Genre: Romantiek / Thriller
1,9 (302)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 21 augustus 2014
Plot De Overgave
Eva is een leuke eigenzinnige jonge vrouw. Ze werkt in een café en haar droom is zangeres worden. Op een dag vraagt de beroemde acteur Erik of ze samen met hem de hoofdrol wil spelen in een film. Er is nog geen script, alleen het boek De Overgave van Floor. Wil ze samen met hem kijken hoe ze samen de twee personages in het boek zouden kunnen gaan spelen? Dat is het begin van hun onstuimige relatie, waarbij ze steeds verder op zoek gaan naar hun eigen fantasie, verleiding en over hun grenzen gaan…
Montorsi
"Ik voel mij niet speciaal, al denken veel mensen dat ik dat wel ben, gezien mijn prestaties."
Daar is ooit een liedje over geschreven:
Peter Blanker - Het is moeilijk bescheiden te blijven - YouTube
Donkerwoud
De regisseur in kwestie heeft wel een erg wisselvallig oeuvre opgebouwd. Sneu als een regisseur wel de kwaliteiten in huis heeft, maar die om wat voor reden dan ook niet weet te benutten.
des1
Slim van de Uitkijk. Genoeg 'ramptoeristen' die de film nu gaan bekijken, daar ben ik van overtuigd.
Reactie van De Uitkijk richting Ruven: "Ja maar Paul, je hebt toch zelf de zaal hier afgehuurd"...
schitterend
Dit wordt lichtelijk gênant.
jarno1975 (moderator series)
Check de fittie op twitter tussen Huub Roelvink en Paul Ruven
Ruven heeft overal wel een excuus op. Het Parool zou een slechte recensie geschreven omdat er oud zeer zit, Pathé zou de film niet willen vertonen wegens een ander conflict, pfffff.
D-ark
De media hype heeft hij ieder geval
'there's no bad press'.
En hoofdrolspeler Rick Engelkes is ook niet echt promotie aan het maken:
Stephan
Als iedereen met een grote mond nu eens gaat kijken... dan weten we waar we het over hebben. Ik ga vanavond in ieder geval
Als er iemand is met een grote mond, is het natuurlijk Ruven zelf. Met twee boeken op zijn naam waarmee hij pretendeert het geheim van Hollywood te hebben ontdekt én het gouden filmidee binnen handbereik te hebben heeft Ruven natuurlijk de afgelopen jaren weinig succesvolle films gemaakt. En dat hij daar op wordt afgerekend kan ik wel inkomen. De manier waarop is niet altijd even netjes. Gek genoeg was de recensie in de Volkskrant één van de weinigen die het netjes hield. Goede opvoeding van de recensent waarschijnlijk.
Stephan
Dat in je vak enig bravoure en eigenwijsheid je verder helpt is natuurlijk ook gewoon zo, zeker in het filmvak. Wijs mij één regisseur aan die zijn eigen werk niet geweldig vindt.
Dit is een duidelijk geval van "Schadenfreude". Altijd grappig om te lezen, die venijnige recensies (als het niet je eigen werk betreft) en dat er enkele recensenten het graag zo sappig mogelijk maken en op de man spelen is ook al jaren helder.
Maar op basis van een bijrol die negatief in het nieuws is gekomen en het thema dat bij de meesten van ons als een steentje in de schoen voelt, de film op voorhand afbranden is natuurlijk nonsens.
Ik heb de film gezien en ik wacht nog even met mijn 'cijfer' als ik die überhaupt ga geven. Ik zat erg dicht bij dit project dus helemaal objectief kan ik hier niet naar kijken. Ik zeg alleen dat ik het anders gedaan zou hebben
Montorsi
Dat is op zichzelf al een vreemde eigenschap natuurlijk voor een kunstenaar. Maar zo'n Ruven doet dan ook nog eens voorkomen alsof hij zelf heel bescheiden is, maar dat iedereen wel ziet hoe geweldig hij eigenlijk is, dus daar kan hij nu eenmaal ook niks aan doen.
3rd Rock
de film draait in mijn woonplaats...ik ben bijna van plan om te gaan kijken of het echt zo slecht is...aan de andere kant ben ik bang dat ik dan een tientje weggooi....
Stephan
BDSM is een complexe wereld waarin veelal perfectionistische mensen, die vaak veel verantwoordelijk hebben, d.m.v. hun seksualiteit op een ander level komen waarin ze zichzelf (her)ontdekken. Als je je als vrouw over wil geven is dat meestal een bewuste keuze. Vaak een keuze die je goed moet kunnen verantwoorden, tegenover jezelf, maar ook tegenover je naasten.
Neem de film "SM rechter". Dat zit qua genre in de lijn van deze film. Daarin is de vastberadenheid en het "niet anders kunnen" van de personages goed weergegeven. Die film heeft dan ook terecht meerdere prijzen gewonnen.
Ik ken de boeken van 50 shades of Grey niet (wat losse passages daargelaten) maar "De Overgave van Floor" heb ik uiteraard wel gelezen. En met plezier. Hoewel ikzelf niets met de wereld van bdsm heb kon ik met wel degelijk verplaatsen in het personage Floor. De erotische experimenten en bijbehorende onzekerheden opgevolgd door euforie waren prikkelend om te lezen. De scènes zijn behoorlijk expliciet omschreven en het boek straalt een behoorlijk dosis lef uit.
In het boek is Floor ook een sterke vrouw die perfect verwoordt waarom ze door deze nieuwe wereld in vervoering raakt. Haar aanvankelijke aarzeling, stoer willen blijven maar toch geïntrigeerd raken is geloofwaardig geschreven.
In de film is de hoofdpersoon een zwakke vrouw die zich laat misbruiken en niet de kracht heeft om voor zichzelf keuzes te maken. De erotiek is helaas ook non-existent. Niet alleen visueel maar ook narratief. Men zegt wel eens dat vrouwen liever seks lezen en mannen het willen zien. Maar ook bijvoorbeeld in audio had er veel meer gedaan kunnen worden. Nu valt er in de fantasieomschrijvingen in de film ook geen spannend woord te ontdekken.
Het gebrek aan "lef" in deze film maakt het een triest geheel. Maak je een film over BDSM dan zul je in ieder geval 'iets' moeten laten zien om uit te leggen "what the fuzz is about". Ik denk dat de casting keuze dit al op voorhand onmogelijk heeft gemaakt. Extra lullig ook dat uitgerekend de grote rem op de "lef factor" achteraf zegt teleurgesteld te zijn... Duh...
Mijn keuze zou zijn geweest om geheel uit de BN hoek te blijven. Commercieel vast lastig, maar dit schiet dus ook het doel compleet voorbij.
Nee... ik vind het jammer voor Paul die ik een prima vent vind maar ik vrees, gezien de reacties, dat de NL film en met name dit genre, weer een knauw gekregen heeft. En dat is jammer.
Smugmarty
Pff dat wordt dan een lange zit dan maar maa rgezien de ophef moet ik wel he
Confusie
Als de Nederlandse film dan toch al zo'n bedenkelijk imago heeft, waarom dan toch hiermee komen.
Hannes791
Heel goed Stephan, had jouw kwaliteiten kennende liever gehad dat jij over dit onderwerp een film had gemaakt.
Reg29
Paul Ruven kan helemaal geen film maken!Dit is wel allerslechtste Nederlandse film van allertijden!
dirkjan73
Dat is grotendeels te danken aan het FilmFonds.Na misbaksels als Gangsterboys,Joran film,ushi en de miljoenen flop "Het Bombardement",blijven ze dit talentloze gedrocht,geld geven.Hij wilt schrijven,produceren en regisseren te gelijk.Maar helaas voor hem kan hij geen een daarvan.
Als je met hem praat,eerste wat hij doet is,fotos laten zien van hem met heel bekende Regisseurs. En hij vertelt dan dat die Regisseurs met hem op de foto wilden.
Doodzonde dat ook maar een euro cent van ons Taxpoet naar dit waardeloos flop is gegaan!
Die mensen moeten zich diep en diep schamen.Want deze nergens goed voor zijnde Mijnheer doet dat niet.
Voor de Film liefhebbers die 'm alsnog nog op DVD willen bekijken,waarschuw ik wel dat ze die 90 Minuten nooit meer kunnen goedmaken.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Mockbuster van The Asylum van De Overgave?
EDIT: Oh nee wacht natuurlijk 50 Shades...
Martxela
Kan er niks meer van maken dan 0,5. Alles is eigenlijk al gezegd hier, en wat is het toch dat in de Nederlandse cinema altijd zo overdadig veel porno-achtig gedoe moet.
Zoveelste trieste misbaksel van eigen bodem.
Donkerwoud
Dat is een beetje het trieste aan het verhaal, want dat is al zeker een jaar of vijftien niet meer het geval. Ik vind onze populaire Hollandse cinema anno 2014 doorgaans veel preutser dan de Amerikanen.
Ik ben gek op Nederlandse films maar dit wangedrocht is gewoon echt slecht maar dan ook echt in alles.
narva77 (crew films)
Had er nog nooit van gehoord, maar is het zo slecht dat het bijna cult wordt, of is het zó slecht dat het gewoon echt slecht is?
gauke
"Was overgeven geen betere titel geweest", las ik naar aanleiding van het uitkomen van deze poldervariant op "Vijftig tinten grijs" (ik heb dat boek trouwens nooit gelezen).Het verhaal was inderdaad bar slecht, ongeloofwaardig, van de hak op de tak en rommelig, de dialogen waren slap en knullig, tussen de castleden stond de onderlinge chemie beneden nul en verrassenderwijs was er nauwelijks sprake van enige seks (de enkele scènes die te zien waren zagen er houterig en kneuterig uit: daar zou de EO zich geen buil aan vallen). Kortom een behoorlijke miskleun in de Nederlandse filmindustrie.
coenta010
Ken je deze film wel een cijfer geven? Ik ben gek op Nederlandse films lekker relax onderuit maar dit slaat alles. geef hem een cijfer 1 hoezo omdat sheena tchai een heerlijk vrouwtje is om naar te kijken
Tripler
Ik draag Paul Ruven een warm hart toe, maar helaas is deze film een werkelijk pijnlijke mislukking.
Sheena Tchai zag ik niet eerder in een film, maar hier en daar schemert m.i. wel acteertalent door en dat zegt echt wat in deze film...

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'