Genre: Romantiek / Thriller
1,9 (302)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 21 augustus 2014
Plot De Overgave
Eva is een leuke eigenzinnige jonge vrouw. Ze werkt in een café en haar droom is zangeres worden. Op een dag vraagt de beroemde acteur Erik of ze samen met hem de hoofdrol wil spelen in een film. Er is nog geen script, alleen het boek De Overgave van Floor. Wil ze samen met hem kijken hoe ze samen de twee personages in het boek zouden kunnen gaan spelen? Dat is het begin van hun onstuimige relatie, waarbij ze steeds verder op zoek gaan naar hun eigen fantasie, verleiding en over hun grenzen gaan…
Gebaseerd op de roman De overgave van Floor, van Renee van Amstel.
Vanaf 21 augustus in de bioscoop (A-film)
Ruven is nooit te beroerd om in te spelen op een hype. En aan de titel, plot en handboeien op de poster te zien moet dit een Nederlandse 50 tinten grijs worden. Ben benieuwd of het gemiddelde op Moviemeter nu eens boven de twee sterren uitkomt. Da's al een tijdje terug voor Ruven.
jarno1975 (moderator series)
Deze dus
De Overgave van Floor - Renee van Amstel (2012) - BoekMeter.nl
De boekreeks is overigens een trilogie.
Prudh
Amai, wat pijnlijk. Ondanks dat Ruven echt zelf verantwoordelijk is voor het maken van prut, vind ik het wel sneu voor de man.
Chainsaw
Nog zo eentje: Filmrecensie: De Overgave - Paul Ruven | nu.nl/recensies |
Nog even en het wordt zo'n film die men juist weer wíl zien.
LOL 'De overgave' is een dieptepunt in de Nederlandse filmgeschiedenis (*) - FILM - PAROOL
Zou bijna denken dat Ruven recensent Moorman ooit iets misdaan heeft, zeker gezien het later toegevoegde stukje aan de recensie. Dat lijkt me ook niet in een recensie thuishoren trouwens. Flauwe natrap.
regtur
Amsterdamse bioscopen weigeren film Dave Roelvink | Film | Telegraaf.nl
Zo te lezen gaan we weinig missen aan deze film
In de gedrukte krant staat het niet. Nadat de krant al uit was bleek dat de film niet in Amsterdam zou gaan draaien. Normaal zou er dan geen recensie in Het Parool komen. Nu dus deze toevoeging waarbij de partijen die daar logischerwijze iets over zouden kunnen zeggen hun zegje doen. Is gewoon relevante informatie dus.
Wist niet dat het niet in het parool zelf stond. Maar bij het parool weten ze toch wel een paar dagen eerder dan woensdag dat de film niet in Amsterdam ging draaien. Of is dat echt op het allerlaatste moment bekend gemaakt?
Kan zijn dat ze het toen pas hoorden. Is niet iets wat mensen van daken schreeuwen.
D-ark
Het verhaal en de verhalen zover doen me vooral denken aan de sloot hilarische wanproducten die de Nederlandse cinema in de jaren 80 maakte(Wilde Harten vooral).
des1
Gonst over internet en alle media dat De Overgave misschien wel de slechtste Ned. film aller tijden is. Gaat dat (niet) zien. Niet dus. Genoeg andere wel goeie films. Why bother?
Wist niet dat het niet in het parool zelf stond.
Geloof toch dat dat niet klopt.
Fortune
De regisseur zei dat de film niet gedraaid wordt vanwege expliciete beelden maar de bioscopen zeggen dat de film gewoonweg heel erg slecht is. Dan zegt hij dat de recensisten die het een ramp van een film vinden allemaal mannen zijn en de film daardoor niet goed begrijpen omdat het vooral over vrouwengevoelens gaat, terwijl hijzelf als man over dat onderwerp een film maakt. Als de film zo slecht is dan wil ik hem wil zien, ook omdat de regisseur zei dat hij een keer wat ander doet of wilde doen met de film vergeleken met de rest wat uitkomt.
Geloof toch dat dat niet klopt.
Het staat ook in de papieren krant inderdaad. Paginagroot.
D-ark
Als hiermee vernederlandse Amerikaanse popcorn vermaak bedoeld(Gangsterboys, Ushi Must Marry ) die hij laatste tijd heeft gemaakt is het nogal een misplaatste opmerking. Eerder zal ik zeggen dat Ruven begon als een originele interesante regiseur maar heeft daarna alleen maar flops gemaakt en cliche Nederlandse cinema
skinny_tie
Goodfella
Goed, ik vond het ook een tenenkrommende toestand, maar de ramptoeristische reflex die nu volgt ('mag ik vast een citaat uit je recensie van morgen?') is ergens ook wel maf natuurlijk..
Eenmalige vertoning De Overgave | Telegraaf.nl
De hevig bekritiseerde film De Overgave zal tóch te zien zijn in een bioscoop in Amsterdam. Het gaat om een eenmalige vertoning, volgende week in filmtheater De Uitkijk.
Dan vind ik het erg vreemd dat de recensie überhaupt geplaatst is, als normaliter alleen recensies geschreven worden over films die in Amsterdam draaien (correct me if I'm wrong, als dit niet zo is trouwens). Dan plaats je het echt alleen om de film (en in dit geval ook zijn maker) een natrap te geven.
Niet dat hij het niet verdiend heeft trouwens, gezien het feit dat hij al jaren loopt te verkondigen het licht gezien te hebben. Als je een boek schrijft met de titel "Het Geheim van Hollywood" en "Rijk door een zin" kan je verwachten dat recensenten je strenger beoordelen.
Eenmalige vertoning De Overgave | Telegraaf.nl
Slim van de Uitkijk. Genoeg 'ramptoeristen' die de film nu gaan bekijken, daar ben ik van overtuigd.
Montorsi
Verwijst de titel naar de reflex die ontstaat bij het kijken ernaar, of...?
Montorsi
Hij en zijn vriendje Ate 'in het buitenland sta ik op cultlijstjes' de Jong zijn in ieder geval niet vies van de nodige zelfpijperij. Ga je in een hoekje schamen en probeer een ander vak.
des1
De regisseur zei dat de recensisten die het een ramp van een film vinden allemaal mannen zijn en de film daardoor niet goed begrijpen omdat het vooral over vrouwengevoelens gaat, terwijl hijzelf als man over dat onderwerp een film maakt.
De Volkskrant: "een verfilming van vermoeiende oudemannenfrustraties"... Sic.
Prudh
"Ik voel mij niet speciaal, al denken veel mensen dat ik dat wel ben, gezien mijn prestaties."
Ik had het kunnen weten...
Begint wel behoorlijk genant te worden voor Paul Ruven. Zeker als je boeken schrijft waarin je uitlegt wat het geheim van een filmhit is. Als je dan vervolgens vooral floppende films maakt waar vanaf druipt dat het ideetje is waarvan Ruven verwacht dat het bezoekers trekt, dan wordt het pijnlijk. Het ligt er bij Ruven zo dik bovenop dat zijn filmideeën beginnen met de vraag "wat scoort er nu?". Juist omdat dit al de zoveelste keer is krijg je dat ramptoerisme.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime