• 9.371.613 stemmen

The White Haired Witch of Lunar Kingdom (2014)

Fantasy | 111 minuten

Genre: Fantasy

Alternatieve titels: Bai Fa Mo Nu Zhuan Zhi Ming Yue Tian Guo / The Bride with White Hair

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Chi Leung 'Jacob' Cheung

Met onder meer: Bingbing Fan, Xiaoming Huang en Vincent Zhao Wenzhuo

Gesproken taal: Mandarijn en Kantonees

Plot The White Haired Witch of Lunar Kingdom

In de nadagen van de Ming-dynastie heeft het keizerlijk hof last van corruptie door tirannen die over het land heersen. Met de Mantsjoes die azen op een verzwakt rijk dreigt er tevens oorlog. De situatie is nog erger in de buurt van de noordwestelijke grens, waar hongersnood voor veel slachtoffers zorgt. Om de slachtoffers van verder lijden te besparen, vecht de tovenares Jade Raksha tegen de soldaten die de mensen onderdrukken. Als wraak besluit de lokale overheid Jade schuldig te doen lijken voor de moord op gouverneur Zhuo Zhonglian. Dit verandert haar en de leden van haar cult in voortvluchtigen voor een misdaad die ze niet hebben gepleegd.

Lian Nishang

Huang Taiji

Ke Pingting

avatar van RuudC

RuudC

Hmm, de posters in de metro van Shanghai zien er een stuk interessanter uit.

avatar van DreamTech

DreamTech

Ik vond dit een mooie film en ook goeie actie film plus zeer mooie muziek verrassend als een soort sja zeg maar sprookje heb me goed vermaakt zonder al te veel te willen verklappen !!

avatar van yesplease

yesplease

Bijzonder om te zien, deze film is gemaakt voor een chinees publiek en is dus niet aangepast aan westerse verwachtingen. Het verhaal wordt vluchtig verteld (omdat het al bekend is in china), en de film richt zich vooral op mooi uitgevoerde, maar onwaarschijnlijke gevechten en een romance.

avatar van Bulgozer

Bulgozer

De actie was wel aardig, maar naarmate de film duurde werd het steeds zoetsappiger helaas

Matig.

Ze zijn het daar al eventjes kwijt. Zowel in China als HK vertillen ze zich regelmatig aan een overdaad aan matige CG en kitscherige beelden. Ook deze film heeft daar geregeld last van, als zijn er ergere zondaars.

Het begint allemaal nog wel aardig, maar het niveau van de oude films wordt nooit gehaald. Daarvoor is het toch allemaal net te gladjes en is Cheung een iets te matig regisseur. Wanneer de film écht wil uitpakken is het al snel wat té slick en wat slordig in de afwerking.

Verder heeft deze film ook niet zo heel veel nieuws te bieden. Een verhaaltje van verraad, liefde en wat martial arts. De cast doet het aardig maar loopt geregeld verloren tegen veel te duidelijke bluescreens.

Een update die het niveau van de originele films niet weet te halen. Naar het einde toe wordt het ook wel wat flauwer, met name omdat de actiescenes toch nooit vol kunnen overtuigen. Als er dan ook nog eens een stevige scheut melodrama tegen matige CG achtergronden bijkomt, wordt het moeilijk om een echt goede film te maken. Slecht is het echter ook niet, maar ze kunnen daar zoveel beter ...

avatar van blurp194

blurp194

Weinig opzienbarend.

Niet dat het nou een slechte film is. Verre van. Maar wel wat erg standaard, er zijn een heleboel films uit China die precies ditzelfde patroon volgen en het in dezelfde stijl vertellen - of zelfs hetzelfde verhaal vertellen. Een sprookje eigenlijk, en mierzoet daarbij.

De actiescenes zijn niet overal even sterk, vooral in de tweede helft vond ik het niet overal echt mooi. De stereotype vliegende-held scenes zien er hier en daar houterig en slordig uit, alsof de hulpjes de touwen niet goed vast hadden. Niet slecht, maar best wel eens beter gezien. Toch zijn de beelden grotendeels erg mooi en fris, de invloed van de huidige technologie is daar wel in te zien.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Special-effects: Het ene moment prachtig en het andere moment zwaar onder de

maat.

Verhaal: Zeer storend om te volgen, gaat van de hak op de tak.

Acteerwerk: Helaas niet overal even sterk.

Acteurs / actrices: Prima gecast.

Kostuums: Super mooi.

Eindconclusie: Hoge verwachtingen die uitmonden in hevige teleurstelling.

2 sterren puur voor de acteurs / actrices & kostuums, meer kan ik er helaas niet

van maken.

avatar van joolstein

joolstein

Mooie film maar laat wat steken vallen! Zo zijn de rechtstreeks uit de computer getoverde achtergronden te duidelijk zichtbaar. Dit doet erg afbraak aan de film. De gevechten zijn mooi en strak geregisteerd maar zijn ook niet echt speciaal. Bij sommige massa- scene`s is het ook iets te rommelig. Bingbing Fan heeft/is een erg mooie verschijning/ rol. Onderhoudende film die het helaas niet haalt bij de klassiekers.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Erg mooie film, leuke gevechten en erg mooie omgeving.

Bingbing is nog steeds geweldig.