menu

Overig / Televisie / Dirty Sexy Money

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
Zijn er meer mensen die dit volgen of hebben gevolgd? Wat vinden jullie van de cancellation?

Het is zeker niet mijn favoriete serie, maar het kijkt lekker weg als een soort Desperate Housewives meets Dynasty. Jammer dat de serie geen lang leven is beschoren, want er had zeker meer ingezeten.

avatar van jacobine_rodijk
Michael C. Hall is er in ieder geval beter afgekomen dan Peter Krause na Six Feet Under, dat kan ik wel bevestigen.

Vindt het nogal weinig verschillen met soap-cliche's B&B en As the World Turns (voor zover ik dat ooit eens heb mogen zien), afgezien van het hogere budget en grotere namen.

Enige goede reden om dit te gaan kijken is omwege de 'licious Karen Darling als damsel-in-distress, verder zal ik het niet gaan missen.

avatar van Donkerwoud
Ik vind die vergelijking met soaps wel erg flauw, deze serie heeft toch echt een ietwat humoristischer insteek dan dat. En dat er een cast achter staat die weet wat acteren is, helpt natuurlijk ook mee.

avatar van jacobine_rodijk
Donkerwoud schreef:
Ik vind die vergelijking met soaps wel erg flauw, deze serie heeft toch echt een ietwat humoristischer insteek dan dat. En dat er een cast achter staat die weet wat acteren is, helpt natuurlijk ook mee.


Iets grappiger is het wel, maar de dramatische kanten moet het vooral hebben van het leugens en verraad van elkaar, aan/uit relaties en die cliche vreemdgaan momenten waarop de 3de persoon net de kamer komt binnenvallen of diegene op een monitor zit mee te kijken (om maar wat voorbeelden te noemen).

Dit vind ik toch echt vallen in het soap-gehalte.

avatar van Naomi Watts
Dan bevatten wel veel series en films soap gehalte.

avatar van jacobine_rodijk
Naomi Watts schreef:
Dan bevatten wel veel series en films soap gehalte.


Wat ik zojuist samenvatte is de routine van 1 aflevering zogezegd, niet van een heel seizoen.

avatar van Naomi Watts
Ik heb het ook nog nooit gezien hoor.

avatar van Donkerwoud
Naomi Watts schreef:
Dan bevatten wel veel series en films soap gehalte.


Zoals het door velen als briljant bestempelde Lost. ( mijn toon zegt genoeg. )

Je hebt wel een punt dat de serie soaperig is in zijn uitvoering, maar dan meer in lijn met Desperate Housewives of Hotel Babylon. Soap-invloeden maar met de focus op de humor en niet op het ellenlang uitmelken van dezelfde verhaallijnen. De echte diepgang vind je - wat mij betreft - alleen bij HBO en heel soms bij Showtime.

Overigens heb je over Peter Krause zeker een punt. Het is wel frappant om te zien hoe de pretty boy uit Six Feet Under, en vermoedelijk degene met de meeste aandacht, het aflegt tegen de underdog. Een homo-rol spelen is in The States iets waarmee je jezelf lelijk kunt verminken als acteur, omdat het maakt dat niemand je meer aanneemt.

The Last
Donkerwoud schreef:
De echte diepgang vind je - wat mij betreft - alleen bij HBO en heel soms bij Showtime.

'meer diepgang' is wel erg uitgemolken. Hooguit grof taalgebruik en een langere speelduur. Hoewel zowel HBO als Showtime geweldige series afleveren. En in mindere mate ook FX (The Shield).

Ik vind de series van genoemde kabelmaatschappijen overigens niet veel beter dan de commerciële series hoor. Beide bevatten zowel hoogte als dieptepunten. Kwaliteitsverschil in hoogtepunten van beide soorten is dan ook ver zoeken m.i.

avatar van Donkerwoud
Ik ben het pertinent met je oneens dat HBO geen betere series zou afleveren dan andere maatschappijen. Ik heb zelfs het gevoel dat hun series de kwaliteit zo ver te boven gaan, dat ze vaak van de televisie gehaald worden omdat het domme volk het niet snapt. Als ik kritiek op de maatschappij heb dan is het alleen op dat aspect. De gelaagdheid van Six Feet Under, Carnivale, The Wire of The Sopranos ( just a few...) vind je helemaal nergens anders. Al moet ik ook toegeven dat andere maatschappijen ook best schappelijke producties gaan afleveren.

avatar van Naomi Watts
Helemaal mee eens. Waar andere maatschappijen tussen de troep wel eens een goede serie hebben zitten levert HBO altijd kwaliteit. Dan heb je nog Rome, Entourage, Dead Wood, Band of Brothers en het nieuwe True Blood wat ook echt een topserie gaat worden, without a doubt. Klasse hoor. Zie in serie land daar nog geen maatschappij in de buurt komen.

The Last
Ik ben het er mee eens dat HBO e.d. vaak minder, of geen troep afleveren i.t.t. de andere maatschappijen. Maar als het aankomt op goede series van beide kanten, dan is het mij volstrekt een raadsel waarom de kabelmaatschappijen nou zoveel beter scoren (op het groffe taalgebruik en langere speelduur na). En dat was mijn punt.

Ik vind Entourage bijvoorbeeld veel minder grappig dan Scrubs (om maar wat op te noemen)

AHWA
Eerste aflevering eens bekeken, aangezien ik een kleine fan ben van Peter Krause (Sports Night, Parenthood), en het was op zich wel aardig. Krause is de Michael Cera van tv-land, hij speelt altijd de goedzak. Ook leuk om Samaire Armstrong weer eens te zien.

avatar van moviemafketel
Ik vind dit eigenlijk best een vermakelijke serie. Gekke karakters. Een rijke familie met kinderen die allemaal een totaal andere kant uit zijn gegaan. Vooral die diners bij pa Darling (Sutherland) vind ik schitterend. Doet me soms een beetje denken aan de etentjes van Tony Soprano bij zijn zus. Ook de rijkdom van de familie is mooi om te zien. Die zoon met zijn vette flatscreen haha.
Het verhaal van Nick George er doorheen houdt het ook nog een beetje spannend. Je wil toch wel graag weten wat er nou precies met zijn vader is gebeurd. Ik blijf dit wel volgen denk ik.

avatar van moviemafketel
Hij was weer
Lekker sfeertje hangt er toch over deze serie. Zo'n rijke familie met kinderen die niks meer van het echte leven snappen. Toch beginnen ze in te zien dat geld niet gelukkig maakt. De serie mag van mij soms wel iets grimmiger zijn. Zit nu vooral nog wel eens te lachen om de situaties. Toch zitten er voldoende zijplotjes in het verhaal en ben benieuwd hoe die allemaal samen gaan komen en natuurlijk ben ik benieuwd wat er nou precies met de pa van Nick is gebeurd. Dit zal op het einde hopelijk wel aan het licht komen. Ik ben in ieder geval fan en dat ben ik niet zo snel van een serie. Aanrader mensen!

avatar van moviemafketel
Weer een vermakelijke aflevering. Leuk is ook dat er heel langzaam steeds meer familiegeheimen boven water komen. Ook de toevoeging van bepaalde nieuwe karakters maken de serie sterker. Het tripje van Nick naar zijn moeder in Frankrijk deed me een beetje denken aan The Godfather waar voor het proces even de broer uit Sicilië wordt gehaald om zijn broer het zwijgen op te leggen. Nick speelt sowieso weer een erg goede rol, fijne acteur in series is dat toch. Er wordt heel langzaam naar een climax toegewerkt, waardoor je toch elke week weer blijft kijken. Ik ben al weer benieuwd naar de volgende episode.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:28 uur

geplaatst: vandaag om 14:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.