• 9.371.710 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Brad Copeland

Met onder meer: Glenn Howerton, Steve Little en Ben Schwartz

Plot Coffee Town

Drie vrienden, die de tijd voornamelijk doden met onzinnige gesprekken, ontmoeten elkaar structureel in de lokale koffieshop waar ze koffie drinken en gebruik maken van de gratis wifi. Als er plannen zijn waaruit blijkt dat de horecagelegenheid veranderd gaat worden in een bistro, komen ze in actie. Ze besluiten de zaak te beroven, om de buurt in een kwaad daglicht te stellen en zo de verandering tegen te gaan.

avatar van eppy

eppy

Dit was best een aangename film om te kijken, lekkere banale humor en een paar goeie schaterlach momenten.

avatar van Shinobi

Shinobi

"When you think about it, being straight is gay."

Blijkbaar een productie van CollegeHumor aan de opening credits te zien, nu heb ik hun sketches nooit echt denderend gevonden. Maar gelukkig ben ik in positieve zin erg verrast door deze film. Zo een beetje alles klopt er wel aan: gestoorde personages, gekke situaties, lekker veel geslaagde grappen en ga zo maar door.

Wat deze comedy onderscheidt van andere soortgelijke films, is dat het hart op de juiste plaats zit. Wat je vaak in zulke films ziet zijn banale plas- en poepgrappen en nog meer van dat soort onzin, maar niks van dat in deze film. Het is te merken dat Coffee Town inventief geschreven is en de grappen komen in gevatte dialogen goed naar voren, zo krijg je als kijker te maken met een paar goedlopende running gags.

Dit allemaal wordt ondersteund door een degelijke en aangename cast, waarbij iedereen perfect voor hun rol gecast lijkt te zijn. Opvallend om zanger Josh Groban te zien acteren en hij brengt het er zeker niet slecht van af, ondanks dat hij een redelijk geflipt personage moet neerzetten. Ik was ook erg gecharmeerd van Adrianne Palicki.

Al met al een uiterst vermakelijke comedy waar je wel goed stuk om zult gaan. Je krijgt er een feel good gevoel van en het kijkt lekker weg.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van gauke

gauke

Een oprechte, prettige, onderhoudende en 'n beetje wrede komedie, knap geschreven, vol met goed geplaatste grappen, naturel overkomede gesprekken en subtiele humor. Het eenvoudige en af en toe hilarische verhaal springt zo nu en dan wat van de hak op de tak. De cast is uitstekend op dreef.

avatar van groente12

groente12

Geweldig! Glenn Howerton en Steve Little in één film. Dit moet gewoon goed zijn!

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Amerikaanse humor spreekt me niet zo echt aan (Sitcom Friends uitgezonderd) maar bij deze film had ik toch een aantal grinik en glimlach momenten. En echt tranengelachen met de overval zelf.

Een freelancer die een koffiebar als bureel gebruikt, een nerd die de rookpauze misbruik en een geschifte politieagent. Dat zijn de hoofdrolspelers waar alles rond draait. Een aaneenschakeling van weirdo conversaties en one-liners.

Schitterend vond ik Josh Perry:

Geen echte dijenkletser maar gelukkig ook geen platvloerse humor:

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Vond hem wel aardig en grappig.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Kijkt bij vlagen best lekker weg, maar de vervelende grapjes die telkens zo zelfvoldaan worden gebracht begonnen mij op een gegeven zo de keel uit te hangen dat ik de film wilde uitzetten. Toen bleek de film gelukkig al bijna afgelopen te zijn. De laatste zin van de plotbeschrijving komt overigens echt pas in de laatste twintig minuten aan bod.