Nirvana (1997)
Geregisseerd door: Gabriele Salvatores
Met onder meer: Christopher Lambert, Diego Abatantuono en Emmanuelle Seigner
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Nirvana
"This game is so advanced... it's deadly."
Jimi, een succesvolle computergamedesigner, ontdekt dat zijn laatste product besmet is door een virus. Hierdoor komt Solo, het hoofdkarakter, tot leven. Nu moet Jimi op zoek naar hulp om het virus te bestrijden of anders het spel te verwijderen.
Jimi Dini
Sicilian tourist
Diesel
Waardeloze film. Saai, doelloos en erg slecht geacteerd. 0,5*
Snufkin
Af en toe een leuk shot, maar verder heeft de film me niet echt kunnen boeien. 1,5*
sinterklaas
Bizare film echt zo raar en vreemd vooral de beeld kwaliteit maakt er een bizare film van.
Echt zo vreemd, Vaag en Raar
Kan hem beter niet meer bekijken het is echt een soort film waar je raar van word het is net een drugs.
Ik kan niet eens stemmen ik vond hem echt zooo raar
jaspertje3
Anders ligt deze film voor €0,99 bij de Free Record Shop
Van die euro kun je nog beter een lolly kopen denk ik haha
Ik kan niet eens stemmen ik vond hem echt zooo raar
kan er al een beetje uitkomen, ik geef hem een 2,0
bartsch
Net gekeken, ik begrijp niet goed waar de negatieve reacties vandan komen. De gedubte versie is niet echt denderend, maar het verhaal heeft genoeg diepgang en vaart dat het boeit lijkt mij. Er wordt niet echt aangegeven wat de bovenstaande mensen saai vonden, of wat de verwachtingen waren.
Voorlopig geef ik het 3,5*, maar ik zal daar nog eens over nadenken. Deze film is best geslaagd.
sinterklaas
Toen ik hem voor het eerste keer zag vond ik de film erg vreemd maar hij lijkt in mijn gedachten wel beter te worden. Het is dan wel 2,5 jaar geleden dat ik hem heb gezien...maar oke.
Ik verhoog mijn stem naar een 3,0 oh wacht dat heb ik al gedaan...
sinterklaas
De regiseur heeft hiervoor een International Fantasy Film Award gewonnen omdat dit zijn beste film is. Ok de film is wel leuk maar dit is wel iets te overdreven.
Overigens vermoed ik dat de meesten hier de Amerikaans gedubde en ingekorte versie heeft gezien. Ik ga toch eens achter het origineel aan.
"Now that I’ve purchased the Italian copy (which set me back about $30 bucks!), I still agree with my comments above - the dubbing ruined it. Truly. In Italian, the movie has the necessary spark of energy and emotion missing from the dubbed version."
sinterklaas
Ik denk dat die inderdaad beter is. Een B-film is dit eigenlijk niet want er zitten wel veel dure effecten in.
Die Hard,Willis
Hele vage film inderdaad,en ook redelijk slecht maar beter dan het merendeel zegt..
veron35
Vage film. Wel goed. Christopher Lambert acteert weer fijn. Lekkere sfeer redelijk orgineel. Af en toe wel saai. Echt zo'n film die je als het kon 3,25 zou willen geven, maar ja...
Wat wel dom was op de dvd. Er stonden 2 versies van de film op de disc. De Franse en de Engelse. De franse was 16:9 en de Engelse 4:3. De franse kreeg je niet nl ondertiteld. Een beetje dom vind ik dat.
Gang_Star
Anders ligt deze film voor €0,99 bij de Free Record Shop
Van die euro kun je nog beter een lolly kopen denk ik haha
Achteraf had ik dat inderdaad beter kunnen doen... film ging nergens over en was vooral saai!
jumpstylemovie
Sorry hoor, maar ik heb echt geen puf meer om deze film af te kijken. Dit moet zonder twijfel de slechtste film zijn die ik tot nu toe heb gezien. Het gaat echt nergens over, er is geen reet van te volgen (zodra je dat wel doet denk je bij je zelf dat het vast niet klopt, aangezien het nergens over gaat). De verhaallijn is ongelovelijk slecht. Als je een idee als dit alleen al bedenkt, waarom zou je het dan ooit verfilmen? Echt belachelijk acteerwerk ook. Die ene itiliaan die vast zit in Nirvana speelt niet normaal slecht.
Bovenal vind ik het een verkrachting van de prachtige naam Nirvana. De beste band allertijden tegenover de slechtste film allertijden.
Op dit moment de enigste film met een 0,5* bij mij. Bah!
John Lee Hooker
Wat een slechte, irritante film.
De stemmen zijn overduidelijk later ingesproken en dat zorgt ervoor dat je veel minder geboeid raakt. Het verhaal is erg zwak en van Christopher Lambert ben ik nooit fan geweest. Ook vreselijk die 'dode' scénes, die er steeds tussendoor kwamen.
- 1 -
Helemaal geen meerwaarde en erg saaie film dit.
Verhaal en effecten zijn nog te doen, rest is zeer zwak.
1,5 ster
Dopke
Laat ik maar wat tegengas geven op de negatieve kritieken, want dit is een uitstekende cyberpunk film.
Het heeft alles wat een cyberpunk liefhebber begeerd. Onderkoelde belichting, grauwe steden waar het altijd sneeuwd, een multiculturele mengelmoes van nationaliteiten, straten doordringt met Neon lichten, een overdaad aan schermen en een overheersend anarchistisch/desolaat gevoel. Er staat ons nog een revolutie te wachten, want om de een of andere reden is de algemene voertaal Italiaans. Qua aankleding is het typisch jaren ’80 scifi en de film doet sterk denken aan een combinatie van Existenz (virtual reality), Blade Runner (setting) en Mutant Aliens (body modifications). Het verhaallijntje in de virtuele wereld is erg droog en vrij grappig en mooi uitgevoerd.
Enige (helaas grote) minpunt is de misplaatste (en onbegrijpelijke) muziekkeuze.
stormfox
Een zwaar ondergewaardeerde cyberpunk, die voor zijn tijd erg goed is.
TronMan
Matig verhaal en langdradig. Film style en set, zijn best goed. Het V.R. setje op Lambert z'n snuit, leek wel een soort van facehugger. Het is ook niet te merken dat dit uit 97 kwam. Je kan voor het V.R. gebeuren beter naar The Lawnmowerman 1992 (Director's cut ) kijken.
shugenja
ik vind cyberpunk echt vet en ik heb geen probleem met lage budgetten of slecht acteer werk of effect oid. maar dit vond ik een gaapfestijn van jewelste, kwam er gewoon niet doorheen. Deze film is zo taai als draadjesvlees.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Io Non Ho Paura
Drama / Mystery, 2003

I Hired a Contract Killer
Komedie / Drama, 1990
videogamehackercomputer virustoekomstspeelgoedvirtuele realiteitdystopieonbeantwoorde liefdecyberpunkmartelencyberspace