• 9.369.469 stemmen

Met onder meer: Rick Engelkes, Sheena Tchai en Dave Mantel

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 21 augustus 2014

Plot De Overgave

Eva is een leuke eigenzinnige jonge vrouw. Ze werkt in een café en haar droom is zangeres worden. Op een dag vraagt de beroemde acteur Erik of ze samen met hem de hoofdrol wil spelen in een film. Er is nog geen script, alleen het boek De Overgave van Floor. Wil ze samen met hem kijken hoe ze samen de twee personages in het boek zouden kunnen gaan spelen? Dat is het begin van hun onstuimige relatie, waarbij ze steeds verder op zoek gaan naar hun eigen fantasie, verleiding en over hun grenzen gaan…

avatar van macaidwin

macaidwin

Ik vond de film niet zo slecht, ieder z'n smaak natuurlijk. Leuke meid, die Sheena (Eva in de film), gelukkig niet superslank, mooi vrouwelijk.

Het verhaal had wat meer pit kunnen hebben, dat wel.

avatar van otherfool

otherfool

OK, ik geef me aan je over, maar dan wil ik nu wel businessclass een weekendje naar de zon

Tergend trage en doodsaaie bedoening die zelfs de meest geduldige kijker danig op de proef stelt. Ellenlang gemier-in-cirkeltjes over de heimelijke verlangens van de gemiddelde huisvrouw om zo een graantje mee te pikken van het 50 Shades succes, maar de uitvoering in De Overgave is zo belabberd en zonder ook maar enige spanningsboog (zowel qua erotiek als verhaal) dat de film terecht werd neergesabeld door pers en genegeerd door publiek. Warrige opbouw, irritant repeterende muziek, een vervelende overdadige voice-over en bovenal hopeloze dialogen en onbeholpen karakters in de bijrollen maken hier een ouderwetse flop van.

BlueJudaskiss (moderator films)

Viel me na alle kritiek eigenlijk nog wel redelijk mee. Camerawerk was echt wel in orde - ok, dat nabewerkte zwart-wit was spuuglelijk - de muziek was mooi en Sheena Tchai was een leuk nieuw gezicht. Maar dan die heerlijk foute, potsierlijke dialogen en het totale gebrek aan spanning dan wel seks...

De Overgave had meer verdiend, maar het blijft weinig. 2,0*

avatar van Waku

Waku

coenta010 schreef:

Ken je deze film wel een cijfer geven? Ik ben gek op Nederlandse films lekker relax onderuit maar dit slaat alles. geef hem een cijfer 1 hoezo omdat sheena tchai een heerlijk vrouwtje is om naar te kijken

Volgens mij keek jij hem alleen maar voor Dave Roelvink Coenta

avatar van blurp194

blurp194

Meh, wat een drama.

Ernstige miscast van Engelkes en Mantel. Daardoor komt de onbekende Sheena Tchai er in vergelijking wel erg goed uit. Camerawerk is eigenlijk niet onaardig, en ook een paar aardige locaties. Maar waar het misgaat is in het trekkerige verhaal - ik wil dat anderhalve uur terug. En dan die dramatische soundtrack nog.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Een soort Asylum productie die gelijktijdig met "War of the Worlds" het wanstaltige "The War of the Worlds" uitbrachten om mensen bij de Free Record Shop mis te laten grijpen... Ook van een dergelijke studio is "Titanic II". In Nederland heb je dus "Overgave" als "50 shades" ripoff...

Captain Pervert schreef:

Pfff... Off-topic natuurlijk, maar alsof The Asylum de enige is die inspeelt op het succes van anderen. De shitload aan torture-porn films nadat Saw een succes bleek, en de films over dergelijke katers na The Hangover, en de films gebaseerd op sprookjes toen die films een succes bleken... Overigens heeft The Asylum haar eigen 50 Shades ripoff met Bound

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

avatar van Robi

Robi

Oei, deze film krijgt wel een erg lage waardering. Ben benieuwd wat ik er tzt van ga vinden.

avatar van cor1946

cor1946

Dit de zoveelste waardeloze Nederlandse film. Ik geef het op ik kijk voorlopig geen Nederlandse films meer.

cor1946 schreef:

Niet te snel opgeven beste cor1946! Nederland staat bekend om haar goeie kinderfilms en arthousedrama is vaak (vaak, lang niet altijd) als Simon en Bluebird ook erg goed. Kijk, ik ben ook fan van Verliefd op Ibiza en Costa! maar dat moet je me maar niet kwalijk nemen.

avatar van mrklm

mrklm

Sheena Tchai maakt een opvallend acteerdebuut in dit erotische drama. Ze speelt uitstekend de rol van de zelfstandige, aantrekkelijke, sexy en charmante Eva, die door acteur Erik [Rik "Dokter Simon" Engelkes] gevraagd wordt om samen met hem te spelen in de verfilming van een erotisch boek dat geïnspireerd is op '50 shades of grey'. Maar zal Eva zich volledig kunnen overgeven aan haar tegenspeler?

Door vooraanstaande critici dusdanig neergesabeld dat deze film vrijwel nergens te zien was. En ja, het verhaal is wat traag en het camerawerk op een aantal punten in de eerste helft van de film ronduit slordig, maar er is voldoende mysterie om de interesse vast te houden. Het acteerwerk van Carly Wijs en Kees Boot als Eriks 'partners' enerzijds en Dave Mantel als Eva's opvliegerige criminele 'kennis' is ook prima. Gezien het bronmateriaal wisten de makers waarschijnlijk van tevoren dat ze geen Citizen Kane zouden afleveren, maar al met al weet Ruven hier het best van te maken. En Sheena Tchai hoop ik vaker op het witte scherm te mogen aanschouwen!

avatar van Fransman

Fransman

Dit is weer zo'n film waarbij de kijker niet weet waar hij precies naar zit te kijken, naar de (film)werkelijkheid, naar een verhaal, een tweede verhaal, een spel of wat dan ook. Regisseurs en scenarioschrijvers zijn er dol op, en raken zelf meestal ook snel het spoor bijster. Dat is hier ook het geval. Ik kon er geen touw aan vast knopen, en dat ligt ongetwijfeld weer aan mij.

Sheena Tchai is een nieuw gezicht en ze is leuk om naar te kijken. Ze gaat ruimhartig onder de douche en is goed bedeeld van voren. Als new kid on the block doet ze het helemaal niet gek tegenover veteraan Rick Engelkes, die alleen maar vriendelijk hoeft te kijken. Wat alle zijlijntjes en personages precies voor functie hebben is me ontgaan. Wat Ellen ten Damme in deze film doet is me een compleet raadsel. Geef ze dan ook een rol, denk ik dan. Ze zingt een mooi lied, dat volgens mij echter niet voor deze film is gemaakt. En verder heb ik een enorme rothekel aan Kees Boot, die maar één rol kan spelen, die van hinderlijke bemoeial. Dat houdt hij vol tot in z'n tv-commercials. Kan die man niet weg?

avatar van Noodless

Noodless

Wat een belachelijke score hier...neen, zo slecht is de film zeker niet.
En dat is vooral te danken aan de charmante, aantrekkelijke Sheena Tchai die een leuke sexy prikkelende dame speelt. Het verhaal stelt niet veel voor, gewoon een romantisch verhaaltje gekruid met wat lichte erotische scènes. Op zich niks mis mee, het kijkt allemaal wel vlotjes weg. Het verhaal laat de kijker lang in het ongewisse: is de hele opzet gewoon een spel of toch de werkelijkheid of een film in een film of misschien nog iets anders?
En de gedachte achter de vraag waarom zoveel vrouwen het boek lezen en dat ze niet kunnen duiden waarom ze het goed vinden en daarbij de link naar acteur Erik ( Rick Engelkes ) houdt de film voldoende interessant, al moet je hier nu ook niet teveel van verwachten. Het is vooral Sheena Tchai die de film nog enigszins redt. 5/10

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Mee eens Noodless zo slecht is deze film helemaal niet.

Heb me niet verveeld iig. En idd een film in een film of....