• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Martin van Waardenberg en John Buijsman

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 juli 2014

Plot Loenatik, Te Gek!

De psychiatrische patiënten Bep Brul, De Majoor, Fats, Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle van Loenatik zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek ‘Zonnedael’ is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de ’gekken’ vernemen dat de zuster ontvoerd is, beginnen ze onder leiding van De Majoor aan een riskante en prettig gestoorde zoektocht…

avatar van Shinobi

Shinobi

"De zuster is ontvoerd!"

Vroeger heb ik weleens een paar afleveringen van de serie gezien, maar ik ben nooit een fan geworden. Gelukkig is dit een op zichzelf staande film waarvoor weinig tot geen voorkennis nodig is.

Qua verhaal is het erg simplistisch gehouden; als kijker weet je al gauw hoe de vork in de steel zit waardoor er een stukje mysterie weg is. Maar dat mag de pret niet drukken, omdat het als kapstok is bedoeld voor een hoop onzinnigheid bij elkaar waarbij de patiënten in over-the-top situaties belanden.

Wat dat betreft moet de film het van de jolig spelende cast hebben, hoewel het soms tegen overacting aanschurkt. De humor is dan ook veelal hit-and-miss te noemen, met name omdat de grapdichtheid niet al te hoog is. Desondanks zorgen enkele geslaagde momenten ervoor dat er nog wat te lachen valt. Hierbij zitten er een aantal leuke verrassingen tussen die je niet ziet aankomen.

Al met al is 'Loenatik, Te Gek!' zo flauw als het maar kan, toch denk ik dat de fan het wel zal kunnen waarderen. Zelf vond ik het best te doen.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1926 stemmen

Vroeger keek ik best graag naar de serie Loenatik, dus ik was benieuwd naar deze film. Leuk om een keer gezien te hebben, maar geen film die ik nog eens wil zien. Het verhaal vind ik gedeeltelijk interessant. De humor vind ik soms best grappig, maar ook een beetje flauw. Op het acteerwerk heb ik niets aan te merken, evenals op het camerawerk. Een redelijk goed geheel. 3*

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer zuster Ten Hoeven [Jacqueline Blom] overdag een zwart busje in wordt gesleurd neemt haar buurvrouw [Catharina Haverkamp] op met Bomhoff [Walter Crommelin], haar voormalige baas die zijn psychiatrische werkzaamheden heeft verruild voor een politieke carrière en het inmiddels heeft geschopt tot burgemeester. Bomhoff besluit de hulp in te roepen van zijn voormalige patiënten om zuster Ten Hoeven op te sporen en te bevrijden. Een niet al te goed uitgewerkt excuus om de cast van de populaire serie voor de jeugd nog eens lekker mal te laten doen, meer is het helaas niet. Geschreven voor Van Holst Pellekaan en Van Waardenberg.

avatar van Robi

Robi

Net als bij "The Movie" haalt ook deze film het niet bij de serie. Maar toch is het een amusant filmpje, met een grappig verhaal dat lekker wegkijkt. En als je verder geen hogere verwachtingen hebt, is dat best te doen.