• 9.373.160 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Rick Rosenthal

Met onder meer: Amir Khalighi, Mae Aswell en Vivan Dugré

Plot Drones

"The war of the future is up in the air"

Twee militairen worden belast met het beslissen over het lot van een terrorist met een enkele druk op een knop. Terwijl de actie zich in real-time afspeelt begint het venster, die men gebruikt om een dodelijke militaire drone in te zetten, langzaam te sluiten. De tijd dringt en de soldaten beginnen zich af te vragen wat de werkelijke motieven zijn achter de dodelijke aanval.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jack Bowles

Colonel Wallace

Mahmoud Khalil

Mahmoud Khalil's Mother

Major Garcia

General Lawson

avatar van wrist

wrist

Jammerlijk mislukt, slecht geacteerd, een lachertje.

Meer positiefs weet ik niet te zeggen over deze film...

avatar van opa-ben

opa-ben

de film mag wel heel erg overtrokken zijn maar het is interessant om te zien hoe 2 mensen samen in een container ergens in een woestijn in Amerika zitten en daar vandaan een drone besturen die in Afghanistan of Pakistan met een druk op de knop groepen mensen kan doden. er is de afweging over het wel of niet inzetten van het wapen bij een gezellige familie BBQ. Is de gezochte man inderdaad een HVT? (high value target) en is dat dan voldoende om zijn hele familie met hem uit te moorden? en wat als hij blijft rond lopen, hoeveel andere slachtoffers zal hij maken? veel morele afwegingen dus. De 2 vechten met hun geweten. Dat maakt de film toch de moeite waard.

avatar van jeroen.stok

jeroen.stok

Deze film gezien maar wat mij betreft zeer slecht .

Niet de moeite waard om te kijken helaas

avatar van Oliveri

Oliveri

Je kunt over een drone veel betere films maken lijkt me.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk voorbeeld van hoe je met beperkte middelen toch een heel behoorlijke film kan maken. De wat beklemmende sfeer in de container zonder airconditioning komt goed over, en de druk die er op de twee staat om wel of niet te handelen ook - toch een best intense sfeer die daarmee neergezet wordt. Onbekende acteurs, wellicht, maar ik vond dat er goed gespeeld werd.

Blijft natuurlijk wel een wat experimentele en kleine film, en dat zie je er ook aan af. Wellicht worden veel kijkers ook op het verkeerde been gezet door de poster - er is in de hele film geen drone te zien, die hangt tenslotte duizenden kilometers verderop zijn rondjes te draaien.

avatar van jgbteg

jgbteg

In tegenstelling tot de andere commentaren vind ik dit een knap stukje werk.

Zowel acteren als wel deplot.

avatar van leslha

leslha

Volgens mij nemen ze geen softe Greenpeace figuren aan op zo een belangrijke post.

Ik heb me groen en geel geërgerd. Deze film is een reclame voor softe linkse figuren.

In een woord waardeloos

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat een vervelende praatfilm, gebeurt dan ook eigenlijk helemaal niets in.