132.153 gebruikers | 83.018 films | 30.168 regisseurs | 3.419.915 berichten | 4.772.306 stemmen

locatie: Films » Resident Evil (2002) » Info

Horror / Sciencefiction
100 minuten

geregisseerd door Paul W.S. Anderson
met Milla Jovovich, Michelle Rodriguez en Eric Mabius

Bij het begin van de 21ste eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van grensverleggende computertechnologie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De politieke en economische invloed van het bedrijf op de samenleving is enorm. Slechts weinigen weten echter dat de onderneming zich voornamelijk bezighoudt met het onderzoek naar nieuwe biologische wapens en de genetische manipulatie van cellen. Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt in 'The Hive', het geheime, ondergrondse labo van het bedrijf, stuurt de overheid een groepje elitesoldaten ter plaatse om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2010, 21:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Voor mij ook na enkele jaren nog een keer gezien.

Zoals ik vroeger zei, is het erg lastig om een populaire spel te verfilmen en die mening blijf ik ook houden. Wat sommige spelverfilmingen goed doen is een bepaalde sfeer creëren door je dat bepaalde film wat 'anders' laat beleven dan achter je controller en dat is bij deze goed gelukt.

De donkere, grimmige sfeer is hier sterk aanwezig. Een goed locatie uitgezocht om hun eerste van de vele opvolgers te laten beginnen. Lekker ondergronds, donker en waar je geen geld op versterkingen kunt inzetten.

Verhaal is wel goed (ik ben geen RE-gamer, dus weetniet hoe het allemaal begon), maar vond het verhaal een verdomd aardig begin. Zoals altijd draait het om geld en hebzucht. De soundtrack hoort er helemaal bij, ruige metalachtige muziek is een goedgekozen genre om Resident Evil en de ondoden te ondersteunen. Zelf geniet ik er meer van als er fan-gemaakte zombiefilms op YT te vinden zijn, ondersteund door zulke muziek.

De gevechten tussen de commando-leden en de ondood komen erg spannend en te volgen op beeld. Het verveelt voor geen enne moment. Het blijft toch jammer dat 4 van de 7 commando's een nare dood, voor de ondoden op beeld waren, kregen. En vond de effecten van de 'Licker' niet al te geweldig. Soms kwam die aardig op beeld, maar meestal niet.

Niet al te voorspelbaar, al kan je zo ongeveer raden wie er overleeft en wie niet. Maar het is een goed volgbare en vermakelijke game-verfilming.

Een toffe hoe-overleef-je-de-ondoden film.

dominion
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2010, 10:59 uur
Leuke zombiefilm.
Het verhaal was natuurlijk voor mij gewoon heel erg goed omdat ik ook fan was van de games.
Hij was ook superspannend en hij zat vol met actie.
De zombies en de mutanten zagen er goed uit.
En Milla Jovovich was perfect voor de rol van Alice.

4,5

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Resident Evil - Extinction (€ 9,50)
gratis verzending

Resident Evil - Extinction (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Resident Evil - Extinction (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2010, 11:45 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De eerste van een leuke zombiefilm reeks.
Maar persoonlijk vond ik dit eigenlijk de minste. Die kan komen doordat dit meer een horror dan een actiefilm is, en ik heb het niet zo met horror.

Het verhaal is wel goed en vooral erg mooi neergezet. De rollen van Alice, Todd en Matt vond ik de leukste. Dit doordat je van hun door de film heen steeds meer informatie kreeg en hierdoor krijg je als kijker wat meer een band dan met de elitegroep.
En van deze 3 rollen vond ik Alice ook de leukste. Vooral omdat zei een hele transformatie doormaakt tijdens het verhaal. Ze begint als een mooie rustige vrouw, maar als het verhaal vordert herrinnert ze zich dingen die ze vroeger heeft geleerd, waardoor ze steeds stoerder wordt, maar wel iets minder vrouwelijk. Deze transformatie blijft ook na dit deel nog doorgaan, alleen heeft het dan andere redenen.

Visueel ziet het er over het algemeen best aardig uit, maar de ondoden en die vage dingen zien er niet echt geweldig uit. Vooral die laatste zijn erg nep. Dat vind ik dan wel jammer, aangezien de rest helemaal niet zo heel slecht is.

Een leuk begin van een leuke reeks.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2010, 10:01 uur
Niet zéér slecht, maar over de volledige lijn zijn er zeer weinig uitschieters en alles is voor de MTV generation gemaakt zodat grotendeels alle spanning verloren gaat. De scène met de lasers zal me bijblijven (al waren ook hier wel lelijke effecten bij), maar voor de rest weet ik niet meteen wat ik zou moeten blijven herinneren hiervan.

Veel cliché en voorspelbare momenten. Geen probleem op zich, maar geef wel alles de tijd om tot uiting te komen. Sommige scènes zijn zo vliegensvlug voorbij of zijn gewoonweg bruut afgekapt. Het is allemaal zo snel en blits, dat je er amper van kan genieten. Zeker in de (voorspelbare) scène met de honden zat potentieel, maar triest om te zien dat hiervan niets benut wordt.

Eerste deel dat ik van de reeks gezien heb, ik heb niet meteen de intentie om de vervolgdelen te kijken, maar never say never....

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 14:07 uur
Jumpy? Nou, nee. Als je maar telkens zo'n luide en ook waardeloze soundtrack laat loeien, is een nerveus, claustrofobisch sfeertje snel naar de knoppen. Ondanks wat schrikeffectjes wordt het dan ook nergens nagelbijten. En dat voor een film die met een ondergronds complex, ondoden en een spooky huiscomputer (duimen omhoog voor het hologrammetje en bijbehorend stemmetje) alle ingrediënten heeft voor een stevige riller. Anderson krijgt het maar niet voor elkaar.

Ook niet middels de toch al niet zo boeiende flashbacks. Het wordt zelfs een beetje beschamend als hij meent terug te moeten flashen naar een eerdere opmerking in de film. Dan lijk je toch erg weinig vertrouwen in je publiek te hebben.. Wel leuk is de scène met de lift, kwam bekend voor. Net als Alice's outfit. De scène in de gang is natuurlijk best aardig en de eindbaas heeft wat dreiging, maar iets onvergetelijks ontbreekt. Het slot is nog wel een fijne teaser.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2011, 17:57 uur
lijkt me n' leuke film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 18:21 uur
De eerste drie delen lagen al een tijd op de plank. Wel....wat een fijne meevaller. E.e.a. ziet er prima verzorgt uit. Verhaal is natuurlijk maar dunnentjes. Actie en spanning is er evengoed genoeg. Jojovich houd zich prima staande. Deel 2 knal ik er maar gelijk in.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2011, 1:55 uur
Awesome film! Niets meer aan toe te voegen. :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2011, 15:42 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik lees nog redelijk wat gemor over dat de games beter bevonden worden. Zelf ben ik niet echt een gamer, maar Resident Evil kan ik me wel herinneren als een zeer trage, oude playstation game. Niet veel gespeeld dus. In ieder geval heb ik me met deze film wel vermaakt. Resident Evil doet me sterk denken aan Doom (nog zo’n pareltje). Ook hier weer een vaag complex met veel monsters en zombies. De SF overheerst het horrorelement, maar ik ben fan van beide genres.

Stiekem vind ik het een verademing om weer eens klassieke zombies te zien in een grote film. Niets negatiefs over levende lijken die een sprintje trekken, maar de knullige schmink en het feit dat ze door simpele zielen in plaats van halve atleten gespeeld worden maakt het iets vertrouwends. Resident Evil heeft alles in zich om een bovengemiddelde film te zijn, behalve dat ik toch meer gore had willen zien. Ook het laatste monster was slecht geanimeerd.

De actie en de casting zijn duidelijk sterke punten. Milla Jovovich en Michelle Rodriguez zijn en blijven gewoon leuke chicks voor een actiefilm als deze. James Purefoy en Colin Salmon zijn eveneens prima acteurs. Jammer dat die laatste zo snel dood ging, wel een heel toffe scene overigens!. Ook de ondode honden waren erg leuk. Resident Evil profiteert duidelijk van goede decors en acteurs. Het plot had misschien nog wel iets beter uitgewerkt kunnen worden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2011, 19:48 uur
Jahhh, hij blijft über! Heerlijk nostalgisch sfeertje als je het spel ook gespeeld hebt :Y

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 17:19 uur
deze film is bijzonder vet. Dat komt echt door het verhaal die erin speelt en vooral die computer die praat.

Het verhaal maakt deze film alleen maar vet gaaf. Die actie scenes zijn mooi maar, niet geweldig. daarom gaf ik deze een 4

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2011, 23:44 uur
Middelmatig wegkijkertje hoor. Resident Evil biedt niets nieuws met een simpel SF-conceptje waarin zombies es weer ontwaken in filmland. Echt heel verheffend is het acteerwerk nou ook bepaald niet, eerder bedenkelijk! Maar Milla Jovovich volgen in de strijd tegen zombies is wel oke.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 13:38 uur
Leuke Horrorfilm. Het is alleen jammer dat je duidelijk ziet dat de specialeffects uit een computer komen, of zou dat komen omdat deze film op een computergame is gebaseerd?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 13:45 uur
eavymetal schreef:
of zou dat komen omdat deze film op een computergame is gebaseerd?

Is dat een geintje? Want hoe verklaar je dan de slechte CGI in Snakes on a Plane? ... Het budget.
Of ben je wel tevreden? SOAP

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2011, 21:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Beetje saaie film, zeker in het begin. Daarna komt er wel wat vaart in, maar het is gewoon niet zo heel boeiend of zo. Allemaal daar in die gangen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 23:35 uur
Mooie zombiefilm.
Goeie acteurs/actrices, met name milla jovovich was heel goed.
Actie is heel gaaf.
Regie is redelijk slecht.

Kortom: goeie actie/horror met sci-fi elementjes. Leuke vermaakfilm.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2011, 22:15 uur
Vond het een ontzettend goeie film. Alleen op een gegeven moment misschien net wat te langdradig met al die achtervolgingen met zombies. Zeker het begin mooi opgebouwd en ook niet echt een straf om zo'n tijd naar Jovovich te moeten kijken :-)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 23:39 uur
Het eerste en beste deel van Resident Evil. De games zijn stukken beter.

Ook het enige deel waar ik me niet hoef te ergeren aan Milla Jovovich.
In de films hierna zet ze een te arrogant en bitchy personage neer. En hier lijken helaas ook andere acteurs zoals bijvoorbeeld Ali Larter een slecht voorbeeld aan te nemen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2011, 19:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik op zich wel een beetje bekend met Resident Evil, heb alleen de eerste game half gespeeld.

En nu maar eens bezig met de films. Het is op zich wel een redelijke film. Actie is op zich in orde, alleen het acteerwerk was soms maar zo-zo en er had wel wat meer gore in mogen zitten voor een horror. Zo had het bijvoorbeeld wel leuk geweest als de onthoofding van de vrouw in de lift in beeld werd gebracht. De scène met de laserstralen was dan wel weer goed in elkaar gezet.

Enfin 2,5 sterren.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 0:16 uur
Slordig en rommelig filmpje met een zwak plot, slap acteerwerk en rommelige regie. Gelukkig zaten er zombies in en een hoop actie dat de film nog een beetje red. Maar had bij vlagen het gevoel dat de regisseur geen idee had waar hij mee bezig was. CGI effecten waren behoorlijk lelijk en omgeving was ook niet echt heel sfeervol te noemen. Dat heb je heh, met game verfilmingen, dat komt gewoon niet goed uit de verf. Het weet op één of andere manier gewoon niet te boeien. 2,5*

Wat een verschrikkelijke soundtrack trouwens.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 14:12 uur
Ik heb lang geleden Resident Evil 1 tot en met 4 afgewerkt (de spellen), maar ik kan me bij 1 alleen het huis herinneren. Kan een gamer mij helpen? Gingen ze in het spel uiteindelijk ook een ondergrondse 'Hive' in?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 21:17 uur
Wel eens gezien, heel lang geleden alweer, maar nooit de spellen gezien of gespeeld. . Best een leuke film die een cultstatus wel een beetje verdient, zeker nu met alle vervolgen die er alweer gemaakt zijn.

Milla is natuurlijk helemaal de uberbabe. Niks op in te brengen. De graphics aan het begin zijn misschien nog een beetje knullig - het logo van de Umbrella Corp bijvoorbeeld - maar verder is het geheel qua locaties en beelden prima in orde.

Ik ga van de week toch de rest van de serie ook maar eens een kans geven.