• 9.370.054 stemmen

The Devonsville Terror (1983)

Horror | 82 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Ulli Lommel

Met onder meer: Donald Pleasence, Robert Walker Jr. en Suzanna Love

Plot The Devonsville Terror

"Three hundred years ago they burned her as a witch. Now she's back!"

Dr. Worley onderzoekt een 300 jaar oude vloek van een oude heks uit het plaatsje Devonsville. Drie liberale, assertieve vrouwen nemen hun intrek in het stadje en halen zich de agressie van de conservatieve, mannelijke gemeenschap op de hals.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Een uur heb ik het volgehouden, langer kon echt niet. Hoe Donald Pleasence hierin verzeild is geraakt is me een raadsel!

De vertolkingen hierin waren nog erger dan in een Troma film en in het eerste uur dat ik heb gezien gebeurt er echt niets!

"Scary" staat er op deze poster/dvd-hoes. Haha, grapje zeker!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heeft een blu-ray release bij 88 Films gekregen.

avatar van joolstein

joolstein

Ulli Lommel verkeerde in Duitsland, als regisseur én acteur, in kringen rond Rainer Werner Fassbinder en later in Amerika zelfs rond Andy Warhol. Had zelfs nog even succes met The Boogey Man (1980) Na die film leverde Lommel met afnemend succes nog wat genrewerk af als BrainWaves (1983), Olivia (1983) en deze The Devonsville Terror. Veel van zijn werk zal niet veel liefde krijgen,(vaak ook terecht) maar op één of andere manier vond ik deze film op zijn minst vaag interessant. En de vraag waarom...? Kan ik eigenlijk niet echt goed beantwoorden. Het acteer en camerawerk waar op zijn best middelmatig. Het verhaal van hekserij, gaat meer over vrouwenhaat en onderdrukking van de andere sekse, historisch en in de huidige tijd. Wat het een soort Jaren '80 feministische kritiek is. Wat wordt uitgebeeld door drie onafhankelijke jonge vrouwen die naar het kleingeestige Devonsville verhuizen (Jenny de leraar, Chris de wetenschapper en Monica de radio-dj) De regisseur co-schreef het scenario met zijn toenmalige vrouw en ster van de film, Suzanna Love. Het is traag en saai en vreemd, gefilmd op het platteland van Wisconsin. Het is geen perfecte film en heeft heel wat gebreken maar ik bleef toch gefascineerd. Dat kwam vermoedelijk grotendeels door zijn A-typische aanpak waarbij de echte horror kwam van ogenschijnlijk 'normale' mensen met een diep puriteinse instelling. Heksen, eigenaardigheden die grenzen aan onhandigheid en een smeltend gezicht maakte het voor mij de moeite van het bekijken waard. Maar de meeste zullen er niets mee kunnen want het is absoluut niet voor iedereen. Ik raad dan ook aan om deze film te kijken als je alles al heb gekeken.