• 14.132 nieuwsartikelen
  • 172.353 films
  • 11.534 series
  • 32.686 seizoenen
  • 636.061 acteurs
  • 197.414 gebruikers
  • 9.249.077 stemmen
Avatar
 
banner banner

Sergio Herman: Fucking Perfect (2014)

Documentaire / Biografie | 90 minuten
3,10 141 stemmen

Genre: Documentaire / Biografie

Speelduur: 90 minuten

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Willemiek Kluijfhout

Met onder meer: Sergio Herman

IMDb beoordeling: 7,0 (447)

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 maart 2015

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Sergio Herman: Fucking Perfect

Topchef Sergio Herman neemt een radicale beslissing: hij sluit de deuren van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Deze documentaire volgt de topchef gedurende het jaar van de grote ommekeer; van maart 2013 tot de zomer van 2014. Het grote keerpunt is de sluiting van zijn restaurant Oud Sluis. De film gaat over de enorme drive van Sergio Herman. Zijn dagelijkse streven naar schoonheid en perfectie en de offers die daarvoor gebracht moeten worden. Sergio’s leven kenmerkt zich door sterke contrasten. Niet alleen in de gerechten die hij bereidt, maar ook in zijn dagelijks leven.

Externe links

Reviews & comments


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van narva77

narva77 (crew films)

  • 12651 berichten
  • 6512 stemmen

Rickyman schreef:

Nou, omdat de meeste Zeeuwen vrij bescheiden zijn en gezien hun christelijke achtergrond.

Het geeft ook geen meerwaarde aan die titel en klinkt het dan misschien wel "modern" al is het nog net geen fokking of fuckin, maar vind het ook niet zo chique staan, naar wat hij met zijn restaurants wil uitstralen.

Nou nou, wat een vooroordelen. Lang niet alle Zeeuwen zijn bescheiden, en ook niet (meer) Christelijk, zeker in de steden niet. Natuurlijk zijn er bepaalde delen en dorpen die nog steeds de Bible Belt vormen, maar dat betekent niet dat iedere Zeeuw per definitie gelovig is.

Ik ben zelf ook een Zeeuw en ik heb nergens last van!

De titel heeft wel degelijk een meerwaarde vind ik, zoals ik hierboven al eerder schreef. De titel slaat volgens mij op het vele gescheld in de keuken, Sergio's taalgebruik en op de hoge werkdruk in de keuken.

Ook slaat de titel denk ik op het "Rock 'n Roll"-karakter van Sergio Herman...


avatar van Rickyman

Rickyman

  • 1282 berichten
  • 2644 stemmen

Tuurlijk narva77, wil ook niet te generaliserend zijn. Zei ook meeste..

Woon er ook en heb ook niets met het geloof, totaal geen last van en vind het wel heerlijk rustig wonen.

Toch merk je dat het hier in het dagelijks leven zulke woorden over het algemeen niet echt worden gewaardeerd, kom hier zelf ook niet oorspronkelijk vandaan, maar van een stad uit een andere provincie waar grover taal gebruik met de paplepel is ingebracht. Heeft mij soms nog, best moeite gekost om hier te integreren..

Het stoorde me verder niet hoor.

De titel wil in mijn ogen aangeven, dat Sergio streeft om alles naar perfectie te krijgen, niet zozeer het gevloek in de keuken.

Zou bijvoorbeeld bij een Ramsey beter staan, onze Sergio heeft dat toch niet nodig.


avatar van martijn011

martijn011

  • 2034 berichten
  • 1309 stemmen

Topkoks en hun restaurant met bijbehorende formule hebben me al vaak geïntrigeerd. Het nieuwsbericht dat Oud Sluis de deuren zou gaan sluiten is me dan ook niet ontschoten, maar verder nooit meer bij stil gestaan. Tot ik zag dat deze documentaire op TV kwam en m'n interesse snel gewekt werd.

Helaas kon de docu m'n hoge verwachtingen niet geheel waar maken. Zo wordt er naar mijn mening te weinig met de hele bijzondere gerechten gedaan en had ik graag nog wat meer filmpjes in de keuken en restaurant willen zien.

Nu krijgen we soms wat minder interessante dingen op ons bord geschoteld.

Toch heb ik me de gehele speelduur niet verveeld. Het blijft me toch verbazen hoe hard iemand als Herman werkt en het niet helemaal door schijnt te hebben dat hij enorm roofbouw pleegt op z'n lichaam. Interessant persoon met een enorme drive om te presteren wat ten koste gaat van z'n relatie en sociale contacten.

Voldoende.


avatar van ILDIB

ILDIB

  • 3028 berichten
  • 2361 stemmen

Mooi geschoten en prima sound. Die sergio moet knetter worden van de onrust in zijn kop. Arme ellemiek. Respect voor koks voor wat ze doen. De manier waarop blijft altijd bij mij weerstand oproepen. De blik van Herman op het laatst in de keuken van zijn broer. . Zegt alles al probeert ie het daarna te bagatelliseren om vervolgens weer precies dat te doen wat ie altijd doet: perfectie. .


avatar van james_cameron

james_cameron

  • 6652 berichten
  • 9541 stemmen

Onderhoudende documentaire over een belangrijke gebeurtenis in het leven van topchef Sergio Herman, wanneer hij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis verlaat om een nieuw restaurant te openen in België. Het gedeelte dat nog gefilmd is in Oud Sluis is het meest interessant; de chaos in de keuken is altijd leuk om te zien. Daarna wordt de documentaire langzaam steeds wat minder boeiend. Mooi vormgegeven evenwel en met een fraaie electronische score van de deense artiest Trentemøller.


avatar van Baboesjka

Baboesjka

  • 891 berichten
  • 1720 stemmen

Interessant kijkje in het leven van topchef Sergio Herman tijdens een verandering in zijn carrière. Ik houd sowieso wel van films en documentaires waarin eten bereid wordt in een restaurant. Inderdaad onderhoudend, en ik vond de druk waar Sergio Herman steeds onder lijkt te staan in de keuken (en degenen die aan het koken zijn), het streven naar perfectie, voelbaar. Ik zou het heel lastig vinden om zo te werken. Dat zou ik waarschijnlijk niet volhouden. Prima film om eens gezien te hebben, en ook leuk om naast het drukke leven op de werkvloer, een kijkje te krijgen in het leven thuis met Sergio Herman’s vrouw Ellemieke en de kinderen. Een 7. 3,5*