• 9.378.789 stemmen

Geregisseerd door: Michaël R. Roskam

Met onder meer: Tom Hardy, Noomi Rapace en James Gandolfini

Releasedatum: 30 oktober 2014

Plot The Drop

Een barman uit New York redt een verwaarloosde puppy uit een vuilnisbak en hierdoor wordt hij het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich te midden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waar hij werkt.

avatar van cor1946

cor1946

Een goede film. Wel traag maar goed spel maakt het de moeite om hem af te kijken.

avatar van Waku

Waku

Sterk misdaad verhaal die vooral door een uitstekende cast wordt gedragen.

Met name Tom Hardy zet een puike rol neer als timide barman.

3.5*/4*

avatar van stefan dias

stefan dias

Deze claustrofobisch geschoten sfeerpic, kon me wel bekoren. Gelukkig op groot scherm gezien want de fotografie is, zonder opzichtig te zijn, geweldig. Bij Rundskop had ik nog een beetje mijn twijfels, maar hier zit alles goed. Nadruk ligt vooral op het verhaal en de extreem gewelddadige context wordt vooral gesuggereerd en voedt de dreiging/spanning zonder ze in je gezicht te wrijven, zonder ze uit te smeren. Dankjewel mijnheer Roskam.

In het begint lijkt Bob met zijn trage spreken net niet achterlijk en stoort het bijna. Maar gaandeweg gaat het minder vervelen. Zeker als hij zich ontwikkelt tot een personage zoals Stallone in Copland of Noiret in Coup de Torchon: een schlemiel die uiteindelijk iedereen te kakken zet. Op zich niet zo heel geloofwaardig, maar in een film werkt het wel lekker.

Tom Hardy is perfect gecast als de brave schlemiel die uiteindelijk rustig de puntjes op de i zet. En verder geen overbodige nevenplots, alles draait om het verhaal. Eenvoudige film, maar die zijn vaak het moeilijkste.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Na vele weken weer een hoop pif paf poef films te hebben gezien, is het ook wel eens

lekker om een misdaadfilm te kijken waarbij het verhaal rustig tot kalm gebracht wordt.

T. D. (2014) beschikt over een steengoede cast die de kijker weet te trakteren op zeer

intens geacteerde scenes die recht toe recht aan getoond worden, zelf vind ik dat zo

nu en dan heerlijk wegkijken.

Naar mijn mening hebben we hier dan ook te maken met een geslaagde filmproductie,

die in ieder geval bij mij een uitermate bevredigend gevoel heeft achtergelaten.

4 hele dikke sterren van mijn kant.

avatar van nadrin

nadrin

Veel te langdradig en eigenlijk gebeurd er zo goed als niks.

avatar van stefan dias

stefan dias

nadrin schreef:

Veel te langdradig en eigenlijk gebeurd er zo goed als niks.

Deze film is een beetje jazz: het verhaal wordt verteld tussen 'de noten' heen. Er gebeurt net heel veel in de film maar het wordt (en ik vind dat knap en interessant) mooi om het geweld heen verteld.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

stefan dias schreef:

Heel mooi & correct verwoord, heer Dias.

avatar van Lurtz

Lurtz

Lijkt dat trage films populair zijn tegenwoordig, voor mij iets teveel.

avatar van shortmen

shortmen

Deze film vond ik verrassend goed. Tom Hardy speelde erg goed en overtuigend. De gehele film ben ik benieuwd gebleven naar wat er zou gaan komen. Mede hierom waardeer ik deze film met 4 sterren.

avatar van 93.9

93.9

Waardeloos maffiageneuzel. Soms moest ik een scene terugdraaien omdat mijn aandacht niet getrokken werd. Het gaat allemaal langs je heen. Zo saai, zo niet origineel, zo middelmatig.

avatar van louisvf

louisvf

Prima cinematografie

Verder vrij traag en inhoudsloos

avatar van Breur

Breur

Toch nog vaak over deze film nagedacht. Bij het lezen van vele positieve reacties hier, komen de herinneringen bij deze prettig trage misdaadfilm weer naar boven. Hardy en Schoenaerts leveren een puike acteerprestatie. Verhoogd met 0,5 *

Smugmarty

Ondanks dat ik in aanvang vanalles te mopperen had... is hij toch goed uit de bus gekomen.

Inderdaad > het slow-story-telling genre doet het goed ook in de misdaad range.

Ik moest af en toe even verbijten dat ik het onnozele gedrag van Bob een beetje erg overacting vond, zeker in de scenes waar hij Noomi Rapace het hof probeert te maken. Maar goed dit alles draagt uiteindelijk wel bij tot het grote contrast in de slotfase.

Enfin hij blijft hangen dus 3,5.

Breur schreef:

Klopt het sfeertje blijft aardig hangen..

HALVE TAMME. schreef:

Heel mooi & correct verwoord, heer Dias.

Ik sluit me aan...;)

avatar van dhr.charry

dhr.charry

er gebeurt niet zoveel in de film. Jammer. Ik had het gevoel, dat ik nog liever naar een 'wegkijkertje' kon kijken.

trage film maar aan het einde toch blij dat ik hem gezien heb! topper!

avatar van _Casper_

_Casper_

GEwoon goed, en zeker waard een x te zien

avatar van grandpa

grandpa

In tegenstelling tot vele anderen geef ik na hem 2x te hebben bekeken een vette 4,5.

Goed script en uitwerking alles wordt langzaam maar zeer doordacht opgebouwd met toch een verrassende laatste 20 minuten.

Chapeau

avatar van goongumpa

goongumpa

Zo'n film die vrijwel enkel uit pratende personages bestaat. Bijna alles is close gefilmd, met een kleine scherptediepte waardoor de achtergrond nauwelijks zichtbaar is. Dus dan moet alle kracht komen vanuit de personages,het acteerwerk en de dialogen... En daar schort het toch wel. De personages blijven te veel aan de oppervlakte. Hardy kan nog wel fascineren, maar alle andere karakters zijn slechts constructies. Ze komen niet tot leven. Daardoor kan de film zich nooit echt verheffen boven een 'degelijk verteld verhaal'. Ik kan me moeilijk aan de indruk onttrekken dat het bronmateriaal (een kortverhaal) net iets te weinig vlees had voor een langspeelfilm.

avatar van egelhunter

egelhunter

Goede film. Hardy speelt erg goed zijn rol zoals ik hem nog niet eerder gezien heb.

avatar van Pim1993

Pim1993

Film met een eigenaardig en in veel opzichten cynisch sfeertje. Het verhaal is eigenlijk doodsimpel, maar wordt toch op een originele manier neergezet. Dit vanwege de enorm ongecompliceerde dialogen die wel weten te raken, net als het fraaie acteerwerk. Hardy speelt de koele kikker, waar die het best in is.

Het duurde wat mij betreft te lang voordat de boel een beetje op gang kwam. Complimenten wel voor het feit dat de spanning er echter goed ingehouden werd. Het mocht wel wat vlotter hier en daar.

Nou, dat was het wel zo'n beetje. Ruim voldoende in mijn ogen.

avatar van Daniël44

Daniël44

Geniaal geacteerde film met in de hoofdrol Tom Hardy als rustige maar ook slimme bartender, die uiteindelijke een echt ''don't-f*ck-with-me-type'' te zijn. Ook de (Belgische trouwens) 'gek' deed het goed en bracht spanning in de film, wanneer hij de moord van iemand op zich neemt en dreigt Tom Hardy's hond te mishandelen. De vrouwelijke tegenspeelster van het hoofdpersonage, die ik tot nu toe alleen nog kende van de 2e Sherlock Holmes film, deed het verrassend goed. De Tsjetsjenen vond ik echter niet zo overtuigend...

De laatste 10 minuten waren geniaal en heel spannend. Ondanks dat de film best wel traag is, verloor ik nooit mijn aandacht en wilde ik blijven kijken.

Een goede misdaad-drama dus die me trouwens een beetje deed denken aan Nightcrawler.

avatar van Antonev

Antonev

Ik vond het maar een redelijk mat en grijs filmpje, dat nergens echt spannend wordt. De verhaallijn is dun, maar de acteurs doen het aan de andere kant wel aardig. Leuk om eens gezien te hebben, maar ook echt niet meer dan dat.

avatar van psychopath

psychopath

Super film, helemaal in me straatje. Ik hou wel van films waar een realistische sfeertje en drama in zit. Een verhaal wat ergens in New York af zoals tig andere verhalen van mensen. Herken er veel van uit me eigen leven, niks geen glory maar een wereld waar niet veel rozengeur en maneschijn is.

avatar van Noodless

Noodless

Mooi, eenvoudig verhaal met zin voor realisme dat zonder saai te worden rustig voortkabbelt.

Goed acteerwerk. En niet te vergeten de schattige hond die een uitermate belangrijke rol in de film speelt. Ik zou hem ook dadelijk meenemen. 7/10

avatar van fritsje

fritsje

Sfeervolle thriller met een mooie opbouw,in het begin speelt Hardy met verve de onozele hals,later blijkt hij toch wel wat meer in zijn mars te hebben.Laatste rol Gandolfini ook meesterlijk.Snap alleen niet wat die Rapace hier doet,vrouw met weinig uitstraling( die heeft ze na de zweedse millenium films thuis gelaten).

avatar van Confusie

Confusie

Mooie film. Noomi deed het erg goed als hulpeloos vrouwtje vond ik. En Tom Hardy mag ik sowieso wel, de man zet altijd mooie rollen neer.

avatar van JJ_D

JJ_D

Mooi portret. Over een verleden van het soort waar je als mens nooit meer van los komt. Hoezeer je ook verlangt naar een geruststellend, doodnormaal heden: je kent de verkeerde mensen, kunt de verkeerde dingen, bent vertrouwd met de verkeerde wegen. Je probeert het rechte pad te bewandelen, maar het is je voorgeschiedenis die het telkens scheef trekt. Oude demonen…je kunt er niet mee afrekenen, nooit helemaal, maar je kunt ze een plaats proberen geven. Om verder te gaan. Ik herhaal: mooi portret.

Mooi dat alle personages een bepaalde tragische dimensie hebben. Aangrijpend. Hun handelen is niet (integraal) ingegeven door het slechte: ze verlangen naar iets (iets goeds?) en de weg die ze daarvoor afleggen, gaat ten koste van iets of iemand. Maar ze hebben nooit anders geleerd. Ik herhaal: mooie tragiek. Aangrijpend.

‘The Drop’? Een januskop. (a) geld, boeven, bloed, broodwinning – (b) een hond, want wil zorg dragen voor, want moet iets compenseren van vroeger. Kan niet ter communie gaan – ik herhaal: oude demonen.

Ook cinematografisch overigens pendelend tussen het burgerlijke en het criminele. Schizofreen sfeertje, als je het mij vraagt. Niet Nicolas Karakatsanis meest esthetische cameravoering, maar intens is ze wel. Met de soundtrack en de bijtend intense acteerprestaties, krijg je vanzelf een film die zijn klauwen in je vel zet. Chapeau, Michaël R. Roskam!

avatar van Irrynthius

Irrynthius

Een Eerlijke, ietwat langzame film met lekkere sfeer. Een authentiek karakter, zo kalm en zelfbewust, dat ik er jaloers van wordt.