• 9.370.161 stemmen

Met onder meer: Andy On, Jessica Cambensy en Philip Ng Wan-Lung

Gesproken taal: Duits en Mandarijn

Plot Shi Cheng

"You Only Die Twice."

Het is het einde van de eeuw. Er gebeurt iets merkwaardigs in een gebouw in een uithoek van de stad: alle mensen in het gebouw veranderen in zombies. Dit brengt totale chaos teweeg, waaronder een warmhartige scheikundeleraar die de zombieleider wordt en transformeert in een wreed persoon en gewelddadige activisten die een moordspel organiseren tussen zombies en gevangenen. De toekomst van de wereld is vol onzekerheid.

avatar van stinissen

Zeer vermakelijke Zombie film met de snelheid van een rollercoaster verder veel gore en veel ranke meisjes met voor hun doen grote borsten uit Taiwan. De eerste 60 min zijn meer dan goed en de laatste 20 min is het meer een Spartacus wat ook niet onaardig was. De zombies hier zijn verrekte snel en niet zo als in de hit serie The Walking Dead traag en sloom. De film keek verder lekker weg en bezorgt je een goede avond , een zeer geslaagde film en laat deel twee maar komen een dikke zeven dus 3.5*

avatar van Theunissen

De werving voor vrouwen voor deze film zal waarschijnlijk als volgt zijn geweest:

"Gezocht, goed uitziende rondborstige jonge vrouwen die niet veel hoeven te praten (wel hysterisch schreeuwen), maar vooral hun rondingen moeten laten zien bij schaars gekleed uiterlijk. Bloot is hierbij niet verplicht, maar mag wel".

Qua verhaal heeft deze film veel weg van een mix tussen de films "Serbuan Maut (2011)", "Resident Evil (2002)" en zoals "stinissen" het al aangaf "Spartacus de TV serie". Het verhaal zelf stelt weinig voor, maar is meer een rollercoaster van heel veel actie, vechten, geweld en goor en dat min of meer tot de laatste minuut. Hierdoor kijkt de film zich eigenlijk lekker weg en ook mede omdat veel actie is voorzien van de nodige luchtige humor, uiteraard ook door de vele schaars geklede rondborstige jonge vrouwen. Met name Jessica Cambensy en Abby Fung mochten er wel wezen

Het verhaal is overigens opgedeeld in twee gedeeltes, het eerste gedeelte (eerste uur met een heel hoog tempo) gaat over de zombie-uitbraak en speelt zich af in een appartementencomplex en in het tweede gedeelte (de laatste 30 minuten) maken we een tijdsprong van een jaar en worden de gevolgen en veranderingen getoond van de zombie-uitbraak wat veel weg heeft van het "Spartacus de TV serie" verhaal. Die laatste 30 minuten hadden wat mij betreft niet gehoeven (halen ook het hoge tempo onderuit) en veranderen ook het zeer leuke eerste uur naar min of meer een ietwat flauwe bedoeling (inclusief het einde) welke zelfs ook seksistisch is getint.

Ondanks de vele computeranimaties (met name alle scenes waarbij vuur is betrokken) zag het er wel allemaal visueel aardig uit (zeker wat betreft de zombies) en schroomde men niet om veel bloed en goor te vertonen en ook best gedetailleerd. De onbekende cast (zelfs IMDb weet niet eens wie er allemaal in meespeelde) doet het overigens leuk en verdienstelijk en het is opzicht best geinig dat de meeste personages niet bepaald sympathiek zijn en vooral aan hunzelf denken. Wat ik wel enigszins raar vindt aan de personages, is dat ze zowel Engels als Aziatische (ik vermoed Standaardmandarijn, maar ik heb er eerlijk gezegd geen verstand van) praten terwijl de cast eigenlijk geheel Aziatisch is.

Opzicht jammer van de laatste overbodige 30 minuten, maar al met al heb ik me goed vermaakt met deze leuke Aziatische apocalyptische zombiefilm. Het zal mij overigens ook niet verbazen als er nog een vervolg op zal komen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It's for survival."

Twee films in één.

Het eerste deel heeft veel weg van een Serbuan Maut. Er worden personages geïntroduceerd die louter bedoeld zijn als slachtvee. Echt veel ontwikkeling is hier niet te bespeuren, afgezien van wat leuke schaars geklede dames en uiteraard de zombies die in volle getale aanwezig zijn. Het zorgt voor een hoop gestoorde situaties waarbij enige vorm van logica ver is te zoeken; als kijker is het wijs om het verstand op nul te zetten.

In het slotstuk wordt dan eindelijk de 'Zombie Fight Club' onthuld. Door een aantal momenten lijkt het alsof men goed heeft gekeken naar een bepaalde verhaallijn uit 'The Walking Dead'. Het staat in ieder geval garant voor wat vermakelijke gevechten, hoewel de pacing merkbaar langzamer is geworden.

Het is te zien dat Joe Chien de knowhow heeft om met een miniem budget iets degelijks neer te zetten. Dat er veel gebruik is gemaakt van - goedkoop ogende - CGI om gore en dergelijke te creëren deert niet, omdat het past bij de look van de film. Bovendien wordt de duistere sfeer d.m.v. een filter treffend in beeld gebracht.

Al met al redelijk, maar voor mijn gevoel had hier meer in gezeten. Overigens snap ik niet waarom er de hele tijd Engels en Mandarijn door elkaar wordt gesproken.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Dolle pret !
Een rollercoaster van formaat waarbij het eerste uur volop genieten is van heel wat bloederige actiescènes, kleurrijke personages, rondborstige dames, wansmakelijke beelden gecombineerd met een vleugje humor. De gore ziet er vaak goed uit en de make-up verdient een eervolle melding. Als kijker krijg je geen tijd om op adem te komen. Het laatste half uur vermindert het tempo en krijg je een beeld van de gevolgen na 1 jaar. Je krijgt dan een beetje het gevoel van de Spartacus de tv serie waar de gevangenen moeten strijden tegen de zombies in een soort arena wat aangevuld wordt met wat erotiek. Conclusie : zoals eerder aangegeven is dit inderdaad een mix tussen de films Serbuan Maut, Resident Evil (2002) en Spartacus de tv serie met heel wat splatter en gore momenten die geen enkel minuut weet te vervelen. Een verrassend goede zombiefilm ! 7,5/10

avatar van Kondoro

Kondoro

Zombie Fight Club

Verrassend en tegenvallend tegelijk, zou dat kunnen? Ik weet het niet maar, ik heb wel zo'n gevoel bij het zien van Zombie Fight Club. Ik vond de film op eerste gezicht erg vet, ik heb volgens mij nog nooit in mijn leven een film afkomstig uit Taiwan gezien, dus dat vond ik al erg vet ondanks ze bijna allemaal en altijd Engels praatte, of heb ik een andere versie? Toch vond ik Zombie Fight Club een leuke ervaring, weer iets typisch. Typisch Aziatisch? Ik durf dat nog niet zo gauw te zeggen want zo veel Aziatische films heb ik er helemaal niet opzitten, ik denk maar misschien een stuk of 40/50 misschien wel minder. Ben een echte Amerika Lover .

Zombie Fight Club heeft het echt niet op zijn CGI. Ik vond deze echt ver-schrikkelijk! De make-up artiesten hebben er wel een prima werkje neer gezet, die zombies zagen er prachtig uit! Lekker overdreven en lekker dodelijk. De film Zombie Fight Club heeft geen tekort aan nep-bloed gebruikt en zoals ik hierboven ook al lees, de gore in deze film is echt over-de-top. Twee meisjes die inhakken op een op-komende zombie en dan met de hele mond vol bloed zitten, eigenlijk het hele lichaam. Een man die een weg baant door zijn huis, daar na een super zombie werd en noem zo maar op.

Het verhaal ging wel. Er word in het begin al flink gevrijd en iemand gemarteld. Er komt een pakketje binnen bij een paar bewoners waar, als ik het goed zag, XTC in zat. Er komt een groep vrienden binnen die even uitgebreid gebruik maakten van het bed. Na een tijdje worden de DRIE dames getransformeerd in zombies, en dan begon het feest. Een lekker slash- zombie killer scenes beginnen te komen en het word behoorlijk bloederig met verraad, angst en mooie actie scenes. Op het eind zitten ze opeens in een soort gevangenis en moeten ze een soort kooi vechten tegen de zombies, het verhaal ging na een tijdje nergens meer heen. Dat maakte de film wel een stuk moeilijker maar, gewoon zitten en verstand op nul. Daarna deze film afkijken.

Wat mij echt tegenviel zijn de bijna volle 95 minuten aan krijsende Taiwanese meisjes die ik het liefste op mute had gezet. Toch is er een verband in de film die wel leuk was om te volgen, de kills en het mooie gore maken veel goed. Ik had na een tijdje het gevoel dat ik naar de zombie versie van Serbuan Maut (2011) zat te kijken, ook zo'n flat gebouw die gewoon naar de klote is. Zombie Fight Club, leuk om een keer te kijken maar geen grote verwachtingen hebben. Film loopt in de flat lekker door maar aan het eind word hij te traag. Dan blijken de 95 minuten voor het 'verhaal' goed te zijn maar voor lengte om het spannend te houden echt te weinig. Dat is jammer. Maar, veel mooie Aziatische vrouwen in deze film.

avatar van scorsese

Matige film waarin de bewoners van een flat te maken krijgen met een zombie-plaag. Aan bloed ,gore en vrouwelijk naakt zeker geen gebrek bij deze film. Iets wat zeker wel leuk is, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien. Nogal rommelig gemonteerd en van acteerwerk is ook niet echt sprake. Totaal over de top, en daarom nog net 2.5 sterren.