menu

Overig / Televisie / The X-Files

zoeken in:
avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x11 - The Gift

De enige duidelijke rode draad (buiten de zwangerschap van Scully) die we nog hebben is die van de zoektocht naar Mulder. Dat is tot nu toe ook de missie van Doggett en hier gaat hij opnieuw op zoek naar hem. Dat levert enkele scènes op met David Duchovny die we sinds aflevering 1 niet meer gezien hadden. Scully komt in de reeks niet voor, wat nog meer zal voorvallen. Op die manier kon actrice Gillian Anderson meer bij haar dochter zijn. Ondanks de terugkomst van Mulder (terugkomst is relatief, gezien het gaat over flashback scènes) heb je niet het gevoel van 'eindelijk, hij is terug'. Mulder is een randfiguur geworden in de nieuwe weg die de X-Files is ingegaan. Leuk om hem te zien, daar niet van, maar de reeks is gespitst op Doggett en Scully. Wat niet slecht is.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x12 - Medusa

Een aflevering waar Doggett mooi tot z'n recht komt als marinier. Waar Mulder een gedreven onderzoeker is naar de waarheid, is Doggett de toegeweide hard agent die de zaak wil oplossen. De aflevering gaat door in de metro van Boston met een mysterieuze doodsoorzaak. Medusa is geen verwijzing naar de mythologische figuur, maar verwijst naar kwallen. Hele kleintjes in dit geval. Een zeer eigenaardige zaak, maar het levert wel mooie beelden af.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x13 - Per Manum

Bij de nieuwe rode draad krijgen we meer dan enkel wat complottheorieën. Er zijn andere vragen naar de verdwijning van Mulder, eventuele dreiging bij de zwangerschap van Scully en de positie van Doggett die van nature sceptisch is. Daartussen heb je figuren als Skinner en Kersh met elk hun eigen motieven. David Duchovny had al laten weten dat hij geen prominent figuur meer wilde zijn in de reeks, maar definitief afscheid heeft hij niet genomen. In deze aflevering zien we hem in flashbacks. De aflevering houdt zich vooral met de personages bezig, al is het deels geforceerd door de terugkomst van Mulder via flashbacks, de enige geloofwaardige manier om hem op zo'n korte tijd te herintroduceren. Misschien wel interessant voor later is de introductie van Adam Baldwin als Knowle Rohrer, een informant van Doggett die op het eerste zicht toch niet zo betrouwbaar blijkt te zijn. De titel Per Manum is 'met de hand' in latijn.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x14 - This is not happening

Nadat het contract met David Duchovny werd herbekeken en hij voor enkele afleveringen zou terugkomen, moest er meer gedaan worden dan enkele flashbacks. En omdat het niet zeker was dat Gillian Anderson er in reeks 9 nog bij zou zijn, werd ook al gedacht aan haar vervanging door de introductie van een nieuw personage: Monica Reyes. Die voorstelling is minder legendarisch dan die van John Doggett, maar zorgt wel voor nieuwe verhaallijnen in de reeks. Vooral opvallend is natuurlijk de terugkeer van Fox Mulder, wat een echte X-file is. Omdat Scully te dicht bij Mulder staat en door haar zwangerschap geen volledig onderzoek kan doen, is het goed dat er naast Doggett en Skinner iemand extra bijkomt. Die persoon is Monica Reyes geworden. Daarnaast wordt ook Jeremiah Smith terug opgevoerd. Ondanks de verschillende visies van Doggett, Reyes en Scully hebben ze allen hetzelfde doel: de waarheid en de terugkeer van Mulder.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x15 - Deadalive

Vervolg op de dubbelaflevering met 'This is nog happening'. De terugkeer van Mulder is een zeer emotionele. Daarnaast krijgen we nog meer bekende figuren als Billy Miles en Alex Krycek die na het vertrek van The Smoking Man, samen met Kersh de badguy is van de reeks. Het opvallende is dat alles rond Mulder draait, die pas op het einde van de aflevering z'n ogen opent en iets zegt. Het is voor Doggett toch ook wat zoeken wat zijn plaats is. Bovendien ontmoet hij Krycek, een figuur dat toch al ettelijke reeksen meegaat.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x16 - Three words

Nu zitten ze met al die hoofdpersonages natuurlijk. De rol van Monica Reyes is nog zeer klein, maar John Doggett is na drie kwart seizoen toch al een vast personage geworden. En daar is dan Mulder terug die toch ook wel z'n plaats in de X-Files zal terug eisen. Scully heeft al respect opgebouwd tegenover Doggett, maar de samenwerking tussen Doggett en Mulder gaat niet echt vlot. Voor Mulder is Doggett één van de vele mannen achter een samenzwering. Doggett gaat dus zelf op onderzoek via zijn informant Knowle Rohrer. En Mulder doet beroep op z'n vrienden The Lone Gunmen. Dat zorgt voor boeiende scènes met op de juiste momenten toch Doggett die zich inzet om Mulder te helpen. Ondanks de weerspannigheid van die kant.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x17 - Empedocles

De titel verwijst naar een Griekse filosoof: Empedocles. Dat is de filosoof die het idee van de vier natuurelementen naar voor brengt (vuur, water, lucht en aarde). En ook het idee van reïncarnatie verkondigde. Met Scully in het ziekenhuis en Mulder die voor haar zorgt gaat de aandacht naar de enige die nog actief overschiet bij The X-Files: John Doggett. De zaak is niet alleen van die aard dat Monica Reyes de geknipte persoon is, ook wordt het persoonlijk naar Doggett toe. Dat geeft weer opnieuw info over zijn overleden zoon Luke. De samenwerking tussen Doggett en Reyes is gelijkaardig, maar zeker niet dezelfde als tussen Mulder & Scully. Ze wilden er geen copy van maken. Wel werd er aandacht besteed aan hun samenwerking omdat zij denkelijk in seizoen 9 de hoofdrollen zouden verzorgen. Leuk weetje: Dr.Mary Speak wordt gespeeld door Denise Crosby, kleindochter van zanger/acteur Bing Crosby.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x18 - Vienen

Hoe zou het zijn met... de zwarte olie? Het was al even geleden, maar het is nog eens tijd om één van de beste figuren (als je het zo wil noemen) in de X-Files terug op te voeren: de zwarte olie. En waar kan je dat beter dan op een olieplatvorm. Net als bij de aflevering rond een mysterie in de metrogangen, draaien de motieven van de non-believers rond geld. De zaak gaat zo'n vaart niet, waarom al dat onderzoek, dat kost alleen maar geld... De zwangere Scully kan moeilijk naar zo'n olieplatvorm zodat Doggett naar daar gaat met verstekeling Mulder. Ze moeten dus samenwerken aan de zaak. Elk met eigen motieven, maar als het er op aan komt zijn ze er toch voor elkaar. De druk van boven via Kersh wordt echter groter en zal vooral Mulder zuur opbreken. En na al die jaren doet Kersh wat niemand hem voordeed: Mulder ontslaan. Een deels onverwachte beslissing die de serie boeiend houdt en zorgt voor nieuwe verhaallijnen. Met Mulder ontslagen en Scully in zwangerschapsverlof, zal er meer aandacht gaan naar Doggett, Skinner en Reyes. En dat zonder Mulder en Scully definitief af te schrijven. Wie de scène ziet waar Mulder en Doggett van het olieplatvorm springen, zal ongetwijfeld de knipoog herkennen naar de finale van de film Butch Cassidy and the Sundance Kid.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x19 - Alone

Het is de laatste keer dat we een 'monster-of-the-week' episode zouden krijgen met Mulder en Scully. Scully stopt met de FBI voor zwangerschapsverlof en Mulder is ontslagen bij de FBI. In deze aflevering kunnen beiden het toch niet laten. Deels om X-Files redenen, maar ook om Doggett te helpen. Omdat Doggett alleen het veld in moet, heeft hij een partner nodig. Maar hier kan je moeilijk Reyes al opvoeren, dus werd het Leyla Harrison, een soort fan van de X-Files die na jaren van administratieve ondersteuning ook eens met de X-Files op het veld wil gaan. Leyla Harrison was gecreëerd en genoemd naar een bestaande fan van het genre die in 2001 stierf aan kanker. Omdat dit een sluitstuk was van een oude generatie X-Files, werden er toch wel wat links naar het verleden gelegd met enkele bekende voorwerpen die Scully bij het opruimen terug vindt. Of enkele verwijzingen die de personages vermelden naar oude zaken. Skinner komt ook even in beeld, met eigenlijk als enige reden het regiedebuut van schrijver en producer Frank Spotnitz die na lange tijd voor het eerst de regie voor zijn rekening nam en de kans om Skinner op te voeren, niet wou laten liggen. Gastacteurs zijn Jolie Jenkens als Leyla Harrison die later nog 1 keer zou terugkomen trouwens. En verder nog James Otis (The Prestige, The Black Dahlia) en Zach Gernier (Fight Club, Donnie Brasco,, Twister, Zodiac)

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
8x20 - Essence en 8x21 - Existence

Het einde van seizoen 8 is in zicht en er wordt al gekeken naar seizoen 9. Mulder zou er amper in voorkomen en met Scully was de toekomst onzeker. De weg werd klaar gemaakt voor het nieuwe team: Doggett en Reyes. Er waren nog enkele verhaallijnen lopende die ze niet zomaar naast zich konden neerleggen. Zoals de zwangerschap van Scully en de supersoldaten/aliens of wat het ook mocht blijken met figuren als Billy Miles en Knowle Roher. Men besloot alle registers open te trekken met een dubbele aflevering waarbij uiteraard Billy Miles en Knowle Roher maar ook ouwe bekenden als Alex Kyrcek, Margaret Scully, The Lone Gunmen, Kersh, Crane en natuurlijk Monica Reyes werd opgevoerd. De aflevering zou het einde zijn van Mulder in de X-Files tot de finale van seizoen 9 en ook belangrijk is dat Kersh voor het eerst in macht lijkt te verliezen na de ontmanteling van Roher en Crane. Omdat Reyes een vast figuur zou worden, is haar aanwezigheid (vooral in het tweede gedeelte) zeer belangrijk. Zoals bij veel series waar hoofdfiguren veranderen, haken veel fans af, maar ik ben altijd blij geweest met vooral Doggett die zeker niet minder is dan Mulder en Scully. Reyes had meer tijd nodig, maar deed het evengoed niet slecht in de reeks. Ik kijk al uit naar seizoen 9.

avatar van AGE-411
Jummie!

Net aan de serie begonnen, en ik zit maar met 1 vraag:
Waarom ben ik nooit eerder begonnen aan deze serie?

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Heel goeie vraag!

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x1 - 9x2 Nothing important happened today

Seizoen 9 draaide helemaal zonder Mulder, die pas in de laatste aflevering terug zou komen. Alles draait dus vooral rond Doggett en Reyers met nog altijd Skinner en Scully die meedraaien. Maar Skinner zit met Kersh in z'n nek te blazen en Scully moet voor haar pasgeboren zoontje zorgen. Dat Doggett en Reyers wel werkt, was toch te merken in seizoen 8. En ook Kersh was een waardige vervanger voor het wegvallen van The Smoking Man. Nieuwkomer Brad Follmer is wel iets helemaal anders, daar moet ik nog wat aan wennen. Voor het eerst heb ik een iets minder X-Files gevoel dan de voorbije 8 jaar. Niet dat ik problemen heb met Doggett en Reyers, vernieuwing hoeft niet per se slecht te zijn. Maar toch is er iets veranderd, en hopelijk is dat enkel voor de eerste afleveringen. Eens de 'monster of de week' afleveringen komen zal dat wel terug komen. De komst van Lucy Lawless als Shannon McMahon deed me denken aan Resident Evil trouwens en met Knowle Rohrer hebben ze een soort Terminator in de rangen. Ook de Lone Gunmen zijn aanwezig. Daarbij merk je een Langly met een blauw gezicht, wat een verwijzing is naar de laatste aflevering van hun spin-off reeks. De titel wordt mooi uitgelegd in de aflevering door Kersh, dus gewoon kijken als je wil weten waar dat op slaat.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x3 - Daemonicus

Dit is toch een vernieuwd serie geworden sinds seizoen 9. De verhaallijnen van weleer zijn afgesloten en Mulder is niet meer aanwezig. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar zal wel wat fans van het eerste uur afschrikken. Met Doggett en Reyes naast bekende figuren als Scully en Skinner krijgen we een nieuwe wind binnen de reeks. Tijd dus om de nieuwe agenten van The X-Files te lanceren. Met Daemonicus hebben we het eerste 'monster van de week' verhaal in seizoen 9. Met Scully in de academy hebben ze een geloofwaardige oplossing gevonden om haar buiten de X-Files te houden. Tegelijkertijd kunnen (en zullen) Doggett en Reyes wel meermaals beroep doen op Scully's expertise. Bij deze eerste zaak tonen de makers duidelijk hoe Reyes en Doggett werken en wat meer van hun gedachtengang. Centrale moordenaar van dienst is de acteur James Remar, ook bekend van 48 hrs, Sex and the City, Dexter en The Warriors.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x4 - 4-D

Seizoen 9 zal soms zaken herhalen van vroeger in een nieuw kleedje, maar evengoed met nieuwe ideeën komen. Deze aflevering zet nog meer dan voordien Doggett en Reyes centraal. Het verhaal is best wel sterk met verwijzingen naar Hitchcock's Psycho. De vijand doet denken aan de legendarische Eugene Tooms. Op zich ook wel een zeer emotionele aflevering waarbij gespeeld wordt met de band tussen Doggett en Reyes. Net niet op liefdesvlak, maar het versterk het beeld wel van de twee als een geweldig team dat zonder verdere vergelijking, naast Mulder en Scully mag staan. Al hebben die 2 wel 8 seizoenen voorsprong. Waar ik Follmer eerst als licht irritant beschouwde, moet ik zeggen dat hij een geslaagde slechterik is. Anders dan The Smoking Man, maar toch ook met veel macht binnen de FBI.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x5 - Lord of the flies

Niet echt een verwijzing naar The Fly, maar eerder naar Jackass. Een zeer apart gegeven van een jongen tiener, geïnspireerd op zijn idool Syd Barrett, die zoals vele tieners zich moeilijk kan uiten en zijn frustaties omzet in het controleren van vliegen door zijn overvloed aan feromonen. Dit is dan toch ook deels een komische aflevering en daar had Robert Patrick het toch wat moeilijk mee. Je merkt dan ook wel dat hij in andere hardere of meer dramatische afleveringen beter tot z'n recht komt. Wel een licht opvallende cast in de bijrollen. Aaron Paul speelt mee, bekend van Breaking Bad waar hij 2 x een Emmy Award voor won. Verder nog Erick Avari, bekend van Hachi: a dog's tale en The Mummy. Een klein rolletje is er ook voor Samaire Armstrong, bekend van Not another teen movie, Just my luck, en It's a boy girl thing. De opvallendste naam is toch wel die van Jane Lynch. Zij speelt een lerares, wat ze nadien ook in Veronica Mars zal doen en tenslotte nog bekender mee zal worden in de serie Glee als Sue Sylvester.

avatar van rep_robert
Props dat je nog steeds zo bezig bent met reviews tikken over deze prachtige serie

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x6 - Trust No 1

Om de fans van Mulder toch wat tegemoet te komen werd een aflevering gespendeerd aan zijn vertrek. Wat als hij toch contact zou opnemen, en wie kan je tegenwoordig nog vertrouwen? De aflevering zet dus vooral Scully centraal, maar evengoed Doggett en Reyes natuurlijk die het huidige X-Files team vormen. Daarbij wordt ook verder vorm gegeven aan de nieuwe verhaallijn van supersoldaten. Een bijrol is er voor Terry O'Quinn die in seizoen 2 een kleine rol had, in de film meespeelde (telkens andere rollen) en meespeelde in Millennium, een andere serie van de makers van The X-Files. Ik volg de critici wel dat je als maker van de serie moet weten wat je doet. Met het uitschrijven van Mulder in de serie is het wat raar dat hij ineens terug centraal staat. In de nieuwe weg die X-Files ingeslagen is, staan andere figuren en verhalen centraal waar Mulder niet altijd goed bij past of minder centraal in elk geval. Maar je kan nooit goed doen voor iedereen zeker? Dit heb je wel meer bij series die zeer lang meegaan. Het is de gulden middenweg tussen verder gaan op het vertrouwde en nieuwe wegen inslaan om het boeiend te houden en niet in herhaling te vallen.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x7 - John Doe

Een sterke aflevering vind ik. Robert Patrick staat hier centraal als John Doe nadat hij zijn naam John Doggett niet meer kent. Een echte X-File en toch iets dat we niet voordien hebben gezien. Bovendien is dit visueel zeer mooi, vergelijkbaar met Traffic. Ik ben niet alleen blijkbaar die dit goed vind, de aflevering werd goed gesmaakt. Het geeft de ruimte ook om meer te doen met Doggett. Het is niet werkbaar om elke aflevering steeds alle bekende figuren (Doggett, Reyes, Mulder, Scully, Skinner, Kersh, Fowler, Lone Gunmen, ...) te bekijken. Soms heb je wat meer tijd nodig voor één van hen, en dat is met Doggett absoluut gelukt.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x8 - Hellbound

Een wat mindere aflevering. Toch wat de zaak betreft. Het geeft wel de ruimte om het karakter van Reyes beter uit te werken. Het beeld van haar was vooral die van een new age agente en dat mocht toch wel wat genuanceerder worden. De zaak zelf is niet slecht, maar ik werd niet echt verrast. Misschien wel omdat de nadruk ging op de donkere kant van de reeks en minder mysterie in zich had. Eén van de bijrollen is van Don Swayze, de broer van jawel Patrick Swayze. Vandaar zal je misschien zijn gezicht wat herkennen. Hij is ook nog te zien in True Blood en enkele tv-gastoptredens.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x9 - Provenance

Tijd voor een nieuwe aflevering in de rode draad van de reeks. Na het verdwijnen van het Syndicaat was Kersh momenteel de nieuwe boeman van de X-Files. Maar hij staat evengoed in dienst van een nieuw syndicaat en dat heeft nu ook z'n gezicht met acteur Alan Dale, bekend van Australische series als The Young Doctors en Neighbours. Er wordt ook verwezen naar het verleden met een stuk metaal uit het ruimteschip van enkele seizoenen terug. Ook The Lone Gunmen komen een keer terug maar het is vooral Gillian Anderson als Scully die geweldig acteert. Toch blij dat ondanks de niet zo slechte veranderingen, zij gebleven is in de reeks.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x10 - Providence

Vervolg op de dubbele aflevering van 9x9. Met het ontvoerde zoontje William wordt het persoonlijk voor Scully en dat levert geweldige tv op. Het wordt echt een kwestie van wie nog te vertrouwen en daarin valt vooral de loyaliteit van Doggett en Reyes op. Mannen als Skinner en Folmer blijven op de wig zitten tussen FBI en hun collega's. Het thema dat Chris Carter (die deze aflevering ook schreef en regisseerde) is vooral filosofisch met William als een soort nieuwe Messias. Ik moest deels denken aan de film Prometheus, waar het leven op aarde misschien wel te verklaren is door buitenaards leven.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x11 - Audrey Pauley

Na de persoonlijke aflevering rond Doggett in John Doe, is het nu de beurt aan Monica Reyes. Nadat ze omver wordt gereden, komt ze in een coma terecht. Iedereen geeft haar al op, buiten John Doggett. Dit is gewoon een prachtige aflevering met zeer veel emoties van Robert Patrick. Robert Patrick had trouwens net een vriend verloren, maar werd daarin goed begeleid door regisseur Kim Manners. Op één of andere manier is deze aflevering me echt wel bijgebleven. Een echte X-Files zonder echt dossier.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x12 - Underneath

Niet zo'n beste aflevering, al komen we wel wat te weten rond de vroegere carrière van John Doggett. Er zijn verwijzingen naar Jekyll & Hyde en naar The Third Man. De aflevering kende ook wat moeilijkheden bij het filmen in de rioolgangen, na de aanslagen van 11 september. De paranoia in Amerika was begrijpelijk nog heel vers toen. Slecht is de aflevering niet gemaakt, maar het is gewoon niet zo interessant. Bijrollen zijn er van William Earl Brown (Deadwood en Scream) en Lisa Darr (Ellen en Weeds).

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x13 - Improbable

Dit is een fun aflevering uit seizoen 9 die ook wel werkt. De fun afleveringen passen niet echt bij Doggett, maar hier zijn de leuke momenten samen met Reyes en Scully en dat gaat hen beter af. Speciale gast is niet de minste: Burt Reynolds. Het onderwerp is numerologie, waar natuurlijk Doggett niet echt in geloofd, maar de twee vrouwen wel. De muziek is hierbij passend en geeft alles een vrolijk effect. Een opvallende maar zeer leuke aflevering. Naast Burt Reynolds zien we ook nog Ellen Greene (Little shop of horrors) en John Kapelos (The Breakfast Club).

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x14 - Scary Monsters

Een aflevering die beter had kunnen lopen, maar gelukkig nog wat gered wordt door de eenmalige terugkeer van Leya Harrison, de jonge agente die een grote fan was van The X-Files. Best wel een sterk figuur die de aflevering helemaal opkrikt. Jammer (of misschien was dat net de sterkte) heeft ze maar 2 afleveringen meegedaan. Een aflevering met gemengde gevoelens trouwens voor de cast en crew, want tijdens de opnames kregen ze van Chris Carter te horen dat Fox de X-Files zouden laten stoppen en er dus geen 10e seizoen meer zou komen. Op dat moment zou Fox zich toeleggen op de promotie van nieuwkomer 24. Chris Carter zou de komende afleveringen dan ook meer tijd spenderen aan het afronden van sommige verhaallijnen en de serie naar een einde laten lopen.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x15 - Jump the shark

Een ironische titel die op zich al genoeg zegt. De titel verwijst naar de uitdrukking 'jumping the shark' wat wil gebruikt wordt voor een serie die haar hoogtepunt heeft bereikt en in kwaliteit nu in dalende lijn zit. De aflevering draait vooral rond The Lone Gunmen. Hun spin-off programma was al door Fox gecanceld die de figuren echt haatte. Na lange discussies mocht deze aflevering er toch komen, wat meteen ook het definitieve einde van The Lone Gunmen betekende. Omdat men tegelijkertijd een einde wou geven aan de spin-off doken verschillende figuren uit die reeks op. Voor fans van the X-Files niet allemaal zo bekend, wel voor liefhebbers van The Lone Gunmen. Wel bekend is Morris Fletcher, die nog in een dubbele aflevering meespeelde als zijn lichaam verwisselt wordt met dat van Mulder. De aflevering is er eentje met een wrang gevoel. Het lijkt vooral een aflevering van The Lone Gunmen en niet van The X-Files. Bovendien is dit vooral geschreven in functie van het aflopende seizoen en niet om een sterke aflevering te maken. Het afscheid van het bekende trio valt nog wel mee, maar het had toch anders kunnen lopen.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x16 - William

Toch geen slechte aflevering. Scully krijgt bezoek van een zwaar verbrande man die onherkenbaar is door zijn wonden maar wel zeer veel weet van Mulder en zegt hem te kennen. Als kijker zit je constant met de vraag of dit wel eens Mulder kon zijn of niet. Dat er zoveel twijfel is, komt denkelijk omdat de regisseur van dienst David Duchovny zelf is, die ook mee aan het script schreef. Het enige dat twijfels doet lopen is het afgeven van William aan een opvanggezin. Geen idee waarom dit werd gedaan, zeker na al wat Scully al heeft doorstaan. Acteerwerk en regie zijn gelukkig wel sterk en maken hier van een goeie aflevering. Blij dat Duchovny achter de schermen terug is.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x17 - Release

Met het einde van de show moesten er nog vragen opgelost worden en één daarvan was de zaak rond Luke, de zoon van John Doggett. We zien opnieuw Robert Patrick centraal dat is nooit slecht. De zoektocht naar zijn zoon wordt mee geholpen door een cadet Hayes, wat een figuur is gebaseerd op zowel Sherlock Holmes als zijn tegenstander Moriarty. Een genie dat goed is in het puzzelen, maar door de mix van de twee figuren weet je niet of hij wil helpen of zelf de daden in de hand heeft. Leuk om weten: de ex-vrouw van John Doggett die in de aflevering voorkomt is de echte vrouw van Robert Patrick.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
9x18 - Sunshine Days

De laatste 'monster van de week' aflevering. Dit zit vol verwijzingen naar The Brady Bunch, en ik had er niet veel aan omdat ik die serie niet ken. In Amerika moet dit een heel ander effect gegeven hebben. Fans van The Brady Bunch kwamen speciaal naar Los Angeles om te kijken naar de set waar het huis uit de reeks opnieuw werd opgebouwd. Bij de gastrollen zien we oa David Faustino, bekend als Bud Bundy uit Married with children, Michael Emerson uit The Practice en Lost, John Aylward uit ER en The West Wing.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:29 uur

geplaatst: vandaag om 11:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.