• 9.371.784 stemmen

The Secret of Convict Lake (1951)

Western | 83 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: Michael Gordon

Met onder meer: Gene Tierney, Glenn Ford en Zachary Scott

Plot The Secret of Convict Lake

"6 women at the mercy of the west's most dangerous outlaws !"

Convict Lake, Californië, winter van 1871. De onterecht veroordeelde Jim Canfield ontsnapt met vijf zware criminelen onder leiding van de gewelddadige Johnny Greer uit een gevangenis in Carson City, Nevada. Onderweg moeten de mannen vanwege een zware sneeuwstorm schuilen in een dorp Convict Lake, waar op dat moment alleen vrouwen aanwezig zijn. Hun partners zijn weg, omdat er een zilverader gevonden is. Van de vrouwen mogen ze blijven tot de storm is gaan liggen. De mannen stemmen daar mee in. Spanningen ontstaan binnen het gezelschap, wanneer één van hen vertelt dat hij een gestolen som geld ter waarde van $40.000 in het gebied verborgen heeft. Jim is ondertussen verliefd geworden op de aantrekkelijke brunette Marcia Stoddard, maar hij moet vaststellen dat het haar verloofde Rudy Schaeffer is geweest, die hem in het verleden onterecht heeft beschuldigd.

Jim Canfield

Clyde Maxwell

Susan Haggerty

Harriet Purcell

Dogie Hogan

De complete Western staat op Youtube.

Dogie Hogan

Uitstekende, ondergewaardeerde Western met prima vertolkingen van Gene Tierney, Glenn Ford, Ann Dvorak en Zachary Scott.

Prima verhaal ook, volgens narrator zou waar gebeurd zijn.

De winterse landschappen en ook iets het verhaal doen denken aan die andere uitstekende 'winter-Western 'Day of the Outlaw'.

GeneTierney bewijst ook hier weer, dat sterke karakterrollen haar erg liggen. En met een Winchester73 kan ze ook vanzelfsprekend omgaan.

Deze film is ongeveer een jaar na Gene's beroemde 'Night in the City' opgenomen, waar ze er mat en somber uit zag. Ook hier komt ze veel ouder over, terwijl ze pas 31 is. De gebeurtenissen rond haar zwaar gehandicapte dochter hebben blijkbaar toch hun tol geeist, maar haar acteerprestaties blijven desondanks op niveau.

Maar ook Ann Dvorak ('Scarface', 1932) als de a.s. schoonzus van Gene Tierney is prima gecast.Ze heeft vrij veel screentime en is mijn aangename verrassing van deze Western.

Beide actrices hebben geregeld geklaagd overr te lichte rollen, maar hier zeker niet

De altijd innnemende Ray Teal heeft nog zeer kleine rol als sherifff Cromwell.

De film is gedraaid in zwart/wit en dat versterkt de sfeer.

The Secret of Convict Lake, een Western om vaker te zien.

Voor nu een IMDb 7,5/10.

PS

Deze Western staat volledig op Youtube met kwaliteit op DVD niveau.

Mac Hammer Fan

Bedankt voor de tip Dogie_Hogan. Ik kan via mijn Oppo Blu-Ray ook toegang krijgen tot YouTube, alleen weet ik niet goed hoe ik daar die film bereik, zonder toetsenbord. Zou hem toch liever op mijn TV bekijken dan op mijn computer.

Mac Hammer Fan schreef:

Ik heb film beken op mijn Sony flatscreen met draadloos Internet via You tube. En ook nog prima beeld, ondanks 55".

Vanmorgen voor review hierboven via 24" flatscreen van PC nog stukjes gekeken en ook uitstekend beeld. Ga deze Western zsm weer kijken. Aanrader.

PS

Via mijn OPPO (BDP-95SE) nog niet geprobeerd.

Mac Hammer Fan

Gebruik nu Easy YouTube Video Downloader en zal hem via USB stick op mijn TV bekijken. Eens zien wat het resultaat is.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

@Mac Hammer Fan

Daar ben ik benieuwd naar.

Misschien een tip om zelf op te volgen.

Mac Hammer Fan

Beste kwaliteit was 480 FLV. Beeld is in dit geval zeer goed. (meeste You Tube downloads van films zijn echter slechts 360 FLV) Het was helaas niet compatibel met mijn Oppo 93, dus via Handbrake geconverteerd naar MP4. Dan was er wel een probleem dat het geluid na een tijd niet synchroon liep. Heb achteraf de M4A soundtrack (beste kwaliteit) apart gedownload en in Quicktime toegevoegd. Dit lijkt beter te zijn. Gewoon naar en DVD kijken is echter een stuk simpeler.

De film zelf vond ik niet slecht, maar door het probleem met het geluid (asynchroon) werd de pret toch voor een stuk bedorven.

Dogie Hogan

Via mijn flatscreen met Internet was het of ik naar een DVD keek. Geen enkel lipsync probleem gehad. Audio ook bovengemiddeld. Via PC ook geen enkel probleem. Prima upload. Plug & Play zeg maar.

Na 2x gezien te hebben, prima Western en waardering iets verhoogd naar IMDb * 8/10.

avatar van trebremmit

trebremmit

Wel verkrijgbaar op dvd, alleen dat is een nogal prijzige Spaanse uitgave, wel met Engelse audio. Op Ebay staan er wel een paar te koop.

avatar van Barfly

Barfly

De eerste en de laatste twintig minuten vond ik erg goed. Daar tussen in zitten de scènes in het dorpje waar alleen de vrouwen aanwezig zijn. Ik vond dat gedeelte oninteressant en te veel geneuzel van hetzelfde.

De spanning, die bijvoorbeeld 'Day of the Outlaw' wel heeft, vond ik hier ontbreken. En het begon nog wel zo goed met een sfeervolle ontsnapping in de ijskoude bergen.

De karakters vond ik te plat om het echt interessant te houden: de grote boef legt het er te dik boven op. Ook Ford vond ik niet al te opvallend aanwezig, ik mis een beetje peper in zijn rol.

De poster hier meldt: '6 Women at the mercy of the west's most dangerous outlaws'. Dat klinkt spannender dan de beelden lieten zien.

Zachary Scott vond ik een dissonant van alle acteurs. Hij overacteert en doet teveel zijn best met allerlei gelaatsuidrukkingen om te laten zien dat hij een erg grote boef is. Juist daardoor komt het niet goed over.

Een acteur die deze rol meer ingetogen zou hebben gespeeld, zou waarschijnlijk veel dreigender over zijn gekomen.

Een prachtig begin en een goed einde is niet helemaal niks, vooral niet omdat de beelden in het dorpje wel in zeer sfeervol zwart-wit waren geschoten.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Barfly schreef:

Zachary Scott vond ik een dissonant van alle acteurs. Hij overacteert

Die ervaring heb ik met bijna alle rollen die Zachary Scott in films speelt.

Ik krijg bovendien ook rillingen van zijn stem (in negatieve zin)

avatar van Barfly

Barfly

Eerder deze week ook al een irritante Zachary gezien in een western met Randolph Scott.

Ik ben het met je eens wat betreft Zachary... hij verpest in deze film vooral de spanning. Er hoort dreiging van zijn rol uit te gaan. Nu zit je je vooral te irriteren aan zijn eenzijdige aanpak om de schurk uit te beelden. Een beroerd acteur. Zijn stem vind ik dan nog een stuk minder erg.

avatar van clubsport

clubsport

In korte tijd heb ik 2 films met Ford kunnen afvinken , The Lady in question en deze western .

Eerlijk gezegd had ik er wat meer qua spanning van verwacht want het blijft lange tijd nogal matjes .

Ook de acteerprestaties zijn niet altijd even sterk maar verder is het een degelijke western met fraaie natuurbeelden

en een redelijk onderhoudend verhaal .

avatar van Antoon

Antoon

Dogie Hogan schreef:

De complete Western staat op Youtube.

Hier een nieuwe link in eveneens uitstekende kwaliteit: