Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Michaël R. Roskam
Met onder meer: Tom Hardy, Noomi Rapace en James Gandolfini
Releasedatum: 30 oktober 2014
Plot The Drop
Een barman uit New York redt een verwaarloosde puppy uit een vuilnisbak en hierdoor wordt hij het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich te midden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waar hij werkt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Drop (BoekMeter)
Fitz
Detective Romsey
Briele
jacobine_rodijk
Tevens 't debuut van Dennis Lehane als scenarist, schrijver van onder andere Shutter Island, Gone Baby Gone en Mystic River; die allen een verfilming hebben gekregen.
MH040
- regisseur van Rundskop
- laatste film van Gandolfini
- met Tom Hardy en Matthias Schoenaerts
Kan me de laatste keer dat mijn verwachtingen voor een film zó hoog waren niet herinneren!
cordiacovens
Wat een acteur was het toch he. Heel veel zin in deze film.
Zandkuiken
Trailer ziet er niet enorm origineel uit, maar kan wel een sfeervol misdaadfilmpje worden.
Tarkus
Wanneer kunnen we deze verwachten?
1 Oktober release in Belgische zalen
sinterklaas
Beetje in hetzelfte straatje als Blood Ties? De regisseur van Rundskop? De stoerste vrouw uit Zweden? Vette shit!
Die poster...
JulieV1995
De eerste nl review is binnen en krijgt hoge score. Vooral Tom Hardy lijkt de show te stelen.
Kondoro
Leuke en interessante trailer. Tom Hardy vond ik een goeie acteur in Warrior (2011) en This Means War (2012) dus hoop dat hij in deze film ook een sterk rolletje speelt... Ben benieuwd!
dimi303
Woensdag is deze aan de beurt. Ben benieuwd naar Roskam zijn eerste Amerikaanse poging.
Uier
- 2006 berichten
- regisseur van Rundskop
- laatste film van Gandolfini
- met Tom Hardy en Matthias Schoenaerts
Juist. En die poster. Wow!
g4uth13r
Gisteren gezien.
Matthias Schoenaerts als psycho-dierenbeul, wijlen James Gandolfini perfect gecast als wanhopige mafia-cafébaas en Tom Hardy verdient een oscar! Grauwe thriller die zeer langzaam op dreef komt, je met veel vragen aan het scherm gekluisterd houdt en eindigt met een killertwist! Hollywood-debut van regisseur Michaël R. Roskam om U tegen te zeggen! TOP
Prinz
Tom Hardy speelt sterk, ook Rapace is aangenaam. Schoenaerts en Gandolfini vond ik niet boven hun normale niveau uitstijgen. Het einde van de film beviel me, gedurende de rest zat ik wel een beetje op mijn honger. Twijfelde tussen 3 en 3,5* maar de sterke eindscène met een ijskoude Hardy zorgt toch nog voor een kleine 3,5*.
K. V.
Me eens aan deze gewaagd en 'k vond het een prima misdaadfilm die me zeker kon boeien. Ondanks dat 'k een beetje moe was, ben 'k niet in slaap gevallen.
De cast deed het ook uitstekend. Vooral Tom Hardy sprong er zeker uit en kwam erg overtuigend over. De rest van de cast deed het ook prima. Verder zag de film er uitstekend uit en moest zeker niet onderdoen voor andere Amerikaanse producties.
Prima kijkvoer voor misdaadliehebbers.
dvdfreak123
Fantastische film echt van genoten
Roskam zijn eerste hollywood productie is direct een knaller. Film heeft een trage opbouw maar verveeld geen seconde was de ganse speelduur aan het scherm gekluisterd. Hardy zet een fantastische acteerprestatie neer. Schoenaerts en Gandolfini spelen ook zeer goed maar Hardy draagt zoiezo de film. Plot op het einde was ook zeer goed en had ik niet verwacht. Topper
4.5 zeker verdient
LPereboom
een heel sterke film van onze trots Roskam, de film zelf is heel traag en actie zal je niet vinden in deze film. Maar het is wel een fantastische karakterfilm geworden met daarin de hoofdrol voor Tom Hardy, die echt schitterend acteerde ( Zat op een heel ander niveau
) Film bouwt de spanning goed op tot het einde om dan toch wel met verrassende plot uit de kast te komen! Ik heb echt genoten van deze eerste Amerikaanse productie van onze Belg. Keep up the good work!!
Badalamenti
Niet enkel Humo, ook The Drop ? Michaël R. Roskam - cobra.be is gul met de sterren.......
Ik had dus net iets meer verwacht ! De film overstijgt op geen enkel vlak de middelmaat....
Filmkriebel
Waar gaat de hele ophef over? Ook ik vond dit een vrij middelmatige film. Dit duister maar té loom misdaaddrama gaat over zaakjes in een "drop bar" die het daglicht niet mogen zien. Ook voel je als kijker aan dat het één en ander verborgen of verzwegen is. Dit zorgt voor een bijzonder dikke en dreigende sfeer, het sleept makkelijk mee en je weet dat er een climax komt, maar wat een zwakke climax éénmaal die er is. Acteerwerk is trouwens ook zo indrukwekkend niet... Hardy en Gandolfini okay. Rapace en Schoenarts no way en de beloofde "killer twist" was ook niet WOW. Wat mij betreft een stuk onder Rundskop en dat had ik niet echt verwacht. Wat ontgoocheld dus, met dank aan de overdreven media-aandacht. typische 3* film.
Breur
Media-aandacht? Ik heb niet veel voorbij zien komen... Over je oordeel kan ik (nog) niets zeggen, ga hem vanavond zien en ben erg benieuwd!
Weet iemand de oorspronkelijke naam van de film? Destijds zag ik de trailer, maar de naam was niet The Drop. Gewoon uit nieuwsgierigheid.

Vijf overleden acteurs die de release van hun laatste film niet meer meemaakten

Misdaadfilm 'The Drop' met Tom Hardy vanavond te zien op SBS9

Nederbelgisch trots: vijf internationale films van Nederlandse en Vlaamse regisseurs

Warrior

Still Mine
Drama, 2012

Sicario
Actie / Thriller, 2015
diefstalbarwinterchantagehuurmoordenaarbartendercrime bossgeorganiseerde misdaadgangsterpitbullkerkcatholicbrooklyn, new york cityex-gevangenesuper bowlabandoned puppy