• 9.377.371 stemmen

Cold Comes the Night (2013)

Misdaad / Drama | 90 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Tze Chun

Met onder meer: Alice Eve, Bryan Cranston en Logan Marshall-Green

Plot Cold Comes the Night

"Sometimes the fight of your life comes in the dead of night."

Chloe en dochter Sophia wonen in een vervallen motel aan een verlaten autoweg. Chloe, de eigenares van het motel, heeft geldproblemen en laat Billy, een corrupte politieagent, misbruik maken van de situatie. Op een avond stoppen Topo, een slechtziende beroepscrimineel en zijn chauffeur bij het motel op weg om geld bij een voor hun onbekende baas af te leveren. Nadat zijn chauffeur door een ongeluk om het leven komt, gijzelt Topo moeder en dochter en dwingt Chloe om als zijn nieuwe chauffeur en gids dienst te doen, met Sophia als onderpand...

avatar van Night's Watch

Night's Watch

De eerste film met Bryan Cranston die ik zie is helaas een tegenvaller. Cranston speelde niet ontzettend slecht maar mijn verwachtingen lagen stukken hoger dan dat hij hier aflevert, ook zijn accent was erg storend. Dit is deels ook te wijten aan het totaal oninteressante personage dat hij speelt, op de blindheid, waar ze meer mee hadden kunnen doen, na is het personage nergens origineel. En met dit personage de gehele film, het is nergens origineel of spannend.
De kleine rol van Robin Lord Tayler vond ik één van de leukste stukjes, dat zegt genoeg lijkt me.

Het geheel is ook weer niet ongelofelijk slecht en door de acceptabele speelduur is de film prima uit te zitten maar meer dan twee en halve ster kan ik er niet van maken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Alles draait weeral om veel geld, die moet bijdragen aan het geluk van een individu. Zo typisch Amerikaans. Wanneer de handlanger van een bijna blinde crimineel om het leven komt, gijzelt de man in kwestie een vrouw om aan zijn doel te raken.Het verloop zit best goed in elkaar en het einde is best brutaal, maar het suffe acteerwerk, de monotone regie, de weinig tot de verbeelding sprekende dialogen en de moreel foute keuzes van het hoofdpersonage maken dit tot een laag kwalitatieve B-film. Ook van Cranston had ik meer verwacht.