Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Paul Solet
Met onder meer: Keir Gilchrist, Peter Stormare en Gracie Gillam
Plot Dark Summer
"Some crushes last forever"
De 17-jarige Daniel Williamson (Keir Gilchrist) heeft huisarrest tijdens de zomervakantie. Wanneer zijn moeder weg is op zakenreis doet er zich een gruwelijk incident voor. Vervolgens blijkt er zich een angstaanjagende aanwezigheid in de woning te bevinden.
gauke
Deze tiener horrorthriller was, mede door het schandelijk slechte camerawerk, geen moment eng, ondanks een seance scène; eerder idioot. Verder zou je bij dit soort films enigszins complexe personages verwachten of op z'n minst mensen die op psychologisch terrein enige diepgang kregen, maar niets was minder waar.
Spartaan1986
De laatste 10-15 minuten zijn het beste van de hele film. Verder vond ik het maar een trage en saaie bedoeling. Veel sfeer zat er niet in en echt spannend is het ook nauwelijks.
joshua1988
..aparte film die voor mij ruimschoots de moeite waard was door de aanwezigheid van Keir Gilchrist die een puike hoofdrol van een hopeloos verliefde tiener speelt. Dat liefde minimaal blind kan maken blijkt uit het zeer enerverende en verrassende laatste kwartier...
knusse stoel
Hierover verschillen de meningen; vriendin vind het niets, ik vind hem aardig. Niet een sterke film, nee dat niet maar ik vind het wel leuk om te zien. Puberale humor uit mijn jeugd en redelijk te volgen, voor de liefhebber. Stiekem geef ik hem 2,5* en maar hopen dat zij hier nooit kijkt
joolstein
Suf pruts werkje. Het word nergens echt eng. Tiener- meisje wat zelfmoord pleeg en dan terugkomt om te spoken bij het vriendje waar ze een oogje op had. De standaard spooky dingen zijn aanwezig zoals spiegels, seance en stroom(licht en computer) die knipperen. Maar zelfs als de geest in beeld kom is het een meisje met wat sminck ipv een enge verschijning. Enige wat ik leuk vond was dat er 90- jaren computer dingen waren te zien. Zoals de spelcomputer console en een joystick! Maar ook daar gaat het stuk omdat er wel beeldscherm van nu staan! De hoofdrolspeler Keir Gilchrist vond ik ook niet echt super! Beetje met starende ogen en weinig tekst in een camera gluren is voor mij niet acteren. In mening andere B- film wordt er beter geacteerd.
Edie
Matig.. Duidelijk erg low budget (wat in principe niet erg is), het kon me allemaal weinig boeien wat ik op het scherm zag. Spannend werd het nergens, nah..
Oliveri
Meer een horror dan een thrilller. Helaas kon deze film me niet boeien, ondanks het veelbelovende begin.
Daan258
Begint nog best aardig met redelijk wat spanning en een lekker sfeertje, maar helaas was de rest van de film totaal niet boeiend.
Erg saai en onuitgewerkt verhaal met nogal veel fouten, jammer.
Wat ik wel erg grappig vond is dat de film mij in het begin gelijk al deed denken aan Disturbia (2007), en dat niet snel daarna een personage in film zei: "you're like Shia LaBeouf in that movie with the creep next door".
Maar al met al was dit geen best filmpje.
kampsie1
Vreemde film, kon mij zeker wel boeien. Erg low budget, maar nergens storend.
Ja ik vind Dit gewoon goed!
MeteoraXV
erg goede film! goed tempo, goed verhaal, lekker trippy, goede muziek, leuke personages, ik heb er van genoten
bjerik76
Op zich wel een aardig filmpje.
Misschien iets te laat gekeken, want ik begreep niet alles meer, of er zaten gewoon wat foutjes in.
Daniel was toch ook verliefd op die Mona, en andersom ? dus waarom pleegde ze eigenlijk zelfmoord. ?
Mona was een tiener, woonde alleen in een villa ? of wisten haar ouders niet dat er een geheime vleugel was in de nieuwbouw villa waar ze zelf in woonde, waar je via haar kledingkast in haar voodoo kamer terecht kwam ?
Als je been eraf word gehakt tot boven je enkels, volgens mij ga je dan wel dood binnen bepaalde tijd zonder medische hulp... ..
En dan de rol van de ouders van alle partijen bij alle gebeurtenissen ...
zo waren er nog wel een paar vraagtekens.
Jammer van het afgeraffelde eind.
geef mij dan maar de horror/thriller " 100 feet " met Famke Jansen, ook met een enkelbandje
Noodless
Een film die als een nachtkaars uit gaat. Nochtans een redelijk begin, maar naarmate de film vordert, wordt het allemaal ver gezocht en vooral slap uitgewerkt. Ook al wil de film niet voorspelbaar overkomen, toch weet je al vlug hoe de vork in de steel zit. En qua horror blijf je op je honger zitten. 3/10
Njah.
Beetje zorgwekkend dat een film als deze al niet meer aan een 2* gemiddeld komt. Nu is MM ook niet de meest geschikte plaats om tips op te doen wat betreft horror films, maar dit is toch wel zeer bedroevend.
Dark Summer is gewoon een fijn horrortje, waarbij Solet voor de derde keer (tweede keer als je de werkelijke chronologie van z'n oeuvre aanhoudt) laat ziet een goeie horrorregisseur te zijn, die telkens nét wat anders weet te maken.
De film begint als een soort Suburbia (waarnaar de film ook zelf refereert), gooit er een haunting verhaaltje doorheen maar weet vooral op te vallen door een sterke stilering. Veel sfeershots, kleine details en/of rustpunten die allicht niet veel toevoegen aan het verhaal, maar wél aan het sfeertje dat gecreëerd wordt.
Acteerwerk is goed, mooi geschoten en geëdit, een fijne, wat atypische maar wel passende soundtrack en hoewel naar het einde toe de film iets aan kracht inboet nog steeds wel een waardige finale. Het genre produceert véél slechtere films dan dit.
Tonypulp
Hear hear. Het is echt aan jezelf om hier het kaf van het koren te scheiden tegenwoordig, maar dat maakt het wat mij betreft juist leuker (paar keer goed op je bek gaan incl.). Solet stond al langer op het lijstje, maar mag wel een uitroepteken achter deze plaatsen nu
Ben benieuwd!
Tonypulp
Solet houdt het klein, low key en authentiek. Lovenswaardig dat hij dit tot het einde volhoudt. Deed me een beetje denken aan Flanagan's Absentie. In beide gevallen low budget projecten die zich met veel geduld en met passende bravoure presenteren. Door die ingetogenheid worden ze een beetje het geniale (stille) kindje achterin de klas. Laat al die andere gasten maar schreeuwerige, over de top films maken, dan maken wij op de achtergrond de werkjes die echt de moeite waard zijn. En zo presenteert Solet een intrigerend klein genrewerkje (maar ook weer niet), want ondanks het simpele haunting verhaaltje, concentreert hij zich liever op alles wat daar omheen gebeurt. Vond het met name (audio)visueel opvallend, met veel diversiteit in bewegingen en een fijne, eigen flow (versnelt vrijwel nergens, inclusief de climax). Gaat tijdens de dialogen vaak dicht op de huid, daar moet je maar net van houden, maar is absoluut passend. Dit zijn inderdaad de filmpjes waar je het voor moet doen, maar die zowel hier als op IMDB gewoon niet te ontdekken zijn zonder zelf een gok te nemen.
Ben benieuwd!
Nja, imdb doet ie het niet veel beter.
Tonypulp
Hier op MM heb je in ieder geval nog wat overzicht qua gebruikers en hun smaak, dus daar kun je vaak nog wat aan aflezen.
Vooral die zwembadscene sprong er bij mij positief uit. Klein meesterwerkje binnen de film.
Tonypulp
Prachtige scene met dito muziek (alhoewel verre van mijn smaak). Solet zet daar in no time een heel dromerig eigen wereldje neer. Maar ook simpele zaken zoals dialogen die eens lekker ''ongeschoold'' worden uitgevoerd en niet compleet autistisch van totaalshot / two-shot naar med. close persoon #1, medium close persoon #2... and repeat. Die frustratie zit me even diep na het kijken van Granny's House (2015)
Op dat vlak heeft hij trouwens wel goede stappen gemaakt, want bij Grace (2009) zag het er regelmatig uit als een RTL4 drama.... maar dan nog wel een goed RTL 4 drama.
Halcyon
Keir Gilchrist is een interessant acteur. Ook in It Follows vond ik hem heel overtuigend spelen, straalt ook goed die indie-vibe uit met zijn dromerige blik. De film zelf is niet slecht, maar wel erg kleinschalig en daardoor beperkt in z'n impact. Het claustrofobische element doet het zoals altijd wel goed, maar het occulte element daarentegen is weinig opzienbarend. Als geheel misschien onvoldoende, al springen enkele scènes wel in het oog. Ik denk aan het zwembad en de ingemaakte kast.
john mcclane 2
Njah.
Ik word hier ook een beetje schijtziek van,
als of mensen die zich helemaal vinden in alleen romantische komedies en disney klassiekers verbaasd zijn dat er rare dingen gebeuren in horror films die ze niet verwachten .
Hallo! dat is vaak juist de bedoeling i.p.v het happy end wat je normaal verwacht,
Ik hecht behoorlijke waarde aan het gemiddelde hier op MM,maar de horror films zijn een probleem .
john mcclane 2
Als een koorts droom,zo voelt dit aan. Met een geweldig subtiele soundtrack .
Het is langzaam,maar wel indringend.
En dan helpt zo'n huisarrest wel mee. Maakt het letterlijk extra beklemmend .
best sterk .
Esteban
Ja, hier en daar is een mooi plaatje te bespeuren. Ja, de muziek heeft iets. Samen zorgt dat enkele sfeervolle flarden. En ja, Keir Gilchrist is een veelbelovend acteur.
Neemt echter niet weg dat het geheel op geen enkel vlak werkt. Nooit verrassend, nooit spannend, nooit meeslepend. Het 'horror'-gedeelte blijft dan ook steken bij clichématige en haast slaapverwekkende gebeurtenissen. Overslaan.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

The Barber
Thriller, 2014

The Shrine
Horror, 2010
zelfmoordzwembadhouse arrestvillainessbloedvergietenhekserijséanceevil womanséanceevil spell