiperen op veranderingen in hun leven zoals werk of op sociaal vlak. Iets dat wij niet kunnen. (Er is maar één ding in het leven dat zeker is en dat is dat we dood gaan voor de rest is alles onzeker) Leef je onzeker (ondernemen) dan kan je makkelijker omgaan met veranderingen op de situatie. Werkenden bij een baas met zogenaamde veiligheid/zekerheid kunnen dit niet omdat ook veel mensen zo zijn opgevoed. Nu zie je het wel minder maar nog zie je menig mens verlangen naar zekerheid.

Ik heb vorig jaar nog bij een fietsen fabriek gewerkt en daar gingen ze ook reorganiseren en nu staat er een pick robot en dat werk werd eerst door mensen gedaan.

Technologie is hetgeen waar mensen mee bezig zouden moeten zijn. Technologie zal nooit uitsterven want het is heel breed. Ik zou hierin best verder willen maar ik moet wel vanaf startpunt beginnen.

Ik vind nieuwe dingen leuk maar er zitten ook haken en ogen aan. Neem het contactloos betalen met pin. Geheid dat er binnenkort skim praktijken zullen ontstaan met een soort van wifi systeem zodat ze het op afstand kunnen gebruiken. (dit klinkt gek maar alles is mogelijk maar helaas houden ze hier pas rekening mee als het fout gaat)

Waar ik zelf geen fan van ben is mobiel bankieren aangezien onze smartphones zo lek als een mandje zijn als het gaat om spyware en adware en malware. Het nadeel is dat je in het root systeem niet kan werken via je mobiel en niet ff sleutels weg kan halen.

avatar van eRCee
Raffael77 schreef:
Er wordt beweerd door deskundigen dat over 50 jaar 75% van de Bouw, Productie en Schoonmaak volledig door machines gedaan wordt.

Gelukkig kunnen we altijd nog het basisinkomen invoeren (als tenminste de rechtse kerk van z'n dogma durft afstapt dat gewone mensen alleen geld mogen verdienen in het zweet des aanschijns).

Raffael77
eRCee schreef:
(quote)

Gelukkig kunnen we altijd nog het basisinkomen invoeren (als tenminste de rechtse kerk van z'n dogma durft afstapt dat gewone mensen alleen geld mogen verdienen in het zweet des aanschijns).


Een basis inkomen zou zeker een goede oplossing zijn. Waarom mensen dwingen als blijkt dat als je mensen vrijwillig een keuze laat maken het gewoon goed werkt.

Het komt omdat de mens is groot geworden met HET SYSTEEM dat werkslaven maakt voor de STAAT. Een verzinsel van rijke lieden die ook religie bedachten om ons mensen te onderdrukken.

Enfin

Je hebt gewoon gelijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:37 uur

geplaatst: vandaag om 10:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.