A Good Man (2014)
Genre: Actie
Geregisseerd door: Keoni Waxman
Met onder meer: Steven Seagal, Victor Webster en Tzi Ma
Plot A Good Man
Alexander (Steven Seagal) is de perfecte soldaat, totdat een klein meisje sterft in zijn handen tijdens een missie in Irak. Sam Huang is een handhaver voor de Chinese Triad, die zijn schuld aflost voor het verzorgen van een veilige doorgang van zijn zusje Mya naar de VS. Wanneer de wrede Mr. Chen de moorden die hij heeft gepleegd in de schoenen schuift van Sam, ontvoert hij tevens Mya en geeft haar over aan de maffia. Alexander besluit Sam te helpen om zijn zus terug te krijgen en de Triad te verslaan.
Alexander
Movie Star
jarno1975 (moderator series)
Bring It On!!!
Bedankt voor het posten van de still DiDa
Las dat je ook een keer gesproken had met Waxman.
Bedankt voor het posten van de still DiDa
Las dat je ook een keer gesproken had met Waxman.
Ik heb A Good Man niet op moviemeter gezet hoor ha ha. Dat was iemand anders.
Het klopt inderdaad dat ik regelmatig contact heb met Keoni Waxman. Ben ook een van de staff members van de Seagal website. Vandaar dat Waxman regelmatig wat info doorspeelt aan mij.
jarno1975 (moderator series)
Ik heb A Good Man niet op moviemeter gezet hoor ha ha. Dat was iemand anders.
Klopt, ik heb de film hier op MM gezet maar jij had de still op de Seagal website gezet.
DiDa
Oh oke! Ha ha. Bedankt voor het toevoegen!
US release 19 augustus. Hier de dvd cover + officiele Lionsgate press release:
Lionsgate Press Release: A Good Man - DVD - Home Theater Forum - hometheaterforum.com
Iron Maiden
Ziet er beter uit dan verwacht.
Vond in Force of Execution Seagal z'n vechtscenes slorig gemonteerd, hoop dat deze productie hem weer eer aandoet.
DiDa
Ziet er beter uit dan verwacht.
Ik vind de trailer ook zeker niet verkeerd. Veel actie en een gemotiveerde Seagal (voor zover ik kan zien)
DiDa
Splendidfilm released de film in Duitsland op 26-09-2014. De Nederlandse uitgave is dan waarschijnlijk ook van Splendid:
Hier de Duitse (en dus waarschijnlijk) Nederlandse cover + nieuwe stills"
JacoBaco
Zo te zien is hij nog niet afgestapt van de broodjes hamburgers met cocaïne.
DiDa
Gister stond de NL release nog op 25-09-2014. Nu is deze datum (bij bol.com) verwijderd.
Even afwachten:
bol.com | Good Man, Massimo Dobrovic, Steven Seagal & Ron Balicki | Dvd
Vanaf 25-09 te koop:
bol.com | Good Man, Massimo Dobrovic, Steven Seagal & Ron Balicki | Dvd
nobeltje
je weet alle films van hem zijn eigenlijk wel het zelfde alleen het verhaal is anders je moet er van houden toch?
Iron Maiden
Waxman maakt nogal wisselvallige films met Seagal, het is altijd maar afwachten in welke categorie zijn nieuwste productie komt te vallen.
blisteringdude
Altijd weer die gare eindes met Seagal die een veel te jonge chick hosselt. Verder was het wel een vermakelijke actiefilm.
DiDa
De eerste officiele reviews zijn positief en praten over een van Seagal's betere dtv films.
Tonypulp
Waxman blijft presteren. Seagal heeft zijn match duidelijk gevonden; nummertje 5 inmiddels. Wéér in het oostblok, maar dat past hem (ook in z'n privéleven) wel. Hij lijkt er nog altijd genoeg zin in te hebben. Getuige ook dat de volgende samenwerking tussen de beide heren alweer aangekondigd is (Absolution met o.a Vinnie Jones). Als DTV gewoon érg solide! Bekwaam geregisseerd en Seagal met een goatee. Daar doen we het voor
En hij heeft een te jonge chick aan het einde. Dus.
JdeB
Tja wat moet je hier nu weer van zeggen.....
In de categorie B-film is deze film knap gemiddeld. In de categorie Steven en DTV ook. Zelfs in de categorie Steven films geregisseerd door deze 'regisseur' (5 stuks) is deze gemiddeld.
Bekwaam geregisseerd? Nou nee. Ik zie niet bepaalt een vorm van ontwikkeling bij deze regisseur in de laatste 5 films van zijn hand. Met name ten aanzien van positionering kan deze man nog wel wat extra lesjes gebruiken. Bovendien had Ik af en toe het gevoel dat mijn televisiescherm bewoog (terwijl dat toch echt niet het geval was....).
Mijn indruk van onze vechtbarbapapa met (wederom) schaamhaar op zijn kin is redelijk positief. Hij heeft veel screentime, spreekt voor de verandering eens alles zelf en heeft redelijk wat dialoog voor zijn doen. Hij oogt geïnteresseerd. (grappig dat ik dit benoem, want dit zijn natuurlijk basisvereisten. Echter de kenners weten anders).
Echter, het knokken viel mij tegen. Dat laat hij voornamelijk (of hoofdzakelijk) aan Victor Webster over. Af en toe beukt Steven eens iemand tegen de vlakte, maar dat duurt vaak erg kort en is weer eens warrig in beeld gebracht (met stunt-double uiteraard). Daarnaast - maar dat is smaak - loopt hij weer te veel te zwaaien met een zwaard. Ik wil hand to hand. Geen gepruts met ijzerwerk.
Enfin 2,5*
NB: dat gedoe met die veel te jonge chicks moet echt eens stoppen. Hij kan met gemak haar (overgroot)opa zijn. Bah
Shinobi
"I'm a regular man who does bad things to bad people."
Force of Execution (2013) vond ik nog best aardig, maar dit vind ik weer een stapje terug.
Qua verhaal is het uiteraard zo rechtlijnig als het maar kan zijn, zonder verrassingen. Neem daarbij als setting een generiek Oostblokland, huur wat woest uitziende mannen in die een paar Engelse zinnen eruit kunnen krijgen en je bent klaar zou je zeggen. Toch is er enige moeite gedaan; zoals eerder gezegd oogt Steven Seagal geïnteresseerd en blijft het geheel redelijk onderhoudend, ondanks enkele mankementen.
Helaas valt de actie veelal tegen. Seagal maakt zich ervan af met wat rommelig in beeld gebrachte vechtscènes die niet kunnen overtuigen. Dit keer maakt hij soms gebruik van een mini-zwaard, maar dat is ook niet al te spectaculair. Daarentegen zorgt Victor Webster gelukkig wel voor wat roering, maar het is niet genoeg om de boel te redden.
Al met al oké, zolang je de tekortkomingen voor lief neemt. Overigens kan het einde met die jonge chick inderdaad niet, wat een pijnlijke vertoning.
2,0 Sterren.
John Milton
En hij heeft een te jonge chick aan het einde. Dus.
Damn. Als drie mannen hun genetic predisposition en lolita-complexen (speaking about men in general, not you guys) dan moet het wel heel fout zijn. Is dat meisje zo jong, Seagal zo stokoud, of allebei? En is dat iets dat hij doet de laatste jaren? Ik heb 8 Seagal films gezien, maar als we Machete wegdenken was Fire Down Below (1997) de meest recente die ik gezien heb. Die halve om te huilen recente film van een paar jaar geleden op tv, waarvan ik de titel niet eens zou weten, tel ik natuurlijk niet mee. Wat een vieze snoeperd dan. I should have known, met dat ringbaardje
Wat de film betreft, of de trailer althans: neh-uh. Dan ga ik liever Above The Law of Hard To Kill kijken. Beide nog nooit gezien. Toen ik 12 was had een van mijn vriendjes (ja zo heette dat toen, kan het ook niet helpen) het vaak over de film 'Nico', diè was pas hard. Maar het is er nooit van gekomen nog.
Shinobi
Gevalletje van allebei John Milton. Het kwam te geforceerd en onnodig over.
Ik weet niet of hij dat vaker doet, maar in de laatste film die ik van hem zag, deed hij het niet.
ipman-99
"I'm A Regular Man Who Does Bad Things To Bad People." ...
" !!!
Heerlijke Actiefilm
!!! 'A Good Man' is de nieuwe actiefilm met
Steven Seagal. Regisseur Keoni Waxman en Steven Seagal slaan opnieuw
de handen in elkaar ..., dit is na 'The Keeper', 'A Dangerous Man',
'Maximum Confiction' en 'Force Of Execution' de vijfde samenwerking
tussen beiden heren. Ik heb ervan genoten van deze Actiefilm
met genoeg variatie in de actie scènes die heerlijk werden vast gelegd.
Tzi Ma mag dan weer de heerlijke slechterik van dienst spelen ... !
De Chinese Triad en de Russische maffia staan centraal in deze Actiefilm
en zullen oog en oog komen te staan met Steven Seagal en zijn handwerk
!
Je kan altijd wel iets vinden om over dit soort genre films te beginnen mekkeren
en zagen ..., het punt is dat dit gewoon een genietbare actiefilm wil zijn waarvan
er vroeger zoveel werden gemaakt maar waar er telkens een publiek begon te zagen
over het verhaal ! Dit is voor de Actie liefhebber die op voorhand weet wat hij mag en
kan verwachten.
P.S: Zalig dat Steven Seagal in deze film een soort
van samurai bij zich had ...., dit leverden enkele heerlijke
bloederige actie scènes op
!
Left4Dead
Ai, ai, ai....pijnlijk deze prent. Schokkerige beelden en actiemoves van Seagal worden weggedraaid omdat de Glimmerman een wandelende hark is geworden. Het enige wat echt in actie was van Seagal was zijn pratend k.tje. Een sjaal en een jas moeten zijn overgewicht wat verbergen.
Het verhaal is dun maar het script is echt de zwakste schakel hier, heb me bijna doodgelachen om de filosofische oneliner helemaal aan het begin. Het acteerwerk is matig te noemen en vind zelf dat het meisje dat Mya speelde nog het beste werk afleverde. Nee alles is in het dieprode van de b-producties beland. Een deur eruit forceren en daarna een shot laten zien dat de deur helemaal niet op slot zat vind ik toch echt wel beneden niveau.
Veel producties worden tegenwoordig in het Oostblok geschoten omdat het veel minder kost en ook minder regelwerk vergt. Er zitten er een paar mooie plaatjes van de omgeving tussen maar dat is eigenlijk mijn enigste echte positieve punt. Zo nu en dan zijn er de vechtscènes en de meeste mensen zullen deze film juist daarvoor willen zien. Over geloofwaardigheid hoeven we het niet te hebben en de prachtige liefde die ontstaan is al helemaal niet. De timing was soms bar slecht, bij de editing had men daar even anders mee om moeten gaan.
De vorige film van Seagal met daarbij dezelfde regisseur heb ik beloont met 2**. Deze krijgt niets meer of minder en dit was voor mij de laatste productie die ik heb gezien van Seagal met Waxman.
schumacher
Een film van Seagal bekijk ik niet omwille van een sterk/goed verhaal ze
Ik vond de film goed.
En een te jonge chick? De dag van vandaag zie ik irl regelmatig eens ze
. Niks mis mee. De kijkers willen geen oude lelijke taart zien e.
Ik heb me bij deze film goed vermaakt. Alleen helemaal int begin was het een beetje schokkerig gefilmd maar nadien was het oke.
Brabants
De mogelijkheid tot verwezenlijking van low-budget films t.g.v. oude actiehelden zoals Seagal, Van Damme en o.a. Lundgren ligt tegenwoordig vooral in het Oosten van Europa. Bij 'A Good Man' is dat niet anders en is zo'n decor niet eens zo heel erg storend. Het werpt zelfs gelijk een bron van maffia met zich mee en daar is het in dit soort films nu juist om te doen. Het verhaal is daarmee zeker standaard maar leent zich perfect voor de skills van Seagal. Hiermee staat het decor, het verhaal en de cast zeker garant voor een van de betere Seagal producties van de laatste tijd. Toch moet er gezegd worden dat de laatste scene niet meer kan voor een man van in de zestig. Maar goed dat hij daarbij zijn leren jack nog aan had.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Man to Man