• 9.375.045 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Alastair Siddons

Met onder meer: Jessica Barden, Tony Curran en Alfie Hepper

Plot In the Dark Half

De 15-jarige Marie woont samen met haar moeder Kathy, maar hun relatie staat onder druk. Af en toe past Marie op de 6-jarige Sean voor haar buurman Filthy, een stroper die ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben vermoord. Als Sean plotseling een ogenschijnlijk natuurlijke dood sterft terwijl Marie op hem past, wordt Filthy overmand door verdriet. Marie raakt echter steeds meer geobsedeerd door haar buurman.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Mede door de BBC geproduceerde film behoorlijk in de mineur-stemming.

Marie lijkt het ongeluk aan te trekken en bij het babysitten overlijdt het jongetje waar ze op past.

Moeder is ondertussen het hele huis op rampzalige wijze aan het verbouwen en Bristol in de herfst is ook al niet de meest opwekkende omgeving.

In plaats van het af te laten lopen met een flinke stomp in de maag worden er langzamerhand wat paranormale invloeden in gestopt en lijken we zelfs heel even richting M. Night Shyamalan te gaan al trapt de film dan nog net op tijd op de rem.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Prachtige combinatie van drama rond rouwverwerking en paranormale thriller, waarbij het rouwverwerkings-gedeelte gelukkig de overhand had. Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het verhaal precies in elkaar steekt, maar het was zo precies, zo fijn gefilmd dat ik dat los kon laten. Heel erg mooi. Op Jessica Barden werd ik gedurende de film verliefd - wat is zij móói! - en Tony Curran had ik in een vergelijkbare rol gezien in Red Road en vond ik ook érg goed. Echt zo'n film die uitstekend werkt op het kleine scherm. Mooie pianomuziek ook af en toe. Lekker onontdekt pareltje.

avatar van Shadowed

Shadowed

Het heeft wel iets.

Maar ook niet al te veel. De film moet het namelijk vooral hebben van het goede acteerwerk van Barden en Curran. Buiten die twee om stelt de film uiteindelijk niet bijzonder veel voor. Al is het nog wel knap dat dit met een microbudget voortkwam.

Zoals verwacht is dit vooral een wat trage film geworden die nooit echt weet op te leven. De regisseur probeert wel van alles, maar niet veel lukt. Maar als het dan wel lukt, lukt het ook daadwerkelijk. De film kent enkele opvallend sfeervolle momenten bijvoorbeeld.

De landschappen en locaties zijn soms ook betoverend. Sterk gekozen en dat beloond zich dan ook met sfeervolle scenes. Barden is goed op dreef en speelt een matig geschreven rol met verve. De dialogen die ze krijgt zijn redelijk vreselijk maar ze gaat er uitmuntend mee om.

De film kent zijn saaie stukken, het ontbreekt de film dan ook aan tempo en het voelt wat kaal aan. Weinig detail in vrijwel alles. Dat doet de film een beetje de das om hier en daar. Dat hutje van Barden bijvoorbeeld. Wat takjes eroverheen en ziezo, klaar. Dat is gewoon te simpel denken vanuit de regie. Al helpen de locaties en omgevingen wel goed mee.

Het is niet slecht, maar er had meer ingezeten. Het kent namelijk sfeervolle momenten maar deze worden toch niet optimaal benut. Het had iets uitdagender en spannender mogen zijn ook, aangezien het drama toch wel wat tempo en pit mist.

Braaf filmpje, duurt niet al te lang gelukkig. Niet de meest gemakkelijke zit die wat concentratie vergt van de kijker, maar uiteindelijk kent het zeker zijn momenten.