• 143.215 films
 • 7.047 series
 • 21.391 seizoenen
 • 481.248 acteurs
 • 286.452 gebruikers
 • 8.228.061 stemmen
Avatar
 

Blu-ray The Fifth Element - FOUTIEVE PERSING

zoeken in:
avatar van Frank V

Frank V

 • 61 berichten
 • 328 stemmen

Dutch FilmWorks heeft The Fifth Element op blu-ray uitgebracht. Ik raad echter iedereen aan deze niet te kopen!

Waarom?

Het beeldformaat springt gedurende de film regelmatig van 2.35:1 naar 1.78:1 en er staan regelmatig tijdcodes in beeld. Het oorspronkelijk beeldformaat van deze film is 2.35:1, maar omdat diverse scènes een formaat van 1.78:1 hebben zie je dingen in beeld die je niet hoort te zien, zoals een microfoon of stellages van het decor.

Dit was de reactie van Dutch FilmWorks op de problemen:

Dutch Filmworks heeft de versie van "The Fifth Element" aangekocht vanuit Frankrijk. Dit is de originele master, gemaakt op de manier waarop Luc Besson de film wilde laten zien aan het publiek.

Sony heeft deze film gereleased in onder andere Amerika. Dit betreft een alternatieve versie van het origineel waarbij Sony de film in eigen beheer heeft bewerkt. Zo hebben zij het beeldformaat aangepast, zodat het niet meer 'verspringt'. Tevens hebben zij sommige elementen in beeld weggewerkt, zoals een microfoon die in beeld komt.

De versie die Sony heeft uitgebracht is echter niet de visie die Luc Besson had voor het maken van deze film.

We willen bij deze benadrukken dat het hier niet om een foutieve versie of een productiefout gaat. U heeft dus de originele versie van The Fifth Element in uw handen, de versie die Luc Besson heeft gemaakt.

Dutch FilmWorks maakt zich met bovenstaande reactie volstrekt belachelijk. Iedereen met gezond verstand weet dat dit niet klopt. Dutch FilmWorks blijven echter volhouden dat er niets aan de hand is met de uitgave. Niet kopen dus deze blu-ray.


avatar van Knisper

Knisper

 • 12971 berichten
 • 1230 stemmen

Dat is wel vrij belachelijk inderdaad dat ze beweren dat Besson geen stellages en microfoons in beeld heeft.


avatar van Frank V

Frank V

 • 61 berichten
 • 328 stemmen

Dutch FilmWorks de fout toegegeven en start een omruilactie. Hieronder de reactie die Dutch FilmWorks heeft gegeven aan een van de forumleden van DVD.nl:

BLU-RAY THE FIFTH ELEMENT

In april 2010 heeft Dutch Filmworks een Blu-Ray versie van THE FIFTH ELEMENT op de markt uitgebracht. Helaas is er onlangs geconstateerd dat de rechthebbende Franse partij per abuis een verkeerde ‘work-in-progress’ versie gebruikt heeft. Deze versie was niet bedoeld om als eindproduct op de markt uitgebracht te worden. In een eerder bericht is ten onrechte gemeld dat het zou gaan om de originele Luc Besson versie, hetgeen wij ten zeerste betreuren.

Dutch Film Works werkt op dit moment hard aan een aangepaste versie, voorzien van correct en foutloos HD materiaal en geluid. De nieuwe Blu-Ray zal voorzien zijn van 2.35:1 beeldformaat, alsmede een 5.1 DTS-HD Master audiotrack. Bovendien zullen alle overige storende elementen (microfoon en tijdscode balk) tevens verwijderd zijn. Naar verwachting zal de nieuwe versie binnen drie weken gereed zijn en geleverd kunnen worden.

OMRUIL ACTIE

U kunt alsnog de correcte versie ontvangen door de foutieve Blu-Ray om te ruilen bij een Media Markt van uw keuze. Dit is mogelijk vanaf woensdag 9 juni.

U heeft echter ook de mogelijkheid de foutieve Blu-Ray naar onderstaand antwoordnummer te sturen. Na ontvangst van het complete product, zult u de correcte versie zo spoedig mogelijk toegestuurd krijgen.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak en wij zullen ervoor zorgdragen dat u zo snel mogelijk een correct exemplaar ontvangt.

Hoogachtend,

Dutch Filmworks B.V.

Omruil actie via antwoordnummer

Uw complete blu-ray van The Fifth Element kan gratis verstuurd worden naar:

Dutch Filmworks B.V.

Antwoordnummer 10950

4209 ZW SCHELLUINEN


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.