• 9.372.602 stemmen

Gekijôban Perusona 3 Dai Ichi Shô (2013)

Animatie / Fantasy | 90 minuten / 97 minuten (director's cut)

Genre: Animatie / Fantasy

Speelduur: 90 minuten / 97 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Persona 3 the Movie: #1 Spring of Birth

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Noriaki Akitaya

Met onder meer: Akira Ishida en Megumi Toyoguchi

Gesproken taal: Japans

Plot Gekijôban Perusona 3 Dai Ichi Shô

"The End of Everything Begins..."

Na middernacht, tussen de huidige en de volgende dag ligt er een verborgen uur, het donkere uur. Dit is het domein van de Shadows die het gemunt hebben op mensen die dit uur kunnen meemaken. Makoto Yuuki is zo'n mens. Hij sluit zich aan bij SEES een schoolclub die tegen de Shadows vecht.

Makoto Yuki / Pharos

Shinjiro Aragaki

Shuji Ikutsuki

avatar van Aric

Aric

Deze film is gebaseerd op de populaire RPG persona 3. Toen ik deze film toevallig tegenkwam dacht ik: "toch maar even proberen". Want ik had gehoord dat het verhaal erg goed zou zijn maar de gameplay sprak me niet aan dus wellicht dat de film uitkomst kon bieden. Misschien wat stom om te denken gezien de dubieuze reputatie van game verfilmingen, maar ik had kort daarvoor nog een paar afleveringen gezien van Persona 4 the animation en vond ik best wel leuk.

Dit bleek met deze film echter niet het geval. Om te beginnen vond ik dat het hoofdpersonage wel een beetje meer emoties had mogen laten zien. Natuurlijk hebben ze het excuus dat hij zijn ouders om heeft zien komen bij een auto ongeluk maar dat maakt hem er niet boeiender op. En de rest van de personages wisten mijn aandacht ook al niet vast te houden. Een uitzondering is Junpei die als comicrelief wat luchtigheid met zich meebrengt.

Nog wel redelijke animatie maar Ik heb in ieder geval geen behoefte om te weten hoe het verhaal verder gaat.