• 9.372.317 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Mike Marvin

Met onder meer: Charlie Sheen, Nick Cassavetes en Sherilyn Fenn

Plot The Wraith

"He's not from around here..."

Een klein woestijnstadje wordt geterroriseerd door een bende straatracers, onder aanvoering van de psychopathische Packard (Nick Cassavetes). Niemand doet er iets aan, omdat iedereen bang voor hen is, behalve Jake (Charlie Sheen), die pas in het stadje is komen wonen. Op een dag verschijnt er een geheimzinnige zwarte auto. De mysterieuze bestuurder daagt de bendeleden uit tot straatraces, die telkens eindigen in een dodelijk ongeluk. Zowel de racers als de politie kunnen de geheimzinnige auto of de bestuurder niet te pakken krijgen, omdat de auto telkens in het niets lijkt te verdwijnen. Men gaat onderzoeken wie de bestuurder is en waarom hij het op de straatracers heeft gemunt.

avatar van streeter

streeter

Zo slecht dat het grappig is!

avatar van as

as

Jaren 80 meuk. Ooit lang geleden eens gezien op weet ik veel wat. Niks bijzonders. Wel aardig voor de lach met een bier in de hand, met wat vrienden om je heen.

avatar van AmezorC

AmezorC

Tjonge, wel heel simpel kijkvoer

De tekst vermeld een "Porsche"....

volgens mij was het een Chrysler.

Embleem voorzijde auto was meerdere malen in beeld.

1,5 ster.

avatar van MWX

MWX

kon we reuze vermaaken met deze film.

avatar van The Goss

The Goss

ongelofelijk, wat een prut. Mijn zoon van 2 schrijft nog een beter script.

En dan die muziek. Volgens mij is er in 1980 één album opgenomen met foute rockmuziek en daar hebben ze de rest van de jaren tachtig alle films mee gevuld.

avatar van Diesel

Diesel

While filming a chase sequence shot on a mountainside outside of Tuscon, a crew member was killed and another was critically injured. bron

Zonde dat er doden moeten vallen voor het maken van een film als deze. Typische 80's sci-fi met Charlie als lead, lompe oneliners en een dikke vette lijn tussen goed en slecht. 1,5*

avatar van mikey

mikey

Artistieke armoede maar af en toe best wel leuk en grappig (woestijn, car pimping-yes toen al-, jeugdbendes en revenche en een heet mokkel). Let op: er is niet/nergens gefilmd in een huiselijke setting (?)... sherilyn fans, hij ligt bij de blokker voor 1,50 en hij is het waard..

Ow ja goeie soundtrack

avatar van Bas17

Bas17

streeter schreef:

Zo slecht dat het grappig is!

Helemaal mee eens

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Heb me opzich wel vermaakt.

Film was wel van vrij lage kwaliteit, het kwam niet verder dan een opervlakkige uitwerking van het generale plot.

Nergens werdt op ingegaan, of uitgediept.

Maar het had een redelijk tempo, wat actiemomenten en dusdanig belachelijke elementen dat het inderdaad grappig werd.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

"The Car" meets "Christine" meets Need For Speed.

Was wel aardig. Net als Sherilyn Fenn overigens. 2,5*

avatar van Leno

Leno

Slechte film, maar de eighties elementen maken het toch nog enigszins amusant.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

De auto achtervolgingen waren wel leuk om te zien. Verder niet zo bijzonder. 1,5*

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Deze film haalt zijn inspiratie wel erg duidelijk bij 'High plains drifter'. Alleen is deze veel minder goed.

avatar van Sagittarius

Sagittarius

Tja, een slechte b-film is dit eigenlijk, ook al wist het me een heel klein beetje te boeien. een 2,5

avatar van 606

niet goed maar heeft me wel wat geboeid.

2,5 ster

avatar van speedy20

speedy20

Aan Amezorc: Ik denk dat het gewoon gesponsord was door Chrysler, want ken jij een chrysler die er zo uitziet? Ik denk eigenlijk dat het een fictieve auto is, geïnspireerd door de Jaguar xj220 en gesponsord door Chrysler

avatar van krabat

krabat

een stuk touw voor de scriptschrijver aub........

avatar van veron35

veron35

Niet echt goed en verschrikkelijk saai.

avatar van tuureluur

tuureluur

SuperSideSwipe ik ben het met je eens wat een '' stoere '' gangsters whahaha deze film kwam eerder als een commedie over dan als actie film en ik dank de blokker dat deze prut film tussen mijn goede en indrukwekkende dvd verzameling is gekropen. gelukkig waren de auto's en een paar leuke dames nog de moeite van het kijken waard trouwens op de hoes staat dat die ''super auto'' een porsche moet voorstellen en dat deze film een triller is

avatar van Kricky

Kricky

lachwekkend slechte film.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Deze film had ik slechter verwacht. Geen film om op dvd te hebben, maar wel leuk om een keer te kijken als ie op tv komt. Wraith vind ik overigens een beetje midsleidend, aangezien ik dan aan fantasy moet denken. Deze film valt duidelijk buiten dat genre.

avatar van speedy20

speedy20

Er is wel een ding in de film dat ik niet snap: Elke keer dat er iemand dood gaat ligt er telkens een motoronderdeel ofzoiets dat even oplicht en dan verdwijnt. Heeft dit een betekenis?

avatar van Jopa

Jopa

dat soort effecten waren populair in de jaren 80, de film die ik er na zag "Highway to hell", had ook van dat soort zinloze details erin, tenminste zo lijkt......... ben benieuwd of het iets betekent, nog even laten bezinken... film zelf was wel redelijk, de aanhangels van de bendeleider zijn wel grappig!

2,5 *

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ach, toch wel een vermakelijk jaren 80 B-filmpje. Niet echt goed maar zeker ook niet slecht. Het is misschien omdat ik erg van dit soort films hou (films die zich afspelen in en om een dorpje in de woestijn) De film bevatte wel enkele leuke momenten maar het is wel jammer dat je Charlie Sheen maar weinig te zien kreeg. en ook erg verassend dat hij even later "The Wraith" bleek te zijn Die rol van die illegale straatrace-schurk vond ik ook mooi. En dan die rare junkies erom heen die allemaal olie en benzine als drugs gebruiken. Dat melige einde vond ik trouwens helemaal niks.

Ps: Ze zeggen op de achterhoes dat die auto een Porsche was, maar het is een Chrystler.

avatar van thewho

thewho

leuke film!zeker niet een topper maar hij kijkt wel lekker weg.

avatar van Lad

Lad

Ik heb de film uitgekeken en vond het niet slecht.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

thewho schreef:

leuke film!zeker niet een topper maar hij kijkt wel lekker weg.

Geen topper en toch 5 sterren?

avatar van Madara_

Madara_

Meneer Bungel schreef:

Geen topper en toch 5 sterren?

Misschien dat hij het cijfer wilt opkrikken?

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Dat zal het zijn.

avatar van horrorjp

horrorjp

Ik had 1 probleem bij het kijken van deze film. Die Charlie Sheen kon ik gewoon niet serieus nemen. Ik had vorige week Scary Movie 3 gekeken en daar is hij zo grappig. Verder een vette film met een lekker 80 sfeertje en en leuk verhaal.