• 9.370.299 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: John 'Bud' Cardos

Met onder meer: William Devane, Cathy Lee Crosby en Richard Jaeckel

Plot The Dark

"An alien mutilator stalks and kills human prey during the night."

Los Angeles wordt geteisterd door een moorddadig buitenaards wezen. Kunnen Roy Warner en zijn vriendin een oplossing vinden om het monster onschadelijk te maken?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Roy Warner, aka Steve Dupree

Police Pathologist

Cortney Floyd

avatar van maurice74

maurice74

Klinkt goed! En deels van Tobe Hooper! Is deze op dvd verkrijgbaar?

avatar van stephan73

stephan73

Sfeervolle en spannende sci-fi/horror, die de hele 92 minuten weet te boeien. In mooie shots wordt het verhaal van een buitenaardse serie-moordenaar verteld. De motivatie van deze bloeddorstige E.T. blijft een beetje onbekend, maar dat maakt in dit soort films niet uit. Het gaat gewoon om de zoektocht naar het wezen en niet om wat voor een motivatie dan ook.

4* voor deze Predator avant-le-lettre!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Waar heb ik nu in godsnaam naar gekeken? Gezien de lage rating op imdb had ik geen meesterwerk verwacht maar in vergelijking met een hoop turkeys is dit gewoon vreselijk slecht. Ik vind 4,2 eigenlijk nog erg hoog voor een film waarin bijna geen ruk in gebeurt. Het monster is een alien die lasers uit zijn ogen kan schieten maar ook een zombie blijkt te zijn. Het monster komt pas in de laatste 10 minuten duidelijk in beeld de overige monsteractie is vooral erg donker gefilmd en zo eens om de 25 minuten of zo. Een hoop gebazel, een hoop suffe karakters waarvan je je afvraagt waarom ze die allemaal laten opdraven. Dit had ook in een half uur kunnen worden verteld. De eindscènes is nog redelijk, dat is ook de enige reden dat ik er nog een halve ster aan wil geven.

avatar van joolstein

joolstein

Jack the Ripper from outer space

Het plot gaat over een gezin dat hun autistische kind opgesloten houdt op een zolder Wanneer het huis tot de grond toe afbrandt, wordt dit krankzinnige geworden nageslacht losgelaten op de wereld. Euh...sorry maar als producer vind ik dat helemaal niets! Star-wars en Alien zijn populair dus maak van die een ongelukkige ziel maar een grommend gedrocht uit de ruimte dat mensen in een oogwenk vernietigd. ..Tja het is de reden dat de film oorspronkelijk begon onder regie van Tobe Hooper maar tijdens de productie werd opgevolgd door John "Bud" Cardos (die net het vrij goede Kingdom of the Spiders (1977) had geregisseerd)

Het resultaat is een zeer rommelige film waarin sommige personages worden verminkt en andere uiteenvallen door laserstralen die door de ogen van het monster worden afgevuurd. Verpulverd door een laser om in de volgende scène door ambulancepersoneel op een brancard weggesleept te worden....En dan voeg je aan het toch al rommelige plot ook nog een een paranormaal begaafde vrouw genaamd De Renzy toe, een rechercheur (Richard Jaeckel - Grizzly) om het onderzoek te leiden en een pittige verslaggever (de mooie Cathy Lee Crosby, de twee Wonder Woman-pilotfilms) die samenwerkt met een ex-gevangene en succesvolle schrijver (William Devane - Interstellar)

De hele affaire heeft het uiterlijk, het gevoel en het tempo van een film gemaakt voor tv. Waarvan je ook de meeste cast van kan herkennen maar die houdt tenminste dat het in ieder geval goed was te bekijken Te midden van de chaos zijn er eigenlijk ook een aantal goed uitgevoerde scènes in deze film. De stalking-scenes zijn best griezelig te noemen. Ondanks sprankjes van entertainment mist het van alles om heel gedenkwaardig te zijn.