• 9.373.557 stemmen

Geregisseerd door: Sammo Kam-Bo Hung

Met onder meer: Sammo Kam-Bo Hung, Ka-Yan Leung en Fanny Wang

Gesproken taal: Kantonees

Plot Shen Bu You Ji

"Family Feud, Kung Fu Style."

Chan Wing kent een aardig potje kung fu, maar hij wil nog beter worden en zwerft daarom rond om een geschikte meester te vinden. Deze vindt hij in de persoon van Cheung Yow (Leung Kar Yan), maar deze heeft hier helemaal geen belang bij. Chan Wing heeft echter zijn besluit genomen en wil koste wat het kost de pupil worden van Cheung Yow.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Leung Chung Yau

Yuet Yee's Brother

Tong Wai Shing

Master Yuen Wen Shing

Abbot Silver Lining

Bathhouse Attendant (extra)

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Een vrij onbekende kung fu film die toch eigenlijk veel meer aandacht verdient, hij is namelijk erg goed!

zie www.kungfuzombie.com !!!

avatar van Yak

Yak

Met dit soort gedoe maak je je niet populair hier. Althans niet bij mij.

avatar van niels1990

niels1990

Dit is gewoon een geweldige film,met geweldige

vecht scenes.

4,5sterren

avatar van niethie

niethie

Dit is toch wel een van de vermakelijkste kung fu filmpjes die ik zag in de periode waar ik er nog helemaal gek van was, de gevechten zijn erg cool, de humor is lekker flauw en Kung Bo zelf is weer een leuke verschijning.

avatar van gauke

gauke

Actiefilm die in mijn ogen kinderlijk komisch aandoet; de manier van zogenaamd geestige, maar flauwe zelfironie ligt mij absoluut niet. Jammer want de choreografisch fantastische gevechten zijn een lust voor het oog.

Middelmaat.

Sammo Hung heeft toch een redelijk hobbelige beginperiode gekend. Deze vond ik iets te weinig uniek, komt ook wel omdat ik ondertussen een eindeloze reeks soortgelijke films gezien heb en zo qua opbouw/uitwerking vaak zeer miniem verschillen.

Hung zelf is altijd een plezier, z'n shifu kan er ook aardig wat van. Jammer genoeg vond ik de stijl niet zo mooi. Wel erg snel en krachtig, maar ook erg hoekig. Ik hou persoonlijk iets van de kunstigere martial arts stijlen.

Toch zijn de gevechten op het eind zeker te genieten. Vooral het voorlaatste solo gevecht mocht er zijn, maar ook de uiteindelijke finale is zeker op niveau. Klein verrassingetje nog als Hung sterft - zie je toch niet vaak in films als deze, maar verder echt wel bekend terrein. Allicht een iets fijnere verrassing voor mensen die helemaal into dit genre+tijdsframe zijn, ik heb liever die iets recentere martial arts films.