• 9.370.349 stemmen

Alternatieve titel: Unconscious

Geregisseerd door: Michael Polish

Met onder meer: Kate Bosworth, Wes Bentley en Olivia Rose Keegan

Plot Amnesiac

"What he can't remember is killing him."

Een jonge vrouw (Kate Bosworth) verpleegt haar bedlegerige man (Wes Bentley) nadat hij is ontwaakt uit een coma als gevolg van een auto-ongeluk. Hij lijdt aan geheugenverlies en kan zich niets herinneren over zijn leven, alleen enkele flitsen over een ongeluk en een jong meisje, waarvan hij denkt dat het zijn dochter is. Na enige tijd begint hij zich af te vragen wat er werkelijk gebeurd is op de dag van het ongeluk en of zijn vrouw werkelijk is wie ze beweert te zijn.

avatar van 606

Ik denk dat hij niet is ontwaakt uit een coma als gevolg van een auto ongeluk

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik ben weer benieuwd,op papier klinkt het goed.....nu de uitwerking nog.

avatar van tattoobob

tattoobob

Beetje een saaie film...acteerwerk is wel oke....Bosworth vind ik ook altijd wel oke,maar het verhaal is gewoon niet boeiend genoeg en het word ook niet intressant op het scherm getoond.

Ook is er is wel een redelijke sfeer aanwezig in de film maar daar word te weinig mee gedaan.

Jammerrrrrr.

avatar van blurp194

blurp194

Style over, ehh ja vanalles eigenlijk.

Het verhaal rammelt in ieder geval aan alle kanten, en de overdreven manier waarop Bosworth lispelend en kwispelend door de beelden heen schuifelt is ook niet precies begrijpelijk of vanzelfsprekend. En dan begin ik er maar helemaal niet over dat ze met een bontjas aan het elektrische mes hanteert - en dat is kennelijk aangesloten aan een oneindig lang verlengsnoer.

Het had op zich wel grappig kunnen uitpakken, maar er mist net wat teveel, en het is ook net niet over the top idioot genoeg om langs die weg interessant te worden. Een tikkie meer Nurse 3-D (2013) bijvoorbeeld.

avatar van Raffael77

Raffael77

Wat een trage film en vooral niet boeiend.

avatar van Theunissen

Ik vond dit eerlijk gezegd best een goede mysterieuze Thriller, die ook wel iets weg heeft van de film "Misery (1990)". Het eerste gedeelte van het verhaal is vrij saai en traag, maar na circa 30 minuten komt het verhaal lekker opgang en gaat het er geregeld ook hard aan toe. Dat laatste komt op conto van Kate Bosworth die een kille naamloze vrouw speelt die leeft (verhaal speelt zich gewoon af in de tegenwoordige tijd, althans minimaal in de jaren 90) volgens de jaren 50/60 (auto, kleding, muziek en aankleding in huis) en een kind wilt hebben.

Kate Bosworth maakt deze film zeer genietbaar om naar te kijken en dan eigenlijk niet vanwege haar uiterlijk (ze mag er overigens zeker wezen) maar in alle manieren van haar kille doen. Zo was de scene geweldig als haar eveneens naamloze man aan haar vraagt (nadat hij iets ontdekt heeft, namelijk een lijk in een kast) "wie ben je ?" en zij dan daar op antwoord "ik ben de vrouw die van je houdt, die voor je zorgt, die je eten geeft die je in bad doet en met je vrijt" (best ideaal toch ). Ook heeft ze het geregeld over wetenschappelijk weetjes (zoals o.a. over olifanten, batterijen, muziek, doppen op flessen en schoktherapie), wat best humoristisch is en tevens leerzaam. Met zo'n wetenschappelijk feit begint ook haar marteling op haar man en wel als volgt "Lieverd, weet jij iets van elektroconvulsietherapie ? Ook bekend als schoktherapie" Sowieso was ze lekker hard (soms best fraai in beeld gebracht) en apart opdreef zoals o.a. bij het vermoorden van de postbode en de politievrouw. De laatste met een elektrisch mes/zaag en dan gekleed in een bontjas waarmee ze van te voren bezig was om het lijk van de postbode weg te werken. Haar manier om haar eigen verwondingen te behandelen was ook wel apart (met een soldeerbout) en ook vond ik het geweldig als ze zegt (later overigens nog eens) tegen haar man "Lieverd, ik breng dingen in slaap voor mijn werk, en ze worden daarna niet meer wakker. Wist je dat ?".

Het hele verhaal draait ook eigenlijk alleen om haar en haar man (bepaald niet overtuigend gespeeld door Wes Bentley), die ontwaakt uit een coma als gevolg van een auto-ongeluk waardoor hij tevens lijdt aan geheugenverlies en niet meer weet wat werkelijkheid is. Wel ziet hij soms in flitsen een meisje voorbij komen, waarvan hij denkt dat het zijn dochter (gespeeld door Olivia Rose Keegan) is. Het verhaal is lekker mysterieus en wist me zeker ook te boeien en ook met de uitvoering van het verhaal zit het wel goed. De ontknoping op het einde mocht er zeker wezen en daar komt ook weer een wetenschappelijk weetje aanbod "Wist je dat Walter Freeman, het ijspriem-lobotomie heeft uitgevonden" Ook is het einde sterk en verrassend en vooral m.b.t. hoe het allemaal nu precies in elkaar zit en wie nu eigenlijk echt de man en vrouw zijn. Ze waren echt man en vrouw en de vrouw wilde perse koste wat kost een kind hebben, terwijl haar man onvruchtbaar was ondanks diverse dure behandelingen. Ze besloten daarna maar om een kind te ontvoeren. De vrouw eindigt overigens het verhaal met een eerder genoemde uitspraak over haarzelf, die ze toepast op haar man

Al met al gewoon een goede thriller, waarmee ik me goed heb vermaakt en dan vooral vanwege de heerlijke rol van Kate Bosworth.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Tergend traag filmpje.

Ik moest denken aan Misery maar die gedachte was maar van korte duur. Thriller/mysterie zou nog kunnen, maar horror?! dacht het niet.

De nagenoeg one-location opzet begon best sfeervol maar de spanning kwam eigenlijk maar niet van de grond. Verder ook niks bijzonders aan die vrouw die daar in een bontjas met een soort electrische broodmes en ander werktuig aan het zwaaien was, ik vond het zelfs lachwekkend op een gegeven moment. In die zin me dan wel weer vermaakt.

Aanrader? Nee, overslaan dit.

avatar van broncode

broncode

Ik dacht steeds dat ik mezelf teveel informeerde over een film als ik aan een film begon, en daardoor mijn mening teveel naar beneden schaalde.

Maar gelukkig is dat niet het geval want deze film krijgt vernietigende kritieken op moviesites, terwijl ik hem best wel goed vind en zeker niet saai.

Misschien komt het door de belichting of de tijd waarin het zich afspeelt, maar ik vond het een mooi gemaakte intrigerende film.

Kate Bosworth speelt sterk genoeg voor mij om over te komen als manikale bitch.

avatar van Rickyman

Rickyman

Een trage film inderdaad, maar niet saai. Gewoon een fijn rustig gefilmde thriller.
Met een opvallende sterke rol van Kate Bosworth als een prachtige, ietswat mysterieuze jonge vrouw met een eigenaardig klassiek stijltje en haar informatieve wetenswaardigheetjes vond ik ook wel een leuke eigenschap. Ik weet niet of ik wel zo snel aan de wandel zou gaan, als je zo wakker wordt met zo'n vrouw naast je bed en ze zegt zwoel; "Dag lieverd, ik ben je vrouw ... enz.. ".
Maar goed, daarbij heeft ze ook een luguber kantje, zodat dit sfeervol filmpje nog wel enkele horrormomenten bevat en het einde was ook wel verrassend.
Heb me er toch prima mee vermaakt.

avatar van Collins

Collins

Een ernstige aanrijding met een auto en een man die in een kale kamer uit een coma ontwaakt.

Zo begint het. Vervolgens ontvouwt zich op trage wijze het bizarre verhaal achter deze mysterieuze gebeurtenissen.

Het acteerwerk is ingehouden en zakelijk. De dialogen zijn kort en bevatten soms wel en soms niet ter zake doende informatie. Langzaam en subtiel verkrijgt de kijker enig inzicht in de personages. De achtergronden en beweegredenen worden langzaam ingekleurd.

Het huis waar de personages zich bevinden, is opvallend schaars en ouderwets ingericht. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Het is alsof het huis en zijn bewoners zich in een tijd bevinden die afgescheiden is van de moderne wereld. Bizar.

Door de samenvoeging van al deze elementen ontstaat in de film een sfeer die steeds onnatuurlijker en onaangenamer aanvoelt. De sfeer en het mysterie worden fantastisch uitgespeeld.

Echte binding met het verhaal is er helaas nooit. De kijker houdt altijd afstand tot de personages. Ze zijn nooit innemend of menselijk. Het zijn vreemdsoortige wezens waar de kijker geen band mee kan ontwikkelen. Er is geen warme emotie of inleving mogelijk.

Toch een groot minpunt aan een verder prachtig vormgegeven film.

avatar van bjerik76

bjerik76

horror?

vond het dan meer richting thriller gaan.

het is een lange zit, waar je (te lang) wacht op wat er precies gebeurt is.

dat was voor mij toch een verassing, maar het had allemaal wel wat spannender gekund

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Ik moest bij deze film ook vaker terugdenken aan Misery, maar deze film haalt dat niveau niet. Het scenario is hier en daar onduidelijk. Wie is die dode man eigenlijk?? Eigenlijk een beetje een gemiste kans. Het mocht allemaal een heel stuk scarier voor mij. Wel een degelijke boven de middelmaat film dus 3,5 sterren

avatar van ricone

ricone

saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiii

avatar van mixmaster

mixmaster

Deed veel aan de film ''Misery'' denken.

Leuke spanningsopbouw en een lekker wazig sfeertje.

Niet goed en niet slecht, middelmaatje.

avatar van HK Senator

HK Senator

ricone schreef:

saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiii

Klopt. Goed verwoord.

avatar van nadrin

nadrin

Origineel is het verhaal niet. Maar elk beeld is een parel op zich. Hier is over elk shot nagedacht. Het verhaal had veel beter verteld kunnen worden. Maar de sfeer is wel geslaagd.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Wat heeft deze film een potentie , maar de karakters zijn te koud, en levenloos ( niet letterlijk natuurlijk , het is geen zombie film

Wat er met de hoofdpersonen gebeurd , is niet van belang, maar dat is wel de bedoeling , het is geen doorsnee slasher of i.d

Het is werkelijk waar prachtig geschoten . Mooi , niet kil , in tegenstelling tot de film zelf .

Kate Bosworth valt ondanks dit wel op . Gewoon goede actrice . Meer kan zij er ook niet uit halen denk ik .

Geen voldoende . of een 5,5