• 9.371.658 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Godfrey Reggio

Met onder meer: Triska, Emily Shockey en Juan Hemandez

Plot Visitors

'Visitors' toont de relatie van de mensheid met technologie die, wanneer gestuurd door extreme emoties, een enorm effect heeft dat verder reikt dan de mensheid. In slechts 74 shots neemt 'Visitors' de kijkers mee op een reis naar de maan en weer terug om ons te confronteren met onszelf.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Featured Gorilla

avatar van DwarreI

DwarreI

Meer dan 30 jaar na hun eerste samenwerking Koyaanisqatsi besluiten oude rotten Godfrey Reggio (73) en Philip Glass (76) ver over de pensioengerechtigde om nog een keer de handen ineen te slaan. Net als in hun laatste en in mijn ogen nogal gedateerd aandoende project Naqoyqatsi handelt Visitors over de relatie tussen mens en technologie, maar ditmaal schijnbaar totaal anders van opzet en helemaal in zwart-wit. Oude mannen en moderne techniek, een combinatie die me vooral doet denken aan scootmobielen, beademingsapparaten en kunstmatige hartkleppen. Zouden ze of ze het nog kunnen of is het de hoogste tijd om de stekker eruit te trekken?

avatar van dimi303

dimi303

Voor je 100ste film dit jaar op het grote scherm deze voorgeschoteld krijgen daar kan je alleen maar blij mee zijn. Bijzondere nooit geziene cinema. Zijn zijn andere films ook van een dergelijk kaliber? Dan moet ik vlug deze aanschaffen. Dit was mijn eerste kennismaking met deze regisseur.

avatar van DwarreI

DwarreI

dimi303 schreef:

Zijn zijn andere films ook van een dergelijk kaliber?

Koyaanisqatsi is toch echt wel een must see hoor. Waar heb je deze eigenlijk gezien, ik heb hem nog nergens voorbij zien komen..

avatar van dimi303

dimi303

Op het Film Fest Gent heb ik deze film mogen zien.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Wederom een prachtige samenwerking van Philip Glass en Godfrey Reggio, na de Qatsi trilogie en Anima Mundi weer zo'n samensmelting van prachtige beelden en hemelse muziek.

avatar van Bas I.

Bas I.

De maan, gezichten, gebouwen. O ja, en een gorilla. Zie daar, het plot van deze film. De onderliggende boodschap? Iets over de invloed van technologie op de mensheid.

Geweldige muziek maakt nog niet automatisch een goede film, zo blijkt maar weer. Het eerste half uur vond ik maar weinig overtuigend. Voor mij toch te veel herhaling van hetzelfde idee, wat Reggio overigens al eerder én beter deed in Evidence (1995). Halverwege de film begon het wat meer te raken en werden de beelden wat diverser, maar uiteindelijk te veel beelden die nét niet overtuigen. Reggio blijft een bijzonder boeiende filmmaker, maar dit is de minste die ik tot nu toe van hem zag.

Of misschien lag de verwachting simpelweg te hoog?