Genre: Komedie / Western
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot A Million Ways to Die in the West
"Bring protection."
Het verhaal speelt zich af tijdens het Wilde Westen, een tijd waarin een man’s reputatie alles was. Albert (Seth MacFarlane), een schaapherder, raakt zijn aantrekkelijke vriendin (Amanda Seyfried) kwijt nadat hij bang wordt tijdens een tweegevecht en zich terugtrekt uit het duel. Ontmoedigd door de gebeurtenis durft de laffe Albert zijn gezicht haast niet meer in het openbaar te vertonen. Dan ontmoet hij een beeldschone vrouw (Charlize Theron) met een mysterieus verleden. Terwijl zij Albert helpt zijn zelfvertrouwen weer terug te vinden, worden zij langzaam maar zeker verliefd op elkaar. Hun relatie dreigt uit elkaar te vallen wanneer haar man (Liam Neeson), een beruchte crimineel, ten tonele verschijnt en Albert wederom voor een duel wordt uitgedaagd.
Albert Stark
Lewis
Sheriff / Narrator
Millie
Nomi
Wat een verschrikkelijke film! We hebben de film na een kwartiertje stopgezet. Slappe humor, een aaneenschakeling van flauwe grapjes. Geen verhaal te bekennen. De hoofdrolspeler komt hysterisch over, met zijn witte tanden in het wilde westen van 1882. Jammer, want we hadden zin in een onderhoudende, grappige film
Billy-Pilgrim
Seth MacFarlane heeft een uniek gevoel voor humor. Dat komt prima tot uiting in zijn gevierde animatieserie Family Guy, iets minder goed in zijn daarop volgende animatieseries American Dad en het inmiddels gecancelde Cleveland Show. Family Guy heeft toch wel een speciaal plekje in mijn hart. Het is vaak kinderachtig en leunt sterk op popcultuur referenties, maar met name de joke-density is gewoon heel prettig. Het doet precies wat je uiteindelijk verwacht van een komedie: laat je lachen en verrast met soms zeer originele observaties. MacFarlane begrijpt gelukkig dat de plot slechts een achtergrond is voor de grappen. Verhaal hoeft niet goed of interessant te zijn (mag wel natuurlijk), maar de grappen, daar draait het om.
Ted vond ik grotendeels een succesvolle transitie van de typische MacFarlane stijl naar live action cinema. Veel grappen achter elkaar, vaak niet plot-gerelateerd, acteurs die het ook leken te snappen. Deze nieuwe western vind ik daarin minder geslaagd. Het was interessant om Seth zelf in actie te zien. Als acteur is hij inderdaad te beperkt. Deed me soms een beetje aan Seinfeld denken. Wel goed in het brengen van de grappen, maar kan moeilijkere emoties niet goed overbrengen. De overige acteurs deden het eigenlijk wel prima. Het was vooral het script wat me tegenviel. Er werd voor mijn gevoel te weinig gedaan met de mogelijkheden die deze setting biedt voor grappen. Met name in de tweede helft van de film valt er nog maar weinig te lachen. Dat is toch wel een groot probleem.
De eerste helft van de film houdt de film overeind. De typische harde, schuine humor die we ook van Family Guy gewend zijn is alom present en het verhaal blijft daar aan ondergeschikt. Jammer dat die balans doorslaat naar de andere kant.
Verder wel een mooi gemaakte film. Decors en kostuums zien er goed uit. Cinematografisch verder niet zo interessant. Leuke film om een keer te zien, zeker als je van Family Guy houdt, gewoon kijken. Niet memorabel verder, helaas.
Hatseflats89
Meh...
Kon soms wel lachen.
Mijn vriend vond het overigens wel een erg leuke film en heeft hem 2 x bekeken.
Ikzelf zal hem niet voor een tweede keer opzetten.
Joey Kay
Net gekeken, heb er wel om kunnen lachen. Kijkt gewoon lekker weg, inderdaad flauwe humor maar dat kan prima op een doordeweekse dag haha. Geen film die je op het puntje van je stoel zet, geen mooi plot die ontrafelt....nee, maar wel met een chippie en cola goed weg te kijken....
Captain Pervert
People die at the fair.
A Million Ways to Die in the West toont op de poster veelbelovend: "from the guy who brought you Ted". Laat ik dat nou net een geweldig grappige film vinden. Zo leuk als Ted was, zo flauw en bij vlagen pijnlijk ongrappig was deze film van Seth MacFarlane.
Seth zelf is geen goed acteur, maar zijn ietwat sullige hoofd past wel goed bij de rol die hij speelt. Met een beter script met meer sterke grappen had hij me zeker niet gestoord. Maar gedurende lange stukken in de film ligt de grapdichtheid erg laag en ook slaan veel te veel grappen de plank volledig mis. Dan zit je dus op de bank keihard niet te lachen en ga je je automatisch irriteren aan de eyeliner van Seth MacFarlane.
Spaarzame hoogtepuntjes zijn er ook. Zoals de bizarre "running slave" schiettent: heerlijk fout. Of wanneer iemand wegens hevige buikloop een hoed volkakt en je denkt dat daarmee de scène voorbij is en je de inhoud niet te zien zult krijgen, maar dan komt het stiekem toch een seconde in beeld. Dit gaat heerlijk in tegen filmconventies en je verwachting als kijker en dat waardeer ik enorm aan de bedenksels van Seth MacFarlane. Sowieso moet deze film het vooral hebben van het parodiëren van (western-) filmconventies. Maar net als de film in een flow van leuke, oncenventionele, typische MacFarlane-grappen zit, is daar Charlize Theron die een bloem in de reet van Liam Neeson steekt. Jammer.
Toen de makers een acteur zochten voor de rol van indiaan, werd uiteraard Wes "Geronimo" Studi gebeld. Verrassing. Ergens moet het voor hem wel eens leuk zijn een onzinrol te spelen in plaats van serieuze indiaan. Naast zijn kleine bijrol is de film vooral een podium voor Seth's entourage uit de "Roast" programma's. We zien de ene na de andere voorbij komen, waaronder helaas ook de tenenkrommend irritante Gilbert Godfried. De cameo van die oude man die in het schuurtje aan het knutselen was (ik zal het niet verklappen) was leuk bedacht maar werkte totaal niet. De beste cameo zit nog wel helemaal aan het eind.
Overigens is de film visueel niet slecht en zitten er wonderschone landschappen en zonsondergangen in. Maar waar het om gaat, de typische MacFarlane-humor, moet het ruimschoots afleggen tegen kinderachtige grollen waar zelfs Bassie en Adriaan nog niet om zouden kunnen lachen.
Macmanus
Typisch
Was te verwachten dit. Het ging net iets te goed met Macfarlane waardoor hij wat uit de bocht vliegt. Hij doet zichzelf in de hoofdrol, wat grote namen erbij en hij kreeg waarschijnlijk nog meer vrijheid.
Het resultaat is dan ook vooral niet geslaagd. Macfarlane is een beetje wat mensen van de radio meestal ook moeten doen. Liever alleen als de stem en niet in beeld. Hij gooit nu net als Family Guy veel grapjes op je af en het zijn vooral veel losse flodders. Het jammere is ook dat hij er dan toch voor kiest om er een verhaal lijntje in te stoppen en ook nog zo een cliche rijke. Had veel beter voor een gehele sketch show kunnen gaan dan. De film is niet hopeloos want er lopen genoeg sympathieke mensen in rond. En hier en daar wel een geinige grap. Maar het is nergens een volwaardige film. Bij Ted werkte dat beter. Waar ik juist dacht dat hij daar meer zou grijpen naar de sketch structuur van Family Guy omdat dat succesvol is. Deed hij dat verrassend daar juist niet, helaas hier wel.
2.5 sterren.
Daan258
Leuk filmpje.
Goed mee vermaakt, hier en daar een aantal keer kunnen lachen, vooral om neil patrick harris. Hij stal wel echt de show in deze film
maar echt erg grappig was het helaas niet. Had toch wel wat beters verwacht van Seth MacFarlane.
Verder was hij wel het kijken waard maar TED was toch een stukje beter.
Glennekeeeee
matige komedie ondanks de lage verwachtingen die ik al had. de locaties zijn top, de beelden zijn schitterend en het westernsfeertje zit er duidelijk in. maar het verhaal boeit niet echt en zeker in het eerste deel lijken het meer sketches aan elkaar geplakt dan éen vloeiend verhaal. de film heeft zeker en vast zijn momenten en al word er vaak teruggegaan naar pis en poep-grappen, ze zijn vaak wel zeer hilarische varianten op wat we daarover allemaal al gezien hebben. Seth is hier wel niet echt op dreef en zijn ben stiller-typetje is lang niet zo sterk als dat stiller het zelf zou doen, soms is hij zelfs op het irritante af. Theron is dan weer een genot om naar te zien en op zich vond ik de chemie tussen die 2 nog niet heel slecht. over seyfried, harris en leeson kunnen we kort zijn, hoewel zij op alle posters stonden hebben zij eigenlijk maar zeer kleine rollen die hun weinig vrijheid geeft. wel leuk waren verschillende cameo's van o.a. Foxx, Reynolds en nog enkele anderen.
een matige komedie waar ik meer van verwacht aangezien dit het team van ted is die het gemaakt heeft. het verhaal is rommelig en niet in balans maar toch heeft de film zeker en vast zijn momentjes en verveelt het niet echt dus een 2,5
Leno
Enorm veel grappen komen er op je af, soms niet leuk maar meestal toch wel geestig. Dat de film uiteindelijk toch wat teleurstelt is met name vanwege de matige hoofdrol van MacFarlane zelf. Met zijn gladde uiterlijk past hij totaal niet in die rol, daarnaast lukt het hem niet om de film te dragen. Theron compenseert wel wat, maar kan het niet redden. De onzinnige bijrol van Neeson haalt weinig uit. Desondanks wel best grappig.
Gang_Star
Een leuke komedie van Seth MacFarlane, maar wel meer van het type je moet er van houden. Dan is de film zeker goed te doen. Het verhaal is matig, maar de humor die vaak flauw is (soms bijna tenenkrommend) was ook vaak best leuk. Buiten dat was de film voorbij voordat ik er erg in had. Leuk, maar net niet dat beetje extra.
Tarkus
Deze film stond aanvankelijk op mijn verlanglijstje om hem aan te kopen, maar heb me laten leiden door de toch wel slechte kritieken om hem van de lijst te schrappen.
En daar heb ik dus goed aan gedaan, want deze film is niet echt wat ik ervan verwachtte.
De humor is ver te zoeken, flauw zelfs.
Ook de cast, toch wel enkele grote namen (Neeson en Theron o.a.) vind ik niet top, misschien is het spreekwoord 'schoenmaker blijf bij je leest' hier wel van toepassing ik vind vele leden van de cast niet goed in een komedie als deze, waaronder het reeds genoemde tweetal.
Het wordt al aangehaald in andere commentaren, de beelden zijn mooi dat is ook zo, en de western sfeer komt duidelijk tot zijn recht.
Misschien moet men met deze cast eens een 'echte' western maken, maar laat Seth MacFarlane dan maar thuis !!
Suza--nne
Na 20 minuten uitgezet.. vond het niet de moeite waard om verder te kijken.
Cyclops
Goed aan deze film: de mooie shots van Monument Valley en de cameo van doc Emmett Brown. Dat was het wel zo'n beetje.
Geno
De sfeer was trouwens prima. De beelden waren ook erg goed. Er werd eerlijk gezegd ook goed geacteerd. Elk verhaal is als je alles analyseert veelal flinterdun, maar het gaat om de vertelling. Daar lag het ook niet aan. Maar... alles was uit balans op een of andere manier. Jammer! Net te veel flauwe en rauwe en herhaalde gein; het lag er te veel bovenop. Als dat anders was geregisseerd en gedoseerd dan wordt het al een veel betere film. Het verhaal zelf kon meer diepte krijgen door meer nadruk op de spanning te leggen. Had zeker gekund!
Nou ja.... zeker niet slecht... en zeker eens zien luidt mijn advies; een 2.5*
Timothyvdmeer
Heeft me zeker wel vermaakt. Soms op het absurde af maar dat was het charmante ervan.
Macfarlane is lekker glad en daarom weet je gelijk deze film met de gepaste hoeveelheid zout te nemen. Theron had een leuke rol en vulde die ook goed in.
JeroenFR08
Had een dikke komedie verwacht, maar wat stelt Macfarlane hier teleur zeg.
Het gedoe met Theron is vooral tenenkrommend. Als ik een liefdesfilm had willen zien had ik die wel opgezet. Hoeveel tijd werd er in de romance gestoken! Waardeloos... Ook totaal niet grappig.
Wat overblijft zijn een paar keer een dikke glimlach op mn gezicht, maar een heel, heel magertjes geheel.
cantforgetyou
- 1952 berichten
De film is vaak niet grappig, maar wel onderhoudend. Camera werk is goed. Fotografie ook. Mooie plaatjes van de omgeving. De poep en scheet grappen zijn nog het leukst. Charlize Theron is altijd leuk om naar te kijken.
Matige film waarin een schapenherder een duel verliest en daarmee ook zijn vriendin. Een soort van parodie op de western (en tijdens deze momenten is de film ook op zijn best, maar dit is vooral op het begin). De lompe humor is ook nog wel leuk. Het verhaal is behoorlijk saai en de film had met gemak een stuk korter gekund.
K. V.
Deze eens meegebracht en de film had zo z'n momenten. Af en toe wel grappig, maar soms ook wel onderbroekenhumor, een beetje wisselend dus.
Der film zag er wel goed uit en de cast deed het ook niet slecht.
Tja, het is zeker geen meesterwerk geworden, maar 'k heb me er eigenlijk toch wel mee vermaakt. Prima kijkvoer om eens mee te pikken als deze via tv passeert, maar toch niet veel meer.
skipy05
Leuke film. Toch wel beter en anders dan ik had verwacht.
De humor in de film was wel goed. Het gaf wat extra aan de film.
Toch heel wat bekende acteur die het trouwens goed doen.
Marvinleeaday
Heb me best goed vermaakt. Wel erg flauwe humor, maar... daar hou ik van.
Minpuntje Charlize Teron moet wel leren om echt te lachen of gewoon in films blijven spelen waar niet hardop gelachen hoeft te worden.
LOTR-lover
Tja, A Million Ways to Die in the West is zo'n komedie die je ligt of niet. De humor van Seth McFarlane is uiteraard zeer expliciet en specifiek, met Family Guy als ultieme voorbeeld. Daar moet je van houden. Ik ben een Family Guy liefhebber dus qua humor zou 't goed moeten zitten. Toch vond ik A Million Ways to Die in the West tegenvallen. De grappen zijn te herkenbaar, te makkelijk, te simpel. Natuurlijk zitten er geslaagde onderdelen in maar het is te weinig om de film naar een voldoende te brengen helaas.
5/10 (IMDB)
Walter White
Vond het een leuke en grappige film heb al 2 keer zitten kijken.
Ik hoop dat er nog een deel uit komt maar dan nog meer droge humor.
Fryce
Was leuker geworden als de regisseur niet ook de hoofdrol had gespeeld.
LostCauze
McFarlane is gewoon geen goede acteur, leuk uitprobeerseltje voor hem maar hij kan het beter gewoon bij Family Guy houden. Bij vlagen ongemakkelijk slecht acteerwerk.
En Theron moet inderdaad aan haar neplach werken, voor de rest ligt t niet aan haar dat deze film zo slecht is.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'