• 9.375.049 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Colin Minihan

Met onder meer: Brittany Allen, Freddie Stroma en Melanie Papalia

Plot Extraterrestrial

"They do not come in peace."

Een groep schoolvrienden gaat naar een afgelegen hut in het bos voor een weekendje feesten. 's Nachts zien ze plots een vreemde vuurbal die uit de lucht valt. Ze rijden naar de plek toe en ontdekken het wrak van een neergestort vliegtuig en een stel onheilspellende voetafdrukken die vanuit het vliegtuig de bossen in leiden. Wanneer ze vanuit alle hoeken aangevallen worden door ongewenste, wraakzuchtige bezoekers verschansen ze zich in de hut, barricaderen ze ramen en deuren en proberen ze de nacht te overleven.

avatar van Corcicus

Corcicus

oelala

tattoobob

Nice...mijn intresse is gewekt.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Zekers vet!!!

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Lijkt me 3 keer niks

avatar van FillumGek

FillumGek

Klinkt gooeedd!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Trailer Extraterrestrial.

lekker hoor, ik ben enthousiast.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik hoop dat het weer eens een echte goeie Sciencefiction film word. Het horror gedeelte hoeft voor mij dan niet perse, maar het Sciencefiction daar kijk ik naar uit.

Het is ook wel één van mijn favorieten genres. De laatste S/F film waar ik echt van onder de indruk was is District 9, maar dat was ook wel een top film vind ik, ik ben bang dat deze niet hetzelfde niveau haalt, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet enorm veel zin in heb.

avatar van Corcicus

Corcicus

Teleurstellend.

Het einde maakt één en ander goed, maar ik heb daarvoor wel twee keer overwogen om 'm uit te zetten. Niet spannend, niet goed geacteerd, slechte cgi (de aliens zien er echt niet uit) en niets vernieuwend. Gewoon een doorsnee b-film die nergens in uitblinkt.

avatar van letice90

letice90

geweldig !!

ik vind het jammer dat mensen deze film afkraken , want het is wel dergelijk een goede film !!

je moet wel van deze gerne houden , en sf films hoeven altijd niet eng te zijn ,, daar is het niet eens voor gemaakt ,, dan moet je een dikke enge horror film kijken !!

en voor een low budget film , met acteurs die niet bekend zijn ,, vind ik het zeker een goede film ,, je ziet niet eens dat het een low budget film is !!

ik heb er zeker van genoten en het einde is inderdaad verrassend ,, echt fucked up zeg maar !!! voor mij een dikke 4 ,,, komt ook omdat ik echt van dit soort films houd .

avatar van Mondragon

Mondragon

Vond hem echt zeer matig.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

letice90 schreef:

geweldig !!

Je zegt dat de film 4* waard is, jammer voor de film dat je boven niet gestemd hebt, de score was dan hoger dan de magere 2,07 die er nu staat. Met jouw verhaal ben ik het eens, SF hoeft niet angstaanjagend te zijn, daar zijn inderdaad de horrorfilms voor en die zijn de laatste tijd trouwens voor een liefhebber als mij, om te huilen. Alleen bloedspetters, rondvliegende ledematen en agressievelingen. Niet meer de suspense zoals een tijdje geleden en dat is ook jammer.

Deze film staat a.s. weekend op onze "kijklijstje" en na de trailer zijn we erg nieuwsgierig geworden naar deze film, want deze is wel goed!

tattoobob

Aardig....net aan 3 sterren voor mij.

De film had van mij wat beter kunnen beginnen...want het was een beetje wat we al vaker gezien hebben...zuipende jongeren je kent het wel.

Na mate de film vorderde werd het steeds intressanter....jammer genoeg bleef het allemaal binnen de lijntjes.

Acteerwerk was middelmatig....CGI had van mij iets beter gemogen.Ja ik zou hier best nog een deel van willen zien.

avatar van Merlinium82

Merlinium82

geen slechte film met vlagen spannend en creepy. Deze film doet mij veel denken aan "alien abduction" (2014) die iets eerder uitkwam als deze. Heb beide films achter elkaar gekeken om toch een vergelijken te geven en kwam tot de volgende conclusie: Aliens beter vorm gegeven acteerwerk is soms aan de slappe/matige kant.

2,5* voor deze film maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de andere dit komt door dat er toch wat van je verwacht wordt als je de film grave encounters hebt geregisseerd.

tattoobob

Grave Encounters was ook niet best hoor

avatar van gauke

gauke

De trailer beloofde een keiharde productie met schokeffecten. Echter het bleek een clichématig, plomp, rechtlijnig en vanouds beproefd (alien)horrorverhaal, zonder noemenswaardige verrassingen en spelend in het inmiddels uitgemolken woud, te zijn. De humor werkte niet, de tienerpersonages waren te simpel en oninteressant en het bedachte einde was volslagen getikt. Enkel de effecten op visueel vlak waren best goed gelukt.

avatar van Daan258

Daan258

Mwah, best matig. Meestal houd ik wel van dit soort film, maar dit was niet al te best.

Weinig spanning, niet al te best acteerwerk en wat hierboven ook al gezegd werd: CGI had veel beter gekund. Had eerlijk gezegd wel een iets beter filmpje verwacht.

Binnenkort maar is ff Alien Abduction kijken, hoop dat die wat beter is.

avatar van Cobusss

Cobusss

Ik vond hem juist wel goed.

Welliswaar met een knipoog maar wel op de goede manier!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vond hem helemaal zo slecht nog niet, al was het acteren niet altijd even best. Die gast met die bril vond ik veruit de meest irritante verschijning van de hele film. Wat kan één zo'n gast een film verpesten zeg. Maar buiten dat merkte ik, dat ik aangenaam verrast was na het zien van deze film. Ik vond het eind namelijk wel mooi bedacht, ik dacht dat de film al afgelopen was, maar toen bleek het gewoon door te gaan. Al bij al heb ik een aardige s/f film gezien.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Dat einde??...WHY!!...WTF, echt zo'n einde als in de film: The Mist!

Een heel punt eraf, alleen vanwege dat idiote einde: naar mijn mening uiteraard

Verder een erg sfeervolle film, alsmede een vrij spannende film- al zijn dit luttele momentjes....maar toch:)..

Ook leuk om HEM even te zien: The Man, The Myth, The ....nee niet The Hoff, maar'' Michael Ironside''...gheghe

avatar van letice90

letice90

knusse stoel schreef:

het is echt waar je van houd ,, ik vind het een mooie film .. tuurlijk kan het beter , maar voor een low budget film vind ik hem zeker goed !! er zit in een kern van waarheid in de film ! jammer dat de film zo slecht beschreven staat ,, ik vind hetzelf persoonlijk de moeite waard om het te kijken !! en precies de horror films van tegenwoordig is niks ..... ik wacht eens op een film waar ik niet van durf te slapen , dat is al eeuwen geleden gebeurd .. sf is meer gemaakt om je te fascineren , met technologie , niet om je bang te maken

avatar van peterjohn

peterjohn

Zonde van de half uur dat ik dit heb kunnen aangluren.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Sorry 'peterjohn', wij vonden het een aardige film die echt wel spanning had en ons heeft geboeid van begin tot einde. Over het einde: Jammer dat het zo verliep, verder kan ik er niets over zeggen zonder het verhaal te verraden.

En 'letice90', ik vermoed dat je al redelijk wat griezel/horror hebt gezien en meestal word je na verloop van tijd minder zacht! Jammer maar waar en slaap je lekker na zo'n film. Is misschien ook beter dan de hele nacht wakker liggen, ja toch?

avatar van MovieMeteur

MovieMeteur

Speciaal voor 't eerst in jaren ingelogd om dit baggerwerk een dikke onvoldoende te geven, acteerprestaties van niks, verhaal wat door een 12 jarige is geschreven en een blinde stond achter de camera.. Yuk, wat slecht!

avatar van mock turtle

mock turtle

plotomschrijving klinkt goed, maar film is dramatisch. vol onaannemelijkheden en fouten, zeer slechte tienerfilm

avatar van Shinobi

Shinobi

"Dude, that's a dead fuckin' alien."

Van de heren achter Grave Encounters (2011) zie ik. Die was wel te pruimen, maar met deze film zijn ze lichtelijk doorgeschoten.

De aanloop naar het hele gebeuren duurt redelijk lang en ondertussen krijg je te maken met de gebruikelijke studenten die feest willen vieren enz. Alhoewel er een - onnodig - romantisch subplotje in zit waarop iets te veel focus wordt gelegd. Het resulteert zich in domme dialogen en ietwat houterig acteerwerk.

Zodra de aliens in beeld komen, wordt het enigszins interessant. Helaas blijkt dit niet van lange duur te zijn, omdat ze er matig uitzien. Toch gaat het verder dan bij dergelijke films en krijg je een 'kijkje in de keuken', wat voor een paar opmerkelijke scènes zorgt.

Jammer genoeg weet 'Extraterrestrial' er geen goed einde aan te breien. Als kijker lijkt het zelfs alsof je in een aflevering van 'The X-Files' bent beland. Het slaat nergens op en geeft zeker geen voldoening, omdat het te vergezocht is.

Al met al erg ondermaats. Overigens is de gehanteerde found footage stijl op momenten te verwaarlozen; het voegt niets toe.

1,5 Sterren.

avatar van Rickyman

Rickyman

Zo slecht vond ik het nou ook niet en is het nog wel een vermakelijk SF filmpje,

helaas worden de spannende en soms leuke momenten afgewisseld door onnodige liefdesperikelen en vreemde acties van de hoofdrolspelers.

Best oké.

Wat het begin betreft is het jammer dat de titel eigenlijk al weggeeft waarover de film gaat. Meestal is dat beetje mysterie aan het begin van dit soort films wel nuttig om het stuk met de zuipende jongeren door te komen. Dat valt hier dus weg.

Eens de film op gang blijven de broertjes vooral bij wat clichés hangen. Toegegeven, er zitten een paar leuke ideeën in (zoals de regen die plots stopt) en de effecten zijn naar behoren, maar de laatste tijd zijn er al meer alien films geweest en het komt vaak toch op hetzelfde neer. Een gebarricadeerd raam met wat lichteffecten achter en een hoop geschud.

Gelukkig zit er ook nog een derde deel aan de film, waardoor er toch nog sprake is van een kleine verrassing. Best leuk en ook de climax mag er zijn. Blijkbaar wordt het niet echt gesmaakt door de meeste mensen hier, vond het op zich wel passend. Een geweldige band met de hoofdpersonages is er toch niet echt, dus is het best grappig dat ze op het eind alsnog sterven.

Aangenaam filmpje, veel genre elementen, niet al te veel nieuws. Maar wel behoorlijk uitgevoerd. Met dank aan het hele einde voor een halfje extra.

avatar van kiirstteenn

kiirstteenn

Wat een B-film. Verschrikkelijk!

avatar van The Oceanic Six

Wat opvallend dat deze film zo slecht scoort qua gemiddelde, want ik vond dit meer dan vermakelijk. Eng wordt het niet, spannend wel. Onderhoudend ook. De aanloop is wat langdradig, maar daarna komt er best tempo in en zit er genoeg actie in om ieder geval mij te vermaken. Gelukkig blijft de film nog redelijk mysterieus (ook doordat alle actie in het donker plaats vind) en vond ik het einde zeer geslaagd. Lijkt het leuke stelletje het te overleven, worden ze door de overheid overhoop geschoten en begraven, zodat ook deze alien-landing verborgen voor de wereld zal blijven. Verrassend, maar prima slot van een prima B-film.

Kleine 3,5* is dit wel waard.