Skinwalker Ranch (2013)
Genre: Horror / Sciencefiction
Geregisseerd door: Devin McGinn
Met onder meer: Jon Gries, Erin Cahill en Kyle Davis
Plot Skinwalker Ranch
"There is a place The Unexplained calls home"
Een wetenschappelijk team onderzoekt en documenteert de bovennatuurlijke verschijnselen rond de verdwijning van een 10-jarige jongen, de zoon van een veeboer. De gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de verdwijning maakte veel los bij de paranormale gemeenschap van over heel de wereld.
Sam
Rebecca
Lissie Miller
Interviewee
Leuk.
Ondertussen bekend terrein, found footage opzet, een vage video waarop een verdwijning van een jongetje te zien is, een hoop semi-amateurs die erop afgaan om alles te documenteren en uiteraard een hoop lokale legendes die volop olie op het vuur gooien.
Toch is dit filmpje opvallend minder schuw. Soortgelijke films zijn toch vaak een opstapje voor regisseurs die het net iets makkelijker willen aanpakken, het found footage gebeuren leent zich dan ook perfect voor een less is more aanpak (wat niet meteen wil zeggen dat het makkelijke films zijn om te maken), maar deze film is gretig met het tonen van de mysterieuze gebeurtenissen.
Zeker geen fout filmpje in het genre, McGinn bouwt goed op, laat genoeg zien en weet het qua spanning effectief aan te pakken, maar toch mist de film om het tot een echte topper in het genre te maken. Het is net iets te braaf en iets té bekend terrein.
Shinobi
"You need to get the fuck out of here."
Het gegeven doet me lichtelijk denken aan Dark Skies (2013). Gelukkig zitten er niet dezelfde uitgekauwde clichés in deze film, daarnaast bevindt Skinwalker Ranch zich in het found footage genre.
Het wordt redelijk opgebouwd met de introductie van de verscheidene wetenschappers en hier en daar een scare ertussen. Doordat er zoveel personages inzitten had ik weinig feeling met ze, maar met zo een dergelijke film is dat eigenlijk niet nodig. Om tegen het einde aan aardig los te gaan.
Het enige minpunt is dat het nergens eng wordt, althans ik werd nergens bang van. En dat is best jammer te noemen, omdat er toch wat leuke vondsten in zitten. Zoals Onderhond al aangeeft is het net iets braaf.
Al met al oké om eens te zien, je moet alleen wel van zulke genrefilms houden. Het is namelijk niet veel nieuws onder de zon.
Kleine 2,5 sterren.
bjerik76
ik heb het even gehad met live footage films.
ziet er wel oke uit, maar die bewegende trillerige camerabeelden maken me ongemotiveerd.
Daan258
Vreselijk saai.
Totaal niet spannend en er gebeurt zowat niks.
Je kan alleen de trailer kijken dan heb je eigenlijk al heel de film gezien.
Had zelf een heel klein beetje een soort Dark Skies verwacht, maar dat was het dus helemaal niet.
De_Hollander
weer een ballenfilm, de laatste tijd kunnen ze geen boeiende films meer maken. pfffffff
alles is ruk tegenwoordig.
Rickyman
Heel matig dun verhaaltje dat langzaam voortkrabbelt, totdat er uiteindelijk wat aktie en spanning komt en dan is de film afgelopen.
Het duurde net iets langer dan een uur en een kwartier, had wat meer in kunnen zitten ..
Curriculum
Mysterieus, onheilspellend en voortdurend vermakelijk.
Area 51 gecombineerd met Paranormal Activity.
Insignificance
Korte, maar niet erg krachtige found footage horror. Het helpt wanneer zo'n cast het enigszins naturel doet en dat lukt niet helemaal tijdens de introducties. Andere schade die het in de opmaat oploopt, iets dat voor een filmpje als dit nog wat harder aankomt, is dat het onderweg al vrij snel nogal gefabriceerd overkomt.
En dat tast het gevoel van authenticiteit aan, toch een van de troeven van dit soort werkjes. McGinn komt wat beter voor de dag wanneer hij aan z'n mysterie sleutelt. Niet bepaald opzienbarend, maar wel redelijk effectief met rare verschijningen, video scrambling en een indiaan die het boeltje nog eens onderstreept.
Van het scenario moet het het niet hebben, maar wat op zich wel aardig is, is dat het in korte tijd de meest uiteenlopende vormen van dreiging gebruikt en dat onder het mom van je zoekt het maar uit op de kijker afvuurt. Niet genoeg om het nog richting een voldoende te trekken, daarvoor mist het al met al teveel pit.
mnrk
Dit was toch best een prima film van Devin McGinn...
Het verhaal is mysterieus en ook de uitwerking ervan is in orde...
De setting waar alles afspeelt zorgt ook voor de juiste sfeer bij deze film...
Het acteerwerk is voor deze film naar behoren en de acteurs vullen elkaar goed aan...
sjefke007
ik ben fel tegen found footage!Haalt echt de film ervaring weg en zeker bij de moderne films met hd en wat er aan gaat komen 4 k etc
maaar ik ben zo getriggerd doo de trailer dat ik deze toch de kans ga geven....ben benieuwd
DutchTakeshiro
Skinwalker ranch is een film in het verzadigde "found footage" genre. Deze film hoort helaas bij de stapel slechte "found footage". Ondanks de vrij korte speelduur weet de film niet te boeien van begin tot eind. Spijtig dat de poster van de film al zoveel laat zien, je weet bij voorbaat al dat er aliens in gaan voorkomen.
De film heeft lang nodig om op gang te komen, komt eigenlijk helemaal niet op gang. Er zit welgeteld één scene in die wat horror/spanning uitstraalt. Geen enkele schrikeffecten zorgen ervoor dat zelfs die motivatie om de film te zien afwezig is. De uiteindelijke ontmoeting met het bovennatuurlijke is eigenlijk wel belachelijk te noemen. Persoonlijk vond ik het camerawerk eigenlijk alles behalve schokkerig, keek prima weg.
Het meest positieve van deze film was de cast. Gelukkig geen irritante acteurs en middelmatig acteerwerk, meer kan je niet verwachten van een film zoals deze. Ik kan eigenlijk niets over individuele acteerprestaties zeggen omdat ze bij mij al in de vergetelheid zijn geraakt, zoveel indruk laten ze achter.
Skinwalker ranch is het gewoon niet, er zijn veel betere films in dit genre gemaakt. Eigenlijk is het vrij zonde van je tijd, zeker als je al een hoop van dit soort film heb gezien. Absoluut geen aanrader
Drifter
Bij elkaar geraapte scenes, figuren en effecten. Een film om heel snel te vergeten.
tattoobob
Ik heb slechtere films in dit genre gezien...niet super maar ook zeker niet slecht.
mcdaktari
Ik kwam deze trailer vandaag op fb tegen, en omdat ik dit soort films over het algemeen wel kan waarderen ga ik hem vanavond toch een kans geven. Mijn interesse is iig gewekt door die trailer.
Gang_Star
De zoveelste film in het found footage genre, maar toch wel een leuke. Goed opgebouwd en lekker mysterieus en spannend inclusief een goede setting.
blackwolves
redelijke goede sf films een gezin dat belaagd word door buitenaardse wezens.
die de kinderen van een gezin terroriseert. redelijke film wat mystery rond paranormale films en buitenaardse levens die kinderen ontvoeren. een beetje moelijk in te komen naar het einde toe begint er echt wat meer spanning wanneer het niet meer alleen blijft met licht spelen. niets houd hen tegen zelfs geen vijzen in een houten plank dan komen ze echt binnen in hen huis en zie je hun ware gelaat.
Omdat de echte bestaande "Skinwalker Ranch", een landgoed van 512 hectare in het noordoosten van Utah, bekend staat om zijn paranormale, abnornale en UFO gerelateerde activiteiten en dat al sinds twee eeuwen, leek me deze Horror / Sciencefiction film wel interessant om te kijken en dat heb ik dus gisteravond helaas gedaan.
De film volgt een wetenschappelijk team dat in augustus 2011 onderzoek doet naar de bovennatuurlijke verschijnselen rond de verdwijning van de tienjarige jongen Cody (Nash Lucas) op 11 november 2010 bij de "Skinwalker Ranch", die de zoon is van veeboer Hoyt Miller (Jon Gries) en welke woont op de "Skinwalker Ranch". Ze zijn overigens niet de enige die onderzoek doen naar bewijs van ongewone verschijnselen, want ook de organisatie Modern Defense Enterprise (MDE) stuurt een team van onderzoekers naar de boerderij van Hoyt.
Na de verdwijning van Cody in de eerste twee minuten van de film, begint de film zelf op 1 augustus 2011, waarbij er eerst wat verschillende mensen geïnterviewd worden omtrent de verdwijning van Cody en daarna worden de leden van het wetenschappelijk team één voor één voorgesteld in de "Skinwalker Ranch" van veeboer Hoyt, die blij is met de aankomst van het wetenschappelijk team omdat niemand hem wilt geloven wat er met Cody gebeurt is, ondanks dat het gefilmd is.
Het is helaas een tegenvallende "found footage" die nergens echt boeiend of spannend wordt. Er gebeuren opzicht genoegde vreemde dingen, zoals vreemde lichten en geluiden, wagens die langskomen en op afstand blijven staan, dode dieren (o.a. vleermuizen), een gigantische wolf, zoontje Cody die steeds om 11:11 uur PM rennend verschijnt in de keuken en ook op andere plekken, een grottenstelsel dat men vindt voorzien grottekeningen, personen die opgetild worden en waarmee gegooid wordt, een gevonden film van MDE die men bekijkt en waarop bizarre dingen te zien zijn m.b.t. wat er met hun team van onderzoekers is gebeurt en natuurlijk zien we ook nog aliens, maar nergens zit je in spanning en schrikmomenten zijn er ook niet. Veel gebeurtenissen zijn opzicht ook best clichématig en dat laatste geldt zeker voor het einde waarbij er opeens een UFO verschijnt (zie de filmposter die het einde gewoon prijsgeeft
) en waarna de film is afgelopen na circa 74 minuten.
Wat ook clichématig is, is dat men ondanks de verschillende waarschuwingen (o.a. van een indiaan die een ritueel uitvoert) en gebeurtenissen toch gewoon wilt blijven voor het onderzoek (daarbij worden ook camera's op verschillende plekken gebruikt), op één persoon na dan, maar op het moment dan men toch besluit om te vertrekken dat dan opeens hun wagens geplet zijn, waarna ze dan één voor één gedood (zo schiet iemand zichzelf dood door de mond) worden of verdwijnen.
De onbekend cast is zeker ook niet hoogstand en maakt deze Horror / Sciencefiction film er ook niet echt beter op. Er zaten in ieder geval geen positieve uitschieters bij en alleen Erin Cahill (als veearts Lisa) was wel een aardige verschijning om naar te kijken. Maar echt moeilijk was dat eigenlijk ook niet, want zij was namelijk de enige vrouw in het wetenschappelijk team, welke verder bestaat uit de onderzoekers Sam Gruene (Steve Berg) en Cameron Murphy (Devin McGinn), cameraman Britton Sloan (Michael Black) die dus deze film gefilmd heeft, Ray Reed (Kyle Davis) die over de beveiliging gaat en hulpje Matt Johnson (Matthew Rocheleau). Ze hebben allemaal hun individuele persoonlijkheden, maar geen van hen wordt lang genoeg in beeld gebracht om een band mee te ontwikkelen en wat er met hun gebeurt interesseert je dan ook niets.
Al met een matige "found footage" Horror / Sciencefiction film omtrent de "Skinwalker Ranch" die maar nergens boeiend, spannend of eng wilt worden en die eigenlijk ook een interessant plot mist. Misschien is de televisieserie "The Secret of Skinwalker Ranch (TV Series 2020 – )" die men uitzendt op "History" wel interessanter.
Shadowed
Matig.
Found footage is een soort film die altijd van haar realisme kon profiteren, maar je hebt ook films die deze stijl vooral gebruiken om niet eruit te zien als andere films. Skinwalker Ranch is daar eentje van, want als found footage is het mislukt. Daarvoor is het veel te geanimeerd te noemen, als in wel heel overduidelijk nep.
Ik kan de film vooral niet echt goed blijven volgen. De opening is meteen interessant, maar wat volgt is vooral afwachten totdat er weer wat interessants gebeurt. De film kent echt wel tempo en tot op zekere hoogte wat sterkere momenten, maar regisseur McGinn slaagt er nooit in een vorm van sfeer mee te geven. De film is nergens spannend of sfeervol, waardoor het al een groot gedeelte van z'n potentie misloopt.
Eigenlijk heb ik er dan ook niet veel meer over te melden. Ik zie dit soort films graag een wat rustiger, sfeervoller pad opgaan. Deze film is echter juist wat geanimeerder en weigert echt de rust te nemen om onheilspellend te zijn. Jammer, want het concept is leuk bedacht en past precies in het gegeven van een film als deze. Ik kan er alleen na afloop duidelijk niet zo veel mee.
Phantasm
Echt spannend wordt het nergens en er gebeurt zowat niks. Over het geheel saai.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Villmark